Scriitoarea Andreea Lichi invitată în cadrul evenimentului Încotro cartea românească?: „Suflet de porțelan nu e o carte care poate fi citită de oricine”

Scriitoarea Andreea Lichi invitată în cadrul evenimentului Încotro cartea românească?: „Suflet de porțelan nu e o carte care poate fi citită de oricine”

Iubitorii de carte își urmăresc autorii preferați în fiecare zi de marți, de la ora 20:00, în cadrul evenimentului online„ Încotro cartea românească?”. Andreea Lichi, autoarea cărții „Suflet de porțelan”, a fost invitatul editorului Simonei Tănăsescu, oferind urmăritorilor o întâlnire emoționantă.

Evenimentul susținut de Velvet Story și Gândul.ro și transmis live pe pagina de Facebook a editurii Velvet Story, a adunat un număr mare de urmăritori. Cititorii cărții „Suflet de porțelan” și-au putut exprima trăirile la care au fost supuși descoperind povestea Andreei Lichi, cât și de a o felicita pentru puterea și prezența ei excepționale.

Andreea Lichi a ales să își împărtășească povestea de viață prin scrierea unei cărți, dovedind astfel că niciun handicap nu îl poate opri pe om din a-și urma visurile și dorințele. Deși un accident teribil a legat-o pe Andreea de un fotoliu rulant, perseverența ei este un exemplu pentru toți, iar cartea sa prezintă confesiunea unei tinere care a experimentat în câțiva ani o durere de neimaginat.

Întrebată de Simona Tănăsescu dacă se aștepta să aibă un asemenea succes cartea ei, Andreea Lichi a răspuns cu o sinceritate palpabilă că nu.

„Felul în care eu am fost privită în anii de când viața mea s-a schimbat, m-a făcut destul de sceptică față de oamenii care au intrat în viața mea ,pentru că am fost de atâtea ori discriminată, descurajată, subestimată și dată la o parte. Iar atunci când am decis să scriu cartea, a fost mai mult din dorința de a mă elibera de multe emoții pe care le-am trăit în tot acest parcurs al meu din 2014 până acum”, a declarat Andreea Lichi.

Suferința a făcut-o pe Andreea să se simtă singură, „ca ultimul om, ceva ce nu există în Universul ăsta.” A ales să facă din cartea ei un îndemn de a merge mai departe, de a le arăta celorlalți curajul să spere, de a sfida anumite diagnostice și părerile unora.

„Nu m-am gândit că va fi citită de un număr așa mare de persoane. Iar lucrul acesta nu poate decât să mă bucure. Până acum am primit doar feedback-uri pozitive din partea celor care au citit-o.”

„Nu e o carte care poate fi citită de oricine. Dar e o carte, cred eu, care dacă ajungi la sfârșitul ei sigur îți va da acea senzație că da, se poate și ai în tine suficiente resurse să  treci peste orice perioadă grea sau orice obstacol din viața ta.”

Copleșiți de emoția cuvintelor Andreei, mesajele venite din partea urmăritorilor au fost pline pe felicitări și încurajări. Pe parcursul interviului, s-au dezbătut subiecte care sunt greu de asimilat, dar prezintă o realitate dură.

Referitor la viitoare cărți, Simona Tănăsescu a întrebat-o dacă se va opri tot asupra unui subiect asemănător. Andreea Lichi a răspuns că își dorește să scrie tot o lectură inspirată din realitate, „o temă care să aibă la mijloc tot un subiect real, întâlnit, dar poate va fi ceva într-o manieră mult mai optimistă. Nu spun că „Suflet de porțelan” nu e optimistă, dar cred că multora le-a furat multe lacrimi și cred că sufletul lor a fost mâhnit, supărat, tot pe tema nedreptății, însă finalul zic eu a fost încurajator, molipsitor.”

Întâlnirea cu autoarea Andreea Lichi s-a sfârșit după o oră și jumătate în care urmăritorii au fost surprinși și bucuroși să o vadă și să o asculte. Evenimentul integral se găsește pentru vizionare pe pagina de Facebook a editurii Velvet Story.

Captură şoc în vama României! Substanţa cu care s-au injectat românii: "Există decese şi efecte...
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
FOTO. Nicole Cherry, apariție mai mult decât lipsită de inhibiții! Imagini spectaculoase
Bianca Drăgușanu, LOVITURĂ pentru Alex Bodi, după ce s-a despărțit de Daria Radionova: ”Toți cei...
Ionel Ganea, din nou într-o situație incredibilă! Noua sa soție a cerut ordin de protecție....
Cine este Andrei Criste, pilotul care se afla la manşa MiG-21 care s-a prăbuşit lângă...
Cine este Armin Laschet? Politicianul care pleacă cu prima şansă să o înlocuiescă pe Angela...
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Rusia a blocat spaţiul aerian şi maritim din jurul Ucrainei. Peste 100.000 de soldaţi aşteaptă...
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
Planul DIABOLIC al lui Elon Musk prin care amenință întreaga omenire. L-a ținut ASCUNS până...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Elena Băsescu a atras toate privirile pe stradă, ieri. Detaliul observat de paparazzi la ea
„Înregistrare indecentă” cu Jessica Alba, pe Facebook. Cei care au dat clic au avut parte...
Culiță Sterp a dispărut de la ”Survivor România”. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Faimosul....
Top 10 alimente care scad colesterolul din sânge
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Capcana din maşinile şoferilor: Detaliul pe care conducătorii auto îl ignoră zilnic şi le poate...
Inchide