Ce l-a făcut pe ministrul Stroe să exclame: Nu mă așteptam ca în Poliție să existe O ASEMENEA GOLĂNIE

Ce l-a făcut pe ministrul Stroe să exclame: Nu mă așteptam ca în Poliție să existe O ASEMENEA GOLĂNIE
Publicat: 08/01/2013, 18:06
Actualizat: 31/01/2019, 22:00

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat, marți, că șeful IPJ Olt, Ion Voicu, nu vine la audieri pentru că a intrat în concediu medical, dar că acesta nu va mai lucra nicio zi în Poliție după ce va veni prima zi la serviciu, precizând că nu credea până acum că în Poliție există „atâta golănie”.

Ion Voicu urma să fie audiat astăzi de o comisie disciplinară de la Ministerul de Interne, după ce, în urma unei anchete interne demarate de fostul ministru de Interne Mircea Dușa, la IPJ Olt au fost găsite mai multe nereguli, printre care nereguli la avansări în funcții și acuzații de viol sau alte violențe.

Nu credeam că în Poliția Română există atâta golănie. După ce acest om (comisar șef Ion Voicu, n.r.) s-a angajat în fața secretarului de stat că se va prezenta la audieri, aflăm astăzi că și-a luat concediu medical încă două săptămâni”, a spus ministrul Afacerilor Interne.

Radu Stroe a adăugat că a găsit o soluție foarte simplă și de marți va conduce altcineva IPJ Olt.

Ministrul de Interne consideră că Ion Voicu nu a venit la audieri la Ministerul Afacerilor Interne pentru că este vinovat și fuge de răspundere.

Radu Stroe a spus că oricum Voicu va fi suspendat din funcție, într-o formă sau alta, precizând că cercetarea declanșată în cazul acestuia se apropie de final.

Comisarul șef Ion Voicu era așteptat de Comisia de Disciplină a Ministerului de Interne, însă a anunțat că nu se va prezenta, deoarece a intrat în concediu medical și s-a internat în spital.

Comisarul șef Ion Voicu, inspector șef al IPJ Olt, a fost internat în ultimele trei zile la secția de cardiologie a Spitalului din Slatina, iar de marți a intrat în concediu medical timp de două săptămâni.

Potrivit unor surse din MAI, motivele pentru care Ion Voicu a ajuns la spital ar fi „bătăi neregulate ale inimii„.

Radu Stroe a spus că cercetarea în cazul șefului IPJ Olt, Ion Voicu, evoluează pe mai multe paliere, iar marți secretarul de stat Anghel Andreescu și șeful Corpului de Control vor avea o discuție în acest caz.

„Cercetarea se apropie de final. Oricum (șeful IPJ Olt, n.r.) va fi suspendat din funcție, într-o formă sau alta. Vinovăție există”, a spus ministrul Radu Stroe, la intrarea în sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Un adjunct al IPJ Olt este și el în concediu medical, altul vrea la pensie

Unul dintre adjuncții șefului IPJ Olt, comisarul șef Valerian Iliescu, care trebuia să se prezinte la Poliția Română, a anunțat, la rândul său, că nu poate veni deoarece este în concediu medical.

Totodată, celălalt adjunct al șefului IPJ Olt, comisarul șef Emilian Mladin, și-a depus raportul de pensionare.

„Comisarul Mladin și-a prezentat raportul, prin care solicită încetarea activităților în cadrul Inspectoratului. Dânsul îndeplinește cererile de pensionare și a motivat într-un fel anume această decizie” a declarat, marți, corespondentului Mediafax, comisarul șef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Concediul medical al șefului IPJ Olt și cererea de pensionare a adjunctului șefului IPJ Olt vin într-o perioadă în care Corpul de Control al Ministerului de Interne efectuează o anchetă în cadrul instituției, în urma scandalului sexual în care o polițistă din Olt a acuzat un ofițer din Balș că a violat-o și chiar a plasat-o mai multor polițiști.

Printre cei menționați în plângerea polițistei se numără șeful IPJ Olt, Ion Voicu, șeful poliției Balș, Ion Șotea sau prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, Laurențiu Turcin.

