Recomandare de carte. „Ultimul Crăciun” și „Ninge cu povești” – noutățile sezonului rece de la editura Velvet Story

Redactor:
Alina Ioana Dinu
Recomandare de carte. „Ultimul Crăciun” și „Ninge cu povești” – noutățile sezonului rece de la editura Velvet Story

Ca orice alt entuziast de lucruri frumoase și cadouri, pentru că încet, încet se apropie acea perioadă din an, am dorința de a dărui, de acum, cărți. Și nici nu trebuie să caut prea departe cartea perfectă, specifică anotimpului, pentru că editura Velvet Story a lansat două volume care pentru cititorii înrăiți sunt ceea ce lipsea din bibliotecă. „Ultimul Crăciun” de Leila Sandra M. și „Ninge cu povești” – Antologia de Crăciun a autorilor Velvet Story fac casă bună împreună și nasc bucurie și emoții, instalându-se în mintea cititorului ca o magie.

Antrenați în feeria Crăciunului, autorii ce s-au semnat în antologie stârnesc un adevărat amalgam de trăiri, captivând prin povești de genuri diferite, mulate pe stilul particular și incitant al fiecăruia. „Nouă povestiri scurte, care vor cerne zâmbete și farmec, vor încânta prin unda de iubire și liniște care vrea să ne cuprindă în sezonul rece.” Autorii Dan Claudiu Tănăsescu, Cristian Radu Constantin, Leila Sandra M., Simona Tănăsescu, Cynthia Orszag, Petruța Petre, Elena Petrea Kyrintzis, deja dragi publicului, și Cristian Palade și Tau Ceti, invitați surpriză, conturează cu extraordinară atenție și pricepere acțiuni din care nu te-ai da desprins atât de repede. Din titlurile publicate anterior, protagoniștii cărților „Cazul Vulpea. Seria Dennis Kayderman”, „Karma-i o zdreanță!”, „Scrum în vânt” și „Anthos” se întorc pentru a mai ațâța puțin plăcerea, în timp ce ceilalți scriitori surprind prin unicitate și cadre promițătoare.

„Crăciunul nu a fost nicicând mai bogat în povești”, pentru că odată cu fiecare trecere prin scrieri, resimți acea atmosferă încărcată cu optimism, din care sensibilitatea, empatia și dragostea nu lipsesc. „Ninge cu povești” împlinește intriga originală a cărților pe care le are la bază, provoacă interes pentru viitoare scrieri, dar, înainte de toate, este lectura care te emoționează prin alaiul de imagini de un realism pătrunzător.

Venind să completeze bucuria, cartea Leilei Sandra M. – „Ultimul Crăciun” – îmbracă haina unei povești de sezon plină de iubire, dar care, pe lângă anticipația sărutului norocos de sub vâsc, are și un substrat categoric. Poema, personajul principal, trăiește cu iluzia vieții de basm, alături de soțul ei, Ben, chirurg de profesie și născut într-o familie cu stare. „Un vis de iarnă. Daruri neașteptate. Brațele unui bărbat care o așteaptă pe Ea. „Ultimul Crăciun” este o poveste de dragoste emoționantă, pe care Leila Sandra M. o oferă cititorilor cu un mesaj puternic. Un roman pentru sezonul rece, dar care încălzește prin farmecul său oricând.

Leila Sandra M. a întrecut așteptările, integrând în ritmul antrenant și angoasant secvențe de o sensibilitate aparte. Cititorii respiră odată cu personajele sale, zâmbesc, se revoltă, iubesc. Nu ai vrea să ratezi această poveste, ba chiar ai putea să ceri mai mult. Stilul autoarei este unul foarte vizual și pătrunzi în stările redate cu ușurință, simțind simpatie, neîmplinire, teamă și dorința de răzvrătire și independență.

Iubirea nu are reguli. Nu ține cont de timp, de clipă, de obstacole. Iubirea trebuie trăită, nu gândită sau calculată. Iubirea trebuie acceptată, nu pusă la îndoială. Iubiți atunci când inima vă spune, nu când e momentul potrivit.”

Recenzie și impresii despre „Ultimul Crăciun” și „Ninge cu povești” pe blogul Idei la întâmplare

Dacă doriți să discutăm despre cărți sau activitatea voastră din domeniul literar, dacă aveți o carte pe care vreți să o prezentăm, acestea fiind publicate în rubrica Gânduri printre cărți, nu ezitați să ne trimiteți un mesaj pe adresa de e-mail – [email protected] , care să conțină numele și un număr de telefon, precizând în subiect – în atenția Simonei Tănăsescu și Alinei Dinu.

ALERTĂ! Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
FOTO. Loredana Groza, apariție interzisă cardiacilor! Rochia scurtă și mulată a lăsat totul la vedere
Cum a murit, de fapt, sponsorul Simonei Halep! Detalii cutremurătoare despre ultimele clipe de viață:...
Orban șochează! Răspuns tranșant atunci când a fost întrebat dacă se vaccinează anti-covid
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
CIA: China face experimente pe oameni pentru a crea super-soldați. „Beijingul nu mai are limite...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
ULTIMĂ ORĂ! Klaus Iohannis desființează un anumit tip de PENSII!? Pensionarii sunt furioși!
GREȘEALA pe care șoferii o fac când își pun cauciucurile de iarnă. Așa riscă să...
AVEM prospectul vaccinului anti-COVID! Este ŞOCANT: Ce scrie în el
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Horoscop 5 Decembrie. Veşti de groază pentru cei 12 nativi ai zodiacului
Inchide