Crin Antonescu: „Ponta ar trebuie să se gândească la soarta lui Năstase și Băsescu. Îi amenință pe oameni cu concedierea dacă nu vin la mitingurile PSD”

Crin Antonescu: Ponta ar trebuie să se gândească la soarta lui Năstase și Băsescu. Îi amenință pe oameni cu concedierea dacă nu vin la mitingurile PSD
Antonescu: Ponta ar trebuie să se gândească la soarta lui Năstase și Băsescu. Amenință oamenii cu concedierea dacă nu vine la mitingurile PSD
Publicat: 07/05/2014, 20:59
Actualizat: 20/05/2015, 23:53

Liderul PSD, Crin Antonescu, susține într-un interviu acordat gândul că pesediștii amenință muncitorii din mai multe județe că dacă nu participă la mitingurile PSD vor fi concediați. Liberalul afirmă că liderii de sindicat i-au povestit „aceste lucruri grave” și că situația începe să semene cu cea dinainte de 1989.

„Oamenii sunt dispuși să declare aceste lucruri și foarte curând vom discuta public despre ceea ce se întâmplă”, a răspuns Antonescu când a fost întrebat dacă „oamenii” despre care vorbește vor să vorbească și public despre toate acestea sau fac afirmații doar sub rezerva anonimatului.

Antonescu i-a transmis lui Ponta să se gândească „la soarta lui Adrian Năstase, Traian Băsescu și Emil Boc”. „Cred că nu va avea atâta timp și va ajunge mai repede unde au ajuns aceștia”, a adăugat liderul PNL.

Liderul PNL a vorbit despre divergențele din ultima perioadă între el și premier, subliniind că oamenii săi nu au țipat vreodată la un judecător și nici Duicu nu a fost în biroul său.
„Crede că noi suntem obligați, că așa a învățat el când era mic pe la ușa lui Năstase – sau la partid la ei, de la hrebenciucii din toate generațiile- că noi cetățenii trebuie să răspundem la întrebările pe care ni le pune el sau ni le pune Cârciumaru. Asta este explicația. De aceea nu răspunde domnul Ponta și nu o să răspundă. Vorbim despre biroul primului-ministru. Până să răspundă șeful Poliției, trebuie să răspundă primul-ministru”, l-a atacat Antonescu pe fostul său partener de guvernare.

INTERVIUL INTEGRAL CU PREȘEDINTELE PNL, CRIN ANTONESCU

Gândul: După episodul Silaghi, s-au plâns primarii, parlamentarii PNL de presiuni din partea celor de la PSD?
Crin Antonescu: Bineînțeles că se plâng, dar nu este vorba doar de primari. Eu am fost astăzi la Rovinari, într-un miting cu câteva mii de oameni, un pic mai mult decât zece cum spunea domnul Ponta că ar fi susținătorii mei și ai liberalilor în Gorj și acolo am avut o discuție cu lideri sindicali de la Rovinari, din Gorj, care vorbesc despre lucruri extrem de grave, despre oameni care sunt amenințați cu concedierea dacă participă la mitingurile altor partide sau nu participă la mitingurile PSD. Nu mai vorbim aici despre directori puși pe criterii politice, despre lideri de sindicat înlocuiți pe criterii politice, vorbim deja despre amenințarea cu concedierea unor oameni și asta ne duce cu gândul nu la 2000 – 2004, ci la perioada de dinainte de 1989. Gorjul acesta pe care domnul Ponta ni-l prezintă foarte roșu și foarte fericit, nu e deloc în întregime roșu și fericit.

Oamenii aceștia sunt dispuși să își prezinte și identitatea?
Crin Antonescu: Oamenii sunt dispuși să declare aceste lucruri și foarte curând vom discuta public despre aceste lucruri care se întâmplă.

Oamenii aceștia se vor prezenta sau e doar o discuție de campanie?
Crin Antonescu:Eu sunt convins că da.

Există o înregistrare de la video cu un dialog între președintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru și președintele BEJ Gorj. Cum o comentați?
Crin Antonescu:Este exact ca într-o piesă de teatru pe care cineva ar fi scris-o sau ca într-un film pe care cineva l-ar face pentru a povesti România anului 2014. Ca să ilustreze foarte bine în ce fel domnul Ponta și pesediștii respectă angajamentele luate în fața românilor. Domnul Cârciumaru nu a făcut altceva decât ceea ce știe, decât ceea ce știe orice baron pesedist. Problema este că nu au nici suficientă cultură democratică, nici suficientă minte pentru a se stăpâni, pentru a păstra aparențele. Problema cu adevărat gravă este că domnul Ponta nu simte nevoia sau nu are îndrăzneala de a corija aceste lucruri. Astăzi, Ponta este cu adevărat un reprezentant al acestor baroni și în loc să se opună acestor tendințe încearcă să se înfrupte din fructul lor. Domnul Ponta ar trebui să se gândească și la soarta lui Adrian Năstase, la soarta lui politică, nu mă refer la altceva, și la soarta domnului Băsescu și Boc. Cred că nu va avea atâta timp și va ajunge mai repede unde au ajuns aceștia.