„Nu s-a primit niciun document, nicio hârtie la Inspectorat cu eventuale sancțiuni aplicate de Corpul de Control al ministerului”, a spus Claudia Radu.

Nereguli la avansări și acuzații de viol în IPJ Olt

Șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Olt, Ion Voicu, urma să fie audiat marți, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, în contextul anchetei disciplinare începute pe numele său în urma controlului dispus în toamna lui 2012, la instituția condusă de acesta, de către fostul ministru de Interne Mircea Dușa.

Potrivit unor surse din MAI, la data de 3 ianuarie, în prima zi lucrătoare a anului 2013, șeful IPJ Olt a fost chemat la sediul Ministerului Afacerilor Interne, unde i s-au adus la cunoștință acuzațiile.

Audierea lui Ion Voicu a fost programată pentru ziua de marți, când este din nou așteptat de ofițerii Comisiei de Disciplină. Cu această ocazie, Voicu are ocazia să prezinte și eventuale probe prin care să-și dovedească nevinovăția.

Dacă Ion Voicu a fost citat pentru ziua de marți, mai mulți subalterni ai acestuia au fost audiați luni, de structurile de control ale Poliției Române.

Conform anchetatorilor, o parte dintre ofițeri au fost chemați în Capitală, la sediul Inspectoratului General al Poliției, în timp ce alții au rămas să răspundă la întrebări la sediul IPJ Olt, unde au fost trimiși, de la București, opt ofițeri ai Direcției de Control Intern.

IPJ Olt a făcut obiectul unui control, în toamna lui 2012, în urma denunțului formulat de un polițist, care a semnalat mai multe nereguli.

În urma verificărilor, reprezentanții MAI au sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova în legătură cu împrejurările în care, la data de 9 aprilie 2010, s-a organizat concursul pentru ocuparea funcției de șef al Poliției Drăgănești-Olt – concurs la care șeful Poliției Balș a avut calitatea de membru al comisiei -, existând suspiciuni de fraudare a examenului.

După ce procurorii au deschis un dosar penal pe numele ofițerului, ministrul Mircea Dușa a cerut Corpului de Control să extindă verificările și la nivelul IPJ Olt, iar în urma acestui control, șeful instituției, cei doi adjuncți ai acestuia și alți opt ofițeri cu funcții de conducere au ajuns să fie cercetați prealabil pentru managament defectuos și lipsă de reacție în ce privește criminalitatea stradală.

La sfârșitul anului trecut, IPJ Olt s-a aflat din nou în centrul atenție ca urmare a unui alt scandal declanșat după ce polițista Melania Renghea l-a înjunghiat în abdomen pe fostul ei șef, ofițer în cadrul Poliției Balș, pe motiv că acesta ar fi violat-o cu șase luni înainte.

În acest context, atât conducerea Ministerului Afacerilor Interne, cât și cea a Poliției Române au decis să finalizeze cât mai repede cercetările în cazul neregulilor semnalate de Corpul de Control.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, anunța recent că a vrut să schimbe conducerea IPJ Olt, dar nu i-a permis legea care reglementează Statutul polițistului.

„Am vrut să schimb conducerea IPJ Olt, însă Statutul polițistului nu mi-a permis. Nu se poate așa ceva! Nu este corect! Acolo este o anchetă în curs, iar subalternii celor vizați sunt puși în situația să răspundă la întrebări legate de șefii în exercițiu. Era normal ca, pe perioada cercetărilor, acești șefi să fie ținuți deoparte. Legea nu ne permite însă acest lucru, iar noi nu putem să facem abuzuri”, a spus Radu Stroe.

De asemenea, în ceea ce privește ancheta penală declanșată, pentru tentativă de omor, pe numele polițistei Melania Renghea și pentru viol și șantaj în ce-l privește pe comisarul Gheorghe Barbu, din cadrul Secției de Poliție Balș, patru ofițeri specialiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale au fost delegați pentru a acorda sprijin procurorului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?