RACHETĂ din Coreea de Nord! ANUNȚUL care a panicat în această dimineață lumea

RACHETĂ din Coreea de Nord! ANUNȚUL care a panicat în această dimineață lumea
Publicat: 13/04/2013, 11:39
Actualizat: 28/09/2018, 07:13

Un funcționar japonez a anunțat din greșeală sâmbătă dimineață lansarea unui tir de rachetă din Coreea de Nord, în loc să transmită un mesaj privind cutremurul puternic care a zguduit vestul Japoniei, scrie AFP, citată de Agerpres.

Este pentru a doua oară în ultimele trei zile când autoritățile nipone alertează fals populația cu privire la lansarea unui tir de rachetă nord-coreean. În urmă cu trei zile, orașul Yokohama a anunțat pe Twitter un tir de rachetă dinspre Coreea de Nord, gafă pe care a remediat-o și pentru care și-a cerut scuze imediat.

De data aceasta, eroarea a fost comisă de un angajat al biroului de aviație din Osaka, acesta trimițând către 87 de birouri din mai multe aeroporturi un e-mail în care anunța că nord-coreenii au lansat un tir de rachetă înspre Japonia. Funcționarul intenționa de fapt să transmită un mesaj prin care să ceară verificarea situației în aeroporturi, imediat după producerea unui cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade pe Richter.

Din cauza avertizării eronate trimise de funcționarul din Osaka, cel puțin un zbor a fost întârziat, scrie AFP. Agenția menționează că avertizarea referitoare la tirul de rachetă nord-coreean era pregătită pentru a fi transmisă de urgență în cazul unui atac al Coreei de Nord asupra Japoniei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase