Recomandare de carte. ”Insula cărților’’ – ,,o remarcabilă realizare a literaturii române de azi” scrisă de George Arion

Redactor:
Mihaela Ivancica

George Arion  și-a făcut debutul literar în anul 1966, odată cu publicarea unei colecții de poezii, iar în momentul publicării primului său roman polițist, Atac în bibliotecă, a fost caracterizat drept „un Raymond Chandler român” de către criticul literar Ovid S. Crohmălniceanu, el însuși autor de paraliteratură. În prezent, este directorul Publicațiilor Flacăra din România, președinte al Fundației „Premiile Flacăra” și, totodată, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Autor al unui libret de operă și al mai multor piese polițiste, George Arion a publicat în anul 2014 cartea ,,Insula cărților’’, care spune povestea unui mare pasionat de lectură: familia îi vinde pe ascuns miile de volume pe care le strânsese de-o viață.

George Arion,  distins de trei ori cu Premiul Uniunii Scriitorilor din România (1985, 1995, 1999)

Un bibliotecar pensionar trăiește într-un oraș în care semnele dezinteresului față de literatură sunt din ce în ce mai vizibile, întrucât bibliotecile sunt tot mai puțin frecventate, anticariatele și editurile dau faliment, iar cărțile stau nevândute în librării. Acesta primește, într-o zi, vestea că familia sa îi vinde pe ascuns miile de volume pe care le strânsese de-o viață.

Soarta îi scoate în cale un miliardar care posedă o bibliotecă imensă pe o insulă, angajându-l să-i ordoneze volumele aflate acolo.

Odată cu popasul în acel loc, bibliotecarului află un adevăr cutremurător: în urmă cu mulți ani, pe insulă, s-a comis o crimă. Smuls cu brutalitate din universul cărților, eroul încearcă să reconstituie faptele care au condus la tragicul eveniment.

După cum afirmă criticul literar Alex Ștefănescu, Insula cărților este ,,o remarcabilă realizare a literaturii române de azi”

George Arion este un autor de romane mystery & thriller român, poet, prozator, eseist, libretist, scenarist și publicist, iar cărțile sale au fost traduse în engleză, franceză, rusă și macedoneană. În 2013, Asociația Națională a Detectivilor din România i-a acordat titlul de Detectiv de onoare.

Dacă doriți să discutăm despre cărți sau activitatea voastră din domeniul literar, dacă aveți o carte pe care vreți să o prezentăm, acestea fiind publicate în rubrica Gânduri printre cărți, nu ezitați să ne trimiteți un mesaj pe adresa de e-mail – [email protected] , care să conțină numele și un număr de telefon, precizând în subiect – în atenția Simonei Tănăsescu și Alinei Dinu.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Mărturiile unui spion: Nu este ce se vede la televizor. La televizor îl vedem pe...
Orașul cu nume „cancerigen” și-a ales un nou nume. Investitorii și turiștii fugeau de el
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
Cântăreață din România, mesaj sfâșâietor de pe patul de spital: “Rugați-vă cu mine”
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
ATENȚIE! Se dau bani de la stat! Ce categorii de români vor primi 180 lei...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide