Recomandare de carte. „Ultimul Crăciun” și „Ninge cu povești” – noutățile sezonului rece de la editura Velvet Story

Recomandare de carte. „Ultimul Crăciun” și „Ninge cu povești” – noutățile sezonului rece de la editura Velvet Story
Publicat: 20/11/2020, 14:00

Ca orice alt entuziast de lucruri frumoase și cadouri, pentru că încet, încet se apropie acea perioadă din an, am dorința de a dărui, de acum, cărți. Și nici nu trebuie să caut prea departe cartea perfectă, specifică anotimpului, pentru că editura Velvet Story a lansat două volume care pentru cititorii înrăiți sunt ceea ce lipsea din bibliotecă. „Ultimul Crăciun” de Leila Sandra M. și „Ninge cu povești” – Antologia de Crăciun a autorilor Velvet Story fac casă bună împreună și nasc bucurie și emoții, instalându-se în mintea cititorului ca o magie.

Antrenați în feeria Crăciunului, autorii ce s-au semnat în antologie stârnesc un adevărat amalgam de trăiri, captivând prin povești de genuri diferite, mulate pe stilul particular și incitant al fiecăruia. „Nouă povestiri scurte, care vor cerne zâmbete și farmec, vor încânta prin unda de iubire și liniște care vrea să ne cuprindă în sezonul rece.” Autorii Dan Claudiu Tănăsescu, Cristian Radu Constantin, Leila Sandra M., Simona Tănăsescu, Cynthia Orszag, Petruța Petre, Elena Petrea Kyrintzis, deja dragi publicului, și Cristian Palade și Tau Ceti, invitați surpriză, conturează cu extraordinară atenție și pricepere acțiuni din care nu te-ai da desprins atât de repede. Din titlurile publicate anterior, protagoniștii cărților „Cazul Vulpea. Seria Dennis Kayderman”, „Karma-i o zdreanță!”, „Scrum în vânt” și „Anthos” se întorc pentru a mai ațâța puțin plăcerea, în timp ce ceilalți scriitori surprind prin unicitate și cadre promițătoare.

„Crăciunul nu a fost nicicând mai bogat în povești”, pentru că odată cu fiecare trecere prin scrieri, resimți acea atmosferă încărcată cu optimism, din care sensibilitatea, empatia și dragostea nu lipsesc. „Ninge cu povești” împlinește intriga originală a cărților pe care le are la bază, provoacă interes pentru viitoare scrieri, dar, înainte de toate, este lectura care te emoționează prin alaiul de imagini de un realism pătrunzător.

Venind să completeze bucuria, cartea Leilei Sandra M. – „Ultimul Crăciun” – îmbracă haina unei povești de sezon plină de iubire, dar care, pe lângă anticipația sărutului norocos de sub vâsc, are și un substrat categoric. Poema, personajul principal, trăiește cu iluzia vieții de basm, alături de soțul ei, Ben, chirurg de profesie și născut într-o familie cu stare. „Un vis de iarnă. Daruri neașteptate. Brațele unui bărbat care o așteaptă pe Ea. „Ultimul Crăciun” este o poveste de dragoste emoționantă, pe care Leila Sandra M. o oferă cititorilor cu un mesaj puternic. Un roman pentru sezonul rece, dar care încălzește prin farmecul său oricând.

Leila Sandra M. a întrecut așteptările, integrând în ritmul antrenant și angoasant secvențe de o sensibilitate aparte. Cititorii respiră odată cu personajele sale, zâmbesc, se revoltă, iubesc. Nu ai vrea să ratezi această poveste, ba chiar ai putea să ceri mai mult. Stilul autoarei este unul foarte vizual și pătrunzi în stările redate cu ușurință, simțind simpatie, neîmplinire, teamă și dorința de răzvrătire și independență.

Iubirea nu are reguli. Nu ține cont de timp, de clipă, de obstacole. Iubirea trebuie trăită, nu gândită sau calculată. Iubirea trebuie acceptată, nu pusă la îndoială. Iubiți atunci când inima vă spune, nu când e momentul potrivit.”

Recenzie și impresii despre „Ultimul Crăciun” și „Ninge cu povești” pe blogul Idei la întâmplare

Dacă doriți să discutăm despre cărți sau activitatea voastră din domeniul literar, dacă aveți o carte pe care vreți să o prezentăm, acestea fiind publicate în rubrica Gânduri printre cărți, nu ezitați să ne trimiteți un mesaj pe adresa de e-mail – [email protected] , care să conțină numele și un număr de telefon, precizând în subiect – în atenția Simonei Tănăsescu și Alinei Dinu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna