Scriitoarea Andreea Lichi invitată în cadrul evenimentului Încotro cartea românească?: „Suflet de porțelan nu e o carte care poate fi citită de oricine”

Scriitoarea Andreea Lichi invitată în cadrul evenimentului Încotro cartea românească?: „Suflet de porțelan nu e o carte care poate fi citită de oricine”
Publicat: 17/02/2021, 14:00
Actualizat: 17/02/2021, 14:07

Iubitorii de carte își urmăresc autorii preferați în fiecare zi de marți, de la ora 20:00, în cadrul evenimentului online„ Încotro cartea românească?”. Andreea Lichi, autoarea cărții „Suflet de porțelan”, a fost invitatul editorului Simonei Tănăsescu, oferind urmăritorilor o întâlnire emoționantă.

Evenimentul susținut de Velvet Story și Gândul.ro și transmis live pe pagina de Facebook a editurii Velvet Story, a adunat un număr mare de urmăritori. Cititorii cărții „Suflet de porțelan” și-au putut exprima trăirile la care au fost supuși descoperind povestea Andreei Lichi, cât și de a o felicita pentru puterea și prezența ei excepționale.

Andreea Lichi a ales să își împărtășească povestea de viață prin scrierea unei cărți, dovedind astfel că niciun handicap nu îl poate opri pe om din a-și urma visurile și dorințele. Deși un accident teribil a legat-o pe Andreea de un fotoliu rulant, perseverența ei este un exemplu pentru toți, iar cartea sa prezintă confesiunea unei tinere care a experimentat în câțiva ani o durere de neimaginat.

Întrebată de Simona Tănăsescu dacă se aștepta să aibă un asemenea succes cartea ei, Andreea Lichi a răspuns cu o sinceritate palpabilă că nu.

„Felul în care eu am fost privită în anii de când viața mea s-a schimbat, m-a făcut destul de sceptică față de oamenii care au intrat în viața mea ,pentru că am fost de atâtea ori discriminată, descurajată, subestimată și dată la o parte. Iar atunci când am decis să scriu cartea, a fost mai mult din dorința de a mă elibera de multe emoții pe care le-am trăit în tot acest parcurs al meu din 2014 până acum”, a declarat Andreea Lichi.

Suferința a făcut-o pe Andreea să se simtă singură, „ca ultimul om, ceva ce nu există în Universul ăsta.” A ales să facă din cartea ei un îndemn de a merge mai departe, de a le arăta celorlalți curajul să spere, de a sfida anumite diagnostice și părerile unora.

„Nu m-am gândit că va fi citită de un număr așa mare de persoane. Iar lucrul acesta nu poate decât să mă bucure. Până acum am primit doar feedback-uri pozitive din partea celor care au citit-o.”

„Nu e o carte care poate fi citită de oricine. Dar e o carte, cred eu, care dacă ajungi la sfârșitul ei sigur îți va da acea senzație că da, se poate și ai în tine suficiente resurse să  treci peste orice perioadă grea sau orice obstacol din viața ta.”

Copleșiți de emoția cuvintelor Andreei, mesajele venite din partea urmăritorilor au fost pline pe felicitări și încurajări. Pe parcursul interviului, s-au dezbătut subiecte care sunt greu de asimilat, dar prezintă o realitate dură.

Referitor la viitoare cărți, Simona Tănăsescu a întrebat-o dacă se va opri tot asupra unui subiect asemănător. Andreea Lichi a răspuns că își dorește să scrie tot o lectură inspirată din realitate, „o temă care să aibă la mijloc tot un subiect real, întâlnit, dar poate va fi ceva într-o manieră mult mai optimistă. Nu spun că „Suflet de porțelan” nu e optimistă, dar cred că multora le-a furat multe lacrimi și cred că sufletul lor a fost mâhnit, supărat, tot pe tema nedreptății, însă finalul zic eu a fost încurajator, molipsitor.”

Întâlnirea cu autoarea Andreea Lichi s-a sfârșit după o oră și jumătate în care urmăritorii au fost surprinși și bucuroși să o vadă și să o asculte. Evenimentul integral se găsește pentru vizionare pe pagina de Facebook a editurii Velvet Story.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna