Scriitoarea Corina Cîndea invitată în cadrul evenimentului Încotro cartea românească?: „Nu se citește atât de mult pe cât ar putea să se citească”

Scriitoarea Corina Cîndea invitată în cadrul evenimentului Încotro cartea românească?: „Nu se citește atât de mult pe cât ar putea să se citească”
Publicat: 24/02/2021, 14:00

O nouă ediție Încotro cartea românească?, eveniment online realizat de Velvet Story și susținut de Gândul.ro, a adus-o în fața pasionaților de lectură pe autoarea Corina Cîndea. Invitata editorului Simona Tănăsescu a vorbit în cadrul interviului despre cărțile care au ajuns la sufletul cititorilor, dar au fost dezbătute și subiecte care au stârnit interesul urmăritorilor.

Fiecare zi de marți își are programată de la ora 20, o întâlnire cu un scriitor sau persoană din lumea cărților, Simona Tănăsescu propunând discuții diverse și totodată punând în evidență autorul român și situația pieței de carte. Corina Cîndea, pe lângă numeroasele cărți publicate cu succes, povești romantice pe care cititorii le-au trecut rapid pe lista favoritelor, este și editor, iar perspectiva sa când se aduce în vedere publicarea unei cărți este una notabilă.

În compania unui număr mare de următori, mulți dintre ei cititori dedicați cărților Corinei Cîndea, s-au împărtășit recomandări, felicitări și dorințe de viitoare povești.

„Toate cărțile mele sunt comedii romantice, fiindcă eu sunt o fire veselă de felul meu. Însă unele au mai mult umor, altele mai puțin. Dacă veți căuta mai mult umor, puteți începe cu Triplu H”, recomandă însăși Corina Cîndea.

Chiar și cu multe emoții, pe care Simona Tănăsescu a încercat să i le alunge, destinzând atmosfera cu mici glume, autoarea a povestit despre îndrăgita serie de cărți Triplu H, care este semnificația titlului, dar și multe altele despre povestea în sine.

Corina Cîndea a vorbit și despre primele scrieri postate pe o platformă online, unde poveștile sale au avut un succes uimitor, „aveam la un moment dat și 20 000 de citiri pe zi”, a mărturisit autoarea. Simona Tănăsescu a ridicat întrebarea de ce același număr de cititori nu urmează cartea și în format fizic. „Poate fiindcă deja au citit-o sau din cauza costurilor. Este mai ieftin să citești online, gratuit, decât să cumperi o carte”, a adăugat Corina în spirit de glumă.

„Mi-ar plăcea ca piața de carte tipărită să aibă atâția cititori câți sunt pe Wattpad. Dar o văd și ca o șansă de a deschide gustul cititorilor tineri. Mulți cititori tineri își descoperă plăcerea de a citi, chiar și de a scrie, intrând pe platformă”, a spus autoarea ca răspuns la o întrebare, dar și completând la discuția despre calitatea scrierilor de pe acea platformă.

„Nu se citește atât de mult pe cât ar putea să se citească”, a mai afirmat Corina Cîndea.

Discuțiile conduse de Simona Tănăsescu și susținute de comentariile următorilor au fost de interes și punctând aspecte importante. Urmăriți integral emisiunea pe pagina de Facebook Velvet Story sau pe YouTube.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului