Recomandare de carte. ”Pacienta tăcută” – un roman remarcabil scris de Alex Michaelides

Redactor:
Mihaela Ivancica
Recomandare de carte. ”Pacienta tăcută” – un roman remarcabil scris de Alex Michaelides
Recomandare de carte. "Pacienta tăcută" – un roman remarcabil scris de Alex Michaelides. Foto: Twitter

După lansarea concomitentă în 38 de țări din februarie 2019, romanul „Pacienta tăcută” a primit foarte multe reacții pozitive de la nume mari din domeniu. Drepturile de ecranizare au fost deja vândute unui producător câștigător de Oscar, al cărui nume urmează să fie anunțat. Pe site-ul Goodreads.com are până în prezent peste  485.000  de calificative și aproximativ 50.000 de recenzii.

Alex Michaelides este un autor și scenarist britanic-cipriot, al cărui roman de debut a fost „Pacienta tăcută”, cea mai bine vândută carte în New York Times of Fiction Hardcover, încă din prima sa săptămână de la lansare. De asemenea, a fost cea mai vândută carte în anul 2019, pe lista Amazon.com a celor mai vândute cărți de ficțiune.

„Pacienta tăcută” a câștigat premiul Goodreads Choice pentru Cel Mai Bun Mister și Thriller din 2019

Viața Aliciei Berenson este aparent perfectă. Pictoriță renumită căsătorită cu un fotograf de modă, ea trăiește într-o casă superbă, cu vedere spre parc, într-una dintre zonele cele mai dorite din Londra. Într-o seară, soțul ei Gabriel se întoarce acasă târziu de la o ședință foto, iar Alicia îl împușcă de cinci ori în față și apoi rămâne tăcută mai mulți ani.

Refuzul Aliciei de a vorbi sau de a da orice fel de explicații transformă o tragedie domestică în ceva mult mai teribil, un mister care captează imaginația publică și o face pe Alicia celebră. Prețul tablourilor sale crește astronomic, iar ea, pacienta tăcută, este ascunsă de tabloide și de lumina reflectoarelor la The Grove, un spital psihiatric de maximă securitate din nordul Londrei.

Theo Faber este un psihoterapeut care a așteptat multă vreme oportunitatea de a lucra cu Alicia. Hotărârea lui de a o face să vorbească și să dezvăluie misterul motivului pentru care și-a împușcat soțul îl poartă pe un drum plin de primejdii – o căutare a adevărului care amenință să-l distrugă…
Pacienta tăcută este un thriller psihologic șocant despre un act de violență extrem al unei femei împotriva soţului ei – și despre un terapeut obsedat de descoperirea motivului din spatele acestui act.

Lee Child, autorul seriei bestseller „Jack Reacher”, despre romanul „Pacienta tăcută”: „O povestire inteligentă, sofisticată, încărcată cu suspans real – un roman foarte bun conform tuturor standardelor”

„O specie cu adevărat rară: thriller-ul perfect. Acest roman extraordinar  mi-a făcut sângele să-mi clocotească prin vene – pur și simplu nu l-am putut lăsa din mână…Mi-am zis că o să citesc puțin; 11 ore mai tărziu – este 5:47 dimineața – l-am terminat, absolut năucit”, a precizat A.J. Finn, autorul bestsellerului „Femeia de la fereastră”.

Pacienta tăcută este un roman crime de debut remarcabil care își creează calea proprie, oferind un studiu de caractere inteligent și un complot maestru, toate înfășurate în scrisul hipnotic de la care nu vrei să te rupi”, transmite Crime by the Book.

Alex Michaelides s-a născut în Cipru, tatăl său fiind grec-cipriot, iar ama englezoaică. A studiat literature engleză la Universitatea Cambridge și a făcut un masterat pentru a deveni scenarist la Institutul American de Film din Los Angeles. A scris scenariul filmului The Devil You Know (2013), cu Rosamund Pike, și a fost coscenarist la The Con is On (2018), cu Uma Thurman, Tim Roth, Parker Posey și Sofia Vergara.

Dacă doriți să discutăm despre cărți sau activitatea voastră din domeniul literar, dacă aveți o carte pe care vreți să o prezentăm, acestea fiind publicate în rubrica Gânduri printre cărți, nu ezitați să ne trimiteți un mesaj pe adresa de e-mail – [email protected] , care să conțină numele și un număr de telefon, precizând în subiect – în atenția Simonei Tănăsescu și Alinei Dinu.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Mărturiile unui spion: Nu este ce se vede la televizor. La televizor îl vedem pe...
Orașul cu nume „cancerigen” și-a ales un nou nume. Investitorii și turiștii fugeau de el
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
Cântăreață din România, mesaj sfâșâietor de pe patul de spital: “Rugați-vă cu mine”
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
ATENȚIE! Se dau bani de la stat! Ce categorii de români vor primi 180 lei...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide