„Gândurile lui Cristoiu”: Marea schimbare din epoca Dăncilă. PSD joacă pe contrasens. Partidul se teme ca de moarte de candidatura Codruței Kovesi

PSD a oprit războaiele inutile din epoca Dragnea și face o mișcare inteligentă prin care elimină toate posibilitățile de atac ale Opoziției asupra sa, dar mai ales ale președintelui Klaus Iohannis, afirmă analistul Ion Cristoiu, în emisiunea "Gândurile lui Cristoiu".

Prezența premierului Dăncilă, joi, la recepția de Ziua Americii de la Ambasada SUA, este pentru Ion Cristoiu încă un gest care marchează schimbarea strategiei PSD în epoca post-Dragnea.

„De fapt știrea numărul unu nu este nici măcar asta cu CCR, este faptul că, conducerea PSD și a guvernului, a hotărât să se ducă. (…) Asta este o mare schimbare(…) PSD-ul are o mișcare inteligentă, aceea de a elimina toate posibilitățile de atac din partea opoziției, dar mai ales din partea lui Klaus Iohannis. Acum nu mai poți să spui că sunt anti-americani pentru că au fost la Ambasada americană, nu mai poți să spui că sunt anti-europeni deoarece ei au fost mângâiați de Timmermans. Este foarte important pentru că dacă opoziția și Klaus Iohannis o țin langa acum cu PSD-ul lui Dragnea care vrea să ne scoată din Europa, care e anti-american, greșesc”, a afirmat jurnalistul.

Un alt exemplu este decizia PSD de-al susține pe Mugur Isărescu pentru încă un mandat de guvernator al Băncii Naționale. În opinia sa, în acest caz nu a avut loc nicio negociere deoarece contestatarii guvernatorului BNR nu au venit cu un contracandidat. „Nu, n-a avut loc nicio negociere, au ajuns la o înțelepciune la care și eu am ajuns. Repet, avem Mugur Isărescu, da, domnii respectivi care făceau mare gălăgie nu mi-au răspuns la întrebare. Am înțeles, deci nu e bun Mugur, dar lui Mugur pe cine îl opuneți?”, a afirmat Ion Cristoiu.

Analistul a explicat că România nu-i o țară să-și poată permite să joace împotriva tuturor, iar ceea ce încearcă acum noua conducere a PSD este să stingă diferite conflicte.

„PSD a oprit tot mai multe războaie inutile (…) e foarte important luarea înainte cu temele. Vrea domnul Iohannis revizuirea Constituției, foarte frumos. Și o revizuim și mai tare decât vrea el. Vrea domnul Iohannis vot în diaspora? Trei zile”, a explicat Ion Cristoiu noua strategie a PSD.

Mai mult, jurnalistul a dezvăluit că, pe această linie, se înscrie și susținerea de PSD și Guvern a candidaturii Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European.

„PSD-ul se teme ca de moarte de candidatura ei, pentru că dacă va candida la președinție, PSD-ul zice: ajunge Laura Codruța Kovesi și ne arestează pe toți, așa zic ei. Din punctul ăsta de vedere vă anunț în premieră că PSD și Guvernul României vor avea o altă atitudine, vor saluta, vor sprijini numirea ca procuror european al doamnei Codruța Kovesi (…) deci ei dacă vor începe discuțiile în cadrul acelei politici pe care v-am spus-o mai înainte, vor sprijini numirea doamnei Kovesi, ba chiar ei consideră că a fost o greșeală faptul că au făcut o martiră din ea, o s-o sprijine. Oricum nu depinde de PSD numirea acesteia. Dar va face parte tot din acele mișcări..”, a susținut Ion Cristoiu.

Jurnalistul a mai spus că, dată fiind noua politică, social-democrații vor aproba cererea DNA de încuviințare a urmăririi penale a fostului ministru al Sănătății, senatorul PSD Florian Bodog, acuzat că și-a plătit o consilieră fără ca aceasta să vină la serviciu, și vor încheia mai multe teme controversate.

„Deci cu Codruța Kovesi sigur o închide, o închide și cu codurile penale, închide și cu revizuirea Constituției. (…) Aceste cereri de ridicare a imunității erau făcute dinadins pentru a provoca PSD-ul. Până acum s-a lucrat cu PSD-ul pe „profile”, adică hai să facem noi ceva ca PSD-ul să fie contra și acum PSD joacă pe contrasens (…) e derutant pentru că domnul Klaus Iohannis rămâne fără teme”, a conchis Ion Cristoiu.

 

Tags:
Inchide