La ora 18.30, telespectatorii OTV au avut SURPRIZA VIEȚII lor: ce au putut să vadă pe ecran!

Publicat: 24/07/2013, 12:32

Emisia OTV a fost întreruptă marți, în jurul orei 18.40, după ce Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a retras, în ședința din aceeași zi, cu unanimitate de voturi, licența audiovizuală a televiziunii care îl are ca asociat principal pe Dan Diaconescu.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

PLUS: ULTIMA ORĂ. După închiderea OTV, Dan Diaconescu a anunțat, la miezul nopții, planul PENTRU ZIUA DE MIERCURI. Ce se va întâmpla azi

PLUS: INCREDIBIL! Iată ultima ispravă la postul lui DAN DIACONESCU făcută în direct!

PLUS: CHESTIA ZILEI – Dacă e închis OTV, nu mai apar otevei?

PLUS: ACCIDENT: Limuzina Bentley de peste 100.000 de euro a lui Dan Diaconescu a ajuns în râul Dâmbovița. UPDATE: Ce spune șeful OTV

PLUS: Diaconescu a deschis cutia cu monștri: Magda Ciumac, Piticul porno,Sexy Brăileanca și compania

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Inițial, de la ora 18.00, emisia televiziunii a fost întreruptă pentru o jumătate de oră, pe ecran apărând, pe fond negru, textul „Emisia postului OTV a fost întreruptă la ordinul lui Victor Ponta”. În partea de jos a ecranului, pe crawl, a rulat un mesaj despre o conferință organizată de Dan Diaconescu marți, la sediul televiziunii sale, presa fiind invitată să participe la eveniment.

sursa foto Paginademedia.ro

În jurul orei 18.30, emisia postului a fost reluată, cu imagini de la conferința de presă organizată de Dan Diaconescu, după care, în jurul orei 18.40, emisia a fost întreruptă definitiv, pe ecranul televizoarelor apărând mira și numărul deciziei luate de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) pentru retragerea licenței audiovizuale a televiziunii „CNA 45/22.01.2013”.

CNA a retras, în ședința de marți, cu unanimitate de voturi, licența audiovizuală a televiziunii OTV, fapt care presupune că postul controlat de Dan Diaconescu nu mai poate emite. Licența OTV, care ar fi expirat de drept pe 28 martie 2013, a fost retrasă la propunerea Laurei Georgescu, președintele CNA, cu unanimitate de voturi.

Licența OTV – un post aflat în lista televiziunilor „must carry”, pe care cabliștii trebuie să le retransmită în mod obligatoriu – a fost retrasă din cauză că societatea Ocram Televiziune SRL, care deține licența televiziunii, nu a făcut dovada plății unor amenzi aplicate de Consiliu pentru încălcări ale legislației audiovizualului, în anii 2009, 2010, 2011 și 2012.

Potrivit articolului 57, alineatul 1, litera d din Legea audiovizualului, „Licența audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situații: titularul nu depune la Consiliu, în termen de 6 luni de la data aplicării unei amenzi, dovada achitării acesteia”.

OTV a primit amenzi în cuantum de 1,17 milioane de lei de la Consiliul Național al Audiovizualului, începând din anul 2009 și până pe 28 martie 2012, când televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat în insolvență, și nu a făcut la CNA dovada achitării lor. Amenzile aplicate la CNA merg la bugetul de stat.

Marți, după luarea hotărârii de retragere a licenței OTV, Laura Georgescu, președintele CNA, a declarat pentru jurnaliștii aflați la ședința Consiliului că decizia CNA de retragere a licenței OTV urma să fie trimisă postului OTV în după-amiaza zilei de marți. Potrivit Laurei Georgescu, decizia CNA trebuie pusă în aplicare imediat ce este primită oficial de reprezentanții OTV.

Ea a spus că a propus retragerea licenței postului OTV pentru că această televiziune a făcut „un abuz unic” în istoria CNA și în istoria României, respectiv a solicitat instanței și a și primit atribuirea calității de „consumator captiv în raport cu CNA”. „A fost un abuz unic în istoria CNA și, dacă mă întrebați, tot jurnalistic vorbind, în istoria României. OTV s-a dus și a solicitat, în iunie 2012, la Tribunalul București, secția civilă, atribuirea calității de consumator captiv în raport de CNA – nu ați mai auzit, cred, așa ceva până astăzi – și prelungirea duratei valabilității licenței după data de 28 martie 2013, când de drept i se oprește. Ce m-a enervat? M-a enervat lispa de motivare. În motivare, judecătorul îmi dă două definiții. Ce înseamnă acest consumator captiv, deci omul care nu are pe piață alt furnizor la dispoziție, CNA nefiind într-o relație contractuală cu SC Ocram Televiziune SRL, și doi – faptul că a atribuit CNA calitatea de furnizor de servicii alături de gaze, apă, canalizare, telefonie. Pentru așa ceva n-am nicio problemă să solicit Consiliului ridicarea licenței”, a explicat Laura Georgescu.

Totodată, Laura Georgescu a spus că CNA a pierdut acest proces la fond, dar a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. „CNA a pierdut fondul. Am în acest moment o sentință definitivă, dar nu am și caracterul irevocabil. Cu el mai pot lupta și cu el mai pot întoarce (…) CNA a făcut deja recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. A fost prima măsură pe care am luat-o”, a spus Laura Georgescu.

Societatea Ocram Televiziune SRL este în insolvență din data de 28 martie 2012.

Asociații societății Ocram Televiziune SRL sunt: Dan Diaconescu – asociat principal (80,1%) și GMG Media Box SA (19,9%). Acționarii GMG Media Box SA: PSV Company SA (99,996%), Enache Sorin și Druică Constantin (cu câte 0,002%). Acționarii PSV Company SA sunt: Elbahold Limited (Cipru) – 54,422728%, Asociația salariaților din SNP Petrom SA (25 asociați) – 25%, PSV Company SA – 10,010714% și Acționari persoane fizice (8577) – 10,566558%. Acționar unic al Elbahold Limited (Cipru) este Berhill Limited (Cipru), al cărei acționar unic este Luca Liviu.

OTV a început să emită în 6 septembrie 2001. Licența postului OTV a mai fost retrasă o dată de CNA, în anul 2002, pe vremea când Consiliul era condus de Ralu Filip.

Pe de altă parte, Dan Diaconescu controlează și postul DDTV, unde este de așteptat să își multe emisiunea „Dan Diaconescu Direct”, după încetarea emisiei OTV.

Licența audiovizuală a televiziunii DDTV va expira pe 24 februarie 2014. Licența DDTV (DIRECT DIGITAL TV) este deținută de societatea Telecroma Media SRL, ai cărei asociați sunt: Floștoiu Ion Florin – asociat principal (61,65%), Diaconescu Iulius Mario (33,35%) și Al Attar Khaldoun (5%).

Postul DDTV s-a aflat în 2012 în lista televiziunilor „must carry”, pe care cabliștii sunt obligați să le retransmită conform Legii audiovizualului. În lista „must carry” din 2013, care a fost aprobată marți de CNA și care va intra în vigoare la 1 februarie, DDTV nu se mai regăsește, nemaifiind un post pe care cabliștii sunt obligați să îl retransmită. Lista „must carry” pe 2013 a fost aprobată joi de CNA înainte ca membrii Consiliului să discute și să decidă retragerea licenței OTV.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping