Scriitoarea Cristina Lincu, invitată în cadrul evenimentului Încotro cartea românească?: „Este foarte important ca autor să contribui activ la promovarea propriei cărți”

Scriitoarea Cristina Lincu, invitată în cadrul evenimentului Încotro cartea românească?: „Este foarte important ca autor să contribui activ la promovarea propriei cărți”

Autoarea Cristina Lincu a fost invitata editorului Simona Tănăsescu la Încotro cartea românească?, eveniment de carte transmis în direct pe pagina de Facebook Velvet Story. Având publicate trei cărți – „Eu, o mamă (im)perfectă”, „Amn3zia”, „Liberă!” –, fiind activă în spațiul online, blogger, editorial manager la Catchy.ro, designer de conținut și implicându-se în multe proiecte culturale, Cristina Lincu este pe lângă toate aceste atribute, în primul rând, mamă.

Întâlnirea online a adus în fața publicului un autor îndrăgit pentru activitatea sa, cărțile Cristinei Lincu fiind citite și apreciate. Un subiect interesant l-a reprezentat calitatea de blogger și participarea la SuperBlog și câștigarea acestui concurs.

Cristina Lincu a precizat că activitatea de blogger a ajutat-o în promovarea cărților.

„În primul rând, eu cred că, vorbind de literatură contemporană și autori contemporani, e momentul ca scriitorul să coboare din turnul de cleștar, adică „datoria” lui nu mai e doar să scrie și să lanseze cartea către public, ci să vină în mijlocul publicului, să vorbească cu cititorii, să răspundă la feedbackul acestora și să pună umărul la promovarea propriei cărți. Este foarte important ca autor să contribui activ la promovarea propriei cărți.”

Simona Tănăsescu i-a lansat o serie de întrebări intrigante despre carte și piața de carte, una dintre acestea fiind dacă, în opinia bloggerului Cristina Lincu, cartea românească se citește în același ritm cu cea străină.

„E greu să fac o comparație. Înainte să scriu propriile cărții, am făcut și chiar și acum mai fac recenzii de carte, și am observat că sunt mulți bloggeri care fac acest lucru și mă gândesc că sunt și mai mulți cititori, evident, care citesc fără să scrie neapărat despre asta pe Facebook sau în altă parte. Dar judecând după grupurile de carte de pe Facebook și după vânzările anumitor autori români, vorbesc doar din cifrele publice, eu cred că putem compara vânzările pe care le au autorii români cu cei străini în România. Dar să vorbim de o depășire încă nu, pentru că există undeva și prejudecata aceasta că dacă e autor român, și mai ales autor român contemporan, nu merită citit. Și noi cumva, împreună, și autori, și editori, și cititori de carte românească, trebuie să vorbim despre asta și să explicăm publicului larg că nu este adevărat”, a răspuns Cristina Lincu.

Sesiunea de întrebări a continuat cu cele venite din partea urmăritorilor, dar discuții interesante s-au legat și de experiența autoarei din timpul petrecut în Spania. Interviul integral poate fi urmărit pe pagina de Facebook Velvet Story sau pe YouTube.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
A rămas însărcinată la Survivor România?! Fanilor nu le-a venit să creadă când au văzut-o...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
Ce s-a ales de ea… Maria l-a părăsit pe Mihai Neşu în 2012 pentru că...
Simona Halep a primit cea mai dură lecție de la Sorana Cîrstea! Motivul pentru care...
Monica Pop a luat foc când a auzit ASTA: Doamne ferește! Ce s-a aflat despre...
Reuters: Un document neoficial al UE ar propune redesenare graniţelor din zona balcanică
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
În Italia au fost descoperite 16 persoane cu super-imunitate la Covid-19. Explicațiile specialiștilor
A rămas însărcinată la Survivor România?! Fanilor nu le-a venit să creadă când au văzut-o...
Un bebeluș cu TREI penisuri ULUIEȘTE medicii. „Asta da intrare în istorie”
Gata, s-a făcut anunțul oficial despre războiul între Rusia și Ucraina! Ce pregătesc americanii
Surpriza WhatsApp pentru acești utilizatori, dezvăluită: au așa ceva direct în aplicație
Moment de infarct la „Războiul Depozitelor”. Ce a descoperit un bărbat într-o boxă cumpărată cu...
ULTIMA ORĂ! O moarte fulgerătoare. Din păcate, medicii nu au mai avut ce face. Ştirea...
Bicarbonatul de sodiu, pe post de medicament. 7 întrebuinţări de care nu știai
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Povestea uneia dintre cele mai puternice femei de afaceri din România. Ea a creat împreună...
Inchide