Costel Comana a murit. Milionarul român s-a sinucis în toaleta unui avion care circula între Columbia și Costa Rica

Publicat: 26/02/2015, 13:03
Actualizat: 06/07/2016, 00:36

Costel Comana a murit.Românul găsit mort în toaleta unei curse aviatice Avianca dintre Columbia și Costa Rica este Costel Comana, 53 de ani, unul dintre asociații companiei Regiotrans, informează Costa Rica Hoy.

Conform ziarului costarican, o femeie care călătorea alături de Comana, o femeie de 35 de ani, este cea care l-a descoperit pe milionar mort în toaleta avionului. Acesta ar fi fost nervos în timpul zborului și s-ar fi dus de mai multe ori la toaletă, ar fi declarat femeia poliției locale.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, pentru Mediafax, că bărbatul care s-a sinucis în toaleta unui avion, pe ruta Columbia-Costa Rica, este român, precizând că acesta a fost găsit strangulat.

„Potrivit primelor informații obținute, cetățeanul român s-ar fi sinucis prin strangulare, în grupul sanitar al avionului. Cetățeanul român se afla la bordul unei aeronave care efectua o cursa între aeroportul Bogota, Columbia, și aeroportul internațional Juan Santamaria din San Jose, Costa Rica. Acesta era însoțit de o femeie de cetățenie română”, se menționează în răspunsul Ministerului de Externe.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că, în data de 25 februarie, consulul onorific al României în Republica Costa Rica a informat telefonic Ambasada României la Ciudad de Mexico, în a cărei circumscripție se află și Costa Rica, asupra decesului unui cetățean român. Potrivit MAE, incidentul a fost semnalat misiunii diplomatice și de către autoritățile locale competente, care au confirmat la rândul lor, decesul cetățeanului român.

Consulul onorific al României în Costa Rica s-a deplasat în regim de urgență la aeroport pentru discuții cu oficiali ai Procuraturii și pentru a acorda asistență consulară cetățenei române care însoțea persoana decedată. Cetățenei române i-au fost luate declarații de către autoritățile locale competente, în prezența consulului onorific, care i-a facilitat traducerea din română în spaniolă. Au fost întreprinse, în regim de urgență, demersuri de informare a familiei cetățeanului român și de obținere a deciziei acesteia privind repatrierea trupului neînsuflețit, mai menționează MAE.

Costel Comana deținea, împreună cu Iorgu Ganea, compania brașoveană Regiotrans. Comana era unul dintre cei mai bogați români, conform Top 300 Capital, care l-a plasat pe locul 178, cu o avere estimată la 30-32 de milioane de euro.

Iorgu Ganea, precum și compania Regiotrans, sunt urmăriți penal de procurorii DNA, într-un dosar în care sunt implicați și oficiali ai CFR. Firma lui Ganea și Comana ar fi fost favorizată, contra șpagă, pentru operarea unor trasee cedate de CFR din cauza nerentabilității, astfel încât firma Regiotrans obținea ilegal subvenții.

Costel Comana ar fi fost și el cercetat în acest dosar, însă se afla în Brazilia, conform Evenimentul Zilei.

În dosar au fost arestați Iorgu Ganea, Estrella Ștefănescu, șefa serviciului de Urmărire Transporturi din CFR. În dosar mai sunt anchetați directorul Direcției Feroviare din Ministerul Transporturilor, Claudiu Dumitrescu, precum și Costache Nicolau, directorul Regionalei CFR Brașov.

CIne era Costel Comana

Într-un interviu acordat Ziarului Financiar în 2008, Costel Comana povestea cum a ajuns să înceapă afacerea Regiotrans alături de Iorgu Ganea. Comana a fost șef de gară la Brașov, apoi a ajuns director de divizie în CFR Călători, iar Ganea deținea o sală de jocuri în gara Brașov. Comana a ieșit din CFR în 2000 și și-a început propria afacere.

„Să fiu șef de gară a fost cea mai bună școală de management pentru mine, iar promovarea m-a făcut să mă gândesc la propria mea afacere, deoarece nu mai exista adrenalină”, spunea Costel Comana,

Costel Comana a decis să cumpere niște trenuri și a luat trei automotoare franțuzești cu bani împrumutați de la bancă: „Toată lumea mi-a spus că sunt nebun să îmi ipotechez casa pentru a intra în ceva de care nu am habar dacă va merge sau nu”. CITEȘTE MAI MULT AICI.

Sursă imagini: Facebook

Xinhua a anunțat joi, citând compania Avianca, din Columbia, că un cetățean român a fost găsit mort în toaleta unui avion care efectua un zbor de la Bogota la San Jose, capitala Costa Ricăi.

„Avianica anunță cu regret că un pasager român a fost găsit mort la bordul zborului LR 697 operat astăzi (miercuri) de către filiala sa LACSA pe ruta Bogota-San Jose”, a anunțat compania columbiană într-un comunicat.

Zborul comercial a decolat de la Bogota la ora locală 8.01 (16.01, ora României) și a sosit la San Jose la ora locală 9.05 (18.05, ora României).

Autoritățile de pe Aeroportul Internațional Juan Santamaria au confirmat moartea românului.

Avianca a transmis condoleanțe familiei și prietenilor cetățeanului român.

Autoritățile din Costa Rica au demarat o investigație cu privire la cauzele incidentului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
România, lovită de fenomene meteo extreme! Vijeliile care au devastat vestul și centrul Europei urmează...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Lege pentru șoferii care merg cu viteză pe autostradă. Polițiștii din România sunt obligați
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern