Recomandare de carte. ”Pacienta tăcută” – un roman remarcabil scris de Alex Michaelides

Recomandare de carte. ”Pacienta tăcută” – un roman remarcabil scris de Alex Michaelides
Recomandare de carte. "Pacienta tăcută" – un roman remarcabil scris de Alex Michaelides. Foto: Twitter
Publicat: 03/10/2020, 13:52

După lansarea concomitentă în 38 de țări din februarie 2019, romanul „Pacienta tăcută” a primit foarte multe reacții pozitive de la nume mari din domeniu. Drepturile de ecranizare au fost deja vândute unui producător câștigător de Oscar, al cărui nume urmează să fie anunțat. Pe site-ul Goodreads.com are până în prezent peste  485.000  de calificative și aproximativ 50.000 de recenzii.

Alex Michaelides este un autor și scenarist britanic-cipriot, al cărui roman de debut a fost „Pacienta tăcută”, cea mai bine vândută carte în New York Times of Fiction Hardcover, încă din prima sa săptămână de la lansare. De asemenea, a fost cea mai vândută carte în anul 2019, pe lista Amazon.com a celor mai vândute cărți de ficțiune.

„Pacienta tăcută” a câștigat premiul Goodreads Choice pentru Cel Mai Bun Mister și Thriller din 2019

Viața Aliciei Berenson este aparent perfectă. Pictoriță renumită căsătorită cu un fotograf de modă, ea trăiește într-o casă superbă, cu vedere spre parc, într-una dintre zonele cele mai dorite din Londra. Într-o seară, soțul ei Gabriel se întoarce acasă târziu de la o ședință foto, iar Alicia îl împușcă de cinci ori în față și apoi rămâne tăcută mai mulți ani.

Refuzul Aliciei de a vorbi sau de a da orice fel de explicații transformă o tragedie domestică în ceva mult mai teribil, un mister care captează imaginația publică și o face pe Alicia celebră. Prețul tablourilor sale crește astronomic, iar ea, pacienta tăcută, este ascunsă de tabloide și de lumina reflectoarelor la The Grove, un spital psihiatric de maximă securitate din nordul Londrei.

Theo Faber este un psihoterapeut care a așteptat multă vreme oportunitatea de a lucra cu Alicia. Hotărârea lui de a o face să vorbească și să dezvăluie misterul motivului pentru care și-a împușcat soțul îl poartă pe un drum plin de primejdii – o căutare a adevărului care amenință să-l distrugă…
Pacienta tăcută este un thriller psihologic șocant despre un act de violență extrem al unei femei împotriva soţului ei – și despre un terapeut obsedat de descoperirea motivului din spatele acestui act.

Lee Child, autorul seriei bestseller „Jack Reacher”, despre romanul „Pacienta tăcută”: „O povestire inteligentă, sofisticată, încărcată cu suspans real – un roman foarte bun conform tuturor standardelor”

„O specie cu adevărat rară: thriller-ul perfect. Acest roman extraordinar  mi-a făcut sângele să-mi clocotească prin vene – pur și simplu nu l-am putut lăsa din mână…Mi-am zis că o să citesc puțin; 11 ore mai tărziu – este 5:47 dimineața – l-am terminat, absolut năucit”, a precizat A.J. Finn, autorul bestsellerului „Femeia de la fereastră”.

Pacienta tăcută este un roman crime de debut remarcabil care își creează calea proprie, oferind un studiu de caractere inteligent și un complot maestru, toate înfășurate în scrisul hipnotic de la care nu vrei să te rupi”, transmite Crime by the Book.

Alex Michaelides s-a născut în Cipru, tatăl său fiind grec-cipriot, iar ama englezoaică. A studiat literature engleză la Universitatea Cambridge și a făcut un masterat pentru a deveni scenarist la Institutul American de Film din Los Angeles. A scris scenariul filmului The Devil You Know (2013), cu Rosamund Pike, și a fost coscenarist la The Con is On (2018), cu Uma Thurman, Tim Roth, Parker Posey și Sofia Vergara.

Dacă doriți să discutăm despre cărți sau activitatea voastră din domeniul literar, dacă aveți o carte pe care vreți să o prezentăm, acestea fiind publicate în rubrica Gânduri printre cărți, nu ezitați să ne trimiteți un mesaj pe adresa de e-mail – [email protected] , care să conțină numele și un număr de telefon, precizând în subiect – în atenția Simonei Tănăsescu și Alinei Dinu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Cea mai puternică furtună solară din ultimii 20 de ani loveşte Pământul. Cum ar putea afecta...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Vești bune despre Florin Piersic. Medicii de la Spitalul ”Foișor” au facut anunțul: ”Se alimentează...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Au intrat banii pe carduri. Informația a fost confirmată chiar astăzi, 10 mai
Carmen Grebenișan, vacanță costisitoare după divorț. Vedeta nu s-a abținut de la nimic
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
Ce spune Alexandru Rafila despre bacteria nosocomială luată de Florin Piersic de la o branulă
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
O nouă cercetare arată care este secretul satisfacției în relații