Scriitoarea Corina Cîndea invitată în cadrul evenimentului Încotro cartea românească?: „Nu se citește atât de mult pe cât ar putea să se citească”

Scriitoarea Corina Cîndea invitată în cadrul evenimentului Încotro cartea românească?: „Nu se citește atât de mult pe cât ar putea să se citească”

O nouă ediție Încotro cartea românească?, eveniment online realizat de Velvet Story și susținut de Gândul.ro, a adus-o în fața pasionaților de lectură pe autoarea Corina Cîndea. Invitata editorului Simona Tănăsescu a vorbit în cadrul interviului despre cărțile care au ajuns la sufletul cititorilor, dar au fost dezbătute și subiecte care au stârnit interesul urmăritorilor.

Fiecare zi de marți își are programată de la ora 20, o întâlnire cu un scriitor sau persoană din lumea cărților, Simona Tănăsescu propunând discuții diverse și totodată punând în evidență autorul român și situația pieței de carte. Corina Cîndea, pe lângă numeroasele cărți publicate cu succes, povești romantice pe care cititorii le-au trecut rapid pe lista favoritelor, este și editor, iar perspectiva sa când se aduce în vedere publicarea unei cărți este una notabilă.

În compania unui număr mare de următori, mulți dintre ei cititori dedicați cărților Corinei Cîndea, s-au împărtășit recomandări, felicitări și dorințe de viitoare povești.

„Toate cărțile mele sunt comedii romantice, fiindcă eu sunt o fire veselă de felul meu. Însă unele au mai mult umor, altele mai puțin. Dacă veți căuta mai mult umor, puteți începe cu Triplu H”, recomandă însăși Corina Cîndea.

Chiar și cu multe emoții, pe care Simona Tănăsescu a încercat să i le alunge, destinzând atmosfera cu mici glume, autoarea a povestit despre îndrăgita serie de cărți Triplu H, care este semnificația titlului, dar și multe altele despre povestea în sine.

Corina Cîndea a vorbit și despre primele scrieri postate pe o platformă online, unde poveștile sale au avut un succes uimitor, „aveam la un moment dat și 20 000 de citiri pe zi”, a mărturisit autoarea. Simona Tănăsescu a ridicat întrebarea de ce același număr de cititori nu urmează cartea și în format fizic. „Poate fiindcă deja au citit-o sau din cauza costurilor. Este mai ieftin să citești online, gratuit, decât să cumperi o carte”, a adăugat Corina în spirit de glumă.

„Mi-ar plăcea ca piața de carte tipărită să aibă atâția cititori câți sunt pe Wattpad. Dar o văd și ca o șansă de a deschide gustul cititorilor tineri. Mulți cititori tineri își descoperă plăcerea de a citi, chiar și de a scrie, intrând pe platformă”, a spus autoarea ca răspuns la o întrebare, dar și completând la discuția despre calitatea scrierilor de pe acea platformă.

„Nu se citește atât de mult pe cât ar putea să se citească”, a mai afirmat Corina Cîndea.

Discuțiile conduse de Simona Tănăsescu și susținute de comentariile următorilor au fost de interes și punctând aspecte importante. Urmăriți integral emisiunea pe pagina de Facebook Velvet Story sau pe YouTube.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
A rămas însărcinată la Survivor România?! Fanilor nu le-a venit să creadă când au văzut-o...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
Ce s-a ales de ea… Maria l-a părăsit pe Mihai Neşu în 2012 pentru că...
Simona Halep a primit cea mai dură lecție de la Sorana Cîrstea! Motivul pentru care...
Monica Pop a luat foc când a auzit ASTA: Doamne ferește! Ce s-a aflat despre...
VIDEO. Un caz George Floyd la Piteşti. Un bărbat a murit în timp ce era...
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
În Italia au fost descoperite 16 persoane cu super-imunitate la Covid-19. Explicațiile specialiștilor
A rămas însărcinată la Survivor România?! Fanilor nu le-a venit să creadă când au văzut-o...
Un bebeluș cu TREI penisuri ULUIEȘTE medicii. „Asta da intrare în istorie”
Gata, s-a făcut anunțul oficial despre războiul între Rusia și Ucraina! Ce pregătesc americanii
Surpriza WhatsApp pentru acești utilizatori, dezvăluită: au așa ceva direct în aplicație
Moment de infarct la „Războiul Depozitelor”. Ce a descoperit un bărbat într-o boxă cumpărată cu...
ULTIMA ORĂ! O moarte fulgerătoare. Din păcate, medicii nu au mai avut ce face. Ştirea...
Bicarbonatul de sodiu, pe post de medicament. 7 întrebuinţări de care nu știai
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Povestea uneia dintre cele mai puternice femei de afaceri din România. Ea a creat împreună...
Inchide