Puteți să fiți mai explicit la comparația cu Năstase, Băsescu, Boc.
Crin Antonescu:Domnul Năstase s-a crezut atotputernic și a constatat la un moment dat că puterea aceasta are o durată și a pierdut când nu se aștepta niște alegeri. Domnul Traian Băsescu a crezut că este veșnic în fruntea României și o sfârșește jalnic pe țărmul mării într-un tricou cu însemnele politice ale unui partid de buzunar. Domnul Boc a plecat rușinos din fruntea Guvernului pe care l-a condus, iar toți baronii portocalii care luaseră loc baronilor roșii au luat drumul DNA-ului. România nu mai poate suporta ani de zile ca să vadă și Ponta cum e, o să fie un fel de Năstase sau un fel de Băsescu.

Există o singură variantă pentru a dărâma guvernul: moțiunea de cenzură. Aveți voturile necesare?
Crin Antonescu:O să discutăm la momentul potrivit despre asta. Am enunțat o idee și o convingere. Când anume, cum anume o să înceteze domnul Ponta să se distreze în bărcuța asta pe care crede el că este România, asta vom vedea.

Mesajul domnului Ponta este că dumneavoastră v-ați schimbat foarte mult în ultimele două luni și de aceea apar diferențe între dumneavoastră.
Crin Antonescu:Sigur că sunt diferențe pentru că nimeni nu m-a văzut pe mine împreună cu vreun președinte de Consiliu Județean sau primar penelist bătând cu pumnul în masă și țipând la judecători. Sigur că sunt diferențe, sunt absolut evidente. Nu l-a văzut nimeni pe Duicu în biroul meu sau pe vreun liberal chemând șeful Poliției și dând ordine să facă numiri. Sunt mari diferențe, din ce în ce mai multe.

Nu vi se pare ciudat că nu există în spațiul public informația certă dacă șeful Poliției a fost sau nu la acea discuție în biroul domnului Ponta?
Crin Antonescu:Nu mi se pare ciudat. Pesediștii tac atunci când este vorba să asume responsabilitatea și să dea răspunsuri opiniei publice, ei vor numai atunci când pot spune ce vor ei. Domnul Ponta avea obligația de a da un răspuns precis la această chestiune, pentru că este una de natură politică.

Nu ar trebui să răspundă la această întrebare și șeful Poliției Române?
Crin Antonescu:Vorbim despre biroul primului-ministru. Până să răspundă șeful Poliției, trebuie să răspundă primul-ministru. Iar mai departe, primul-ministru sau ministrul de Interne îi pot cere șefului Poliției să răspundă sau să nu răspundă la asta. Nu ne legăm de șeful Poliției când domnul Ponta tace. El tace pentru că nu socotește că este obligat să răspundă la întrebări. Crede că noi suntem obligați, că așa a învățat el când era mic pe la ușa lui Năstase sau la partid la ei de la hrebenciucii din toate generațiile, s-a învățat că noi cetățenii trebuie să răspundem la întrebările pe care ni le pune el sau ni le pune Cârciumaru. Asta este explicația. De aceea nu răspunde domnul Ponta și nu o să răspundă.

Păreți la 180 de grade față de premierul Ponta în orice problemă.
Crin Antonescu:Dar nu par diametral opus și nu eu sunt cel care m-am schimbat. Eu m-am bătut și mă bat cu Băsescu până la capăt, dar din alte motive, nu mă bat pentru că îl cheamă Băsescu, mă bat cu oricine face aceste lucruri, dacă le face Ponta cu atât mai mult. Eu nu văd unde este schimbarea la mine, o văd foarte clar la domnul Ponta.

A fost acaparată această campanie pentru europarlamentare de disputele zilnice Ponta – Băsescu, respectiv Elena Udrea?
Crin Antonescu:Nu, doar televiziunile lui Ponta și Băsescu au fost acaparate de această falsă dispută sau de fapt au încercat să acapareze atenția alegătorilor români cu această falsă dispută. Noi am făcut un program, am prezentat niște candidați, doar televiziunile și ziarele lor au fost acaparate de această dispută, care este o bătaie de joc la adresa alegătorilor români. Nu poți să ceri votul pentru a te duce în Parlamentul European vorbind despre salturi cu parașuta sau despre când intră Băsescu în pușcărie. Este o bătaie de joc, este atitudinea unor oameni care consideră că electoratul este idiot și ușor de prostit dacă ai și tu o Antenă3 sau și-a făcut Ghiță o televiziune.

Puteți aduce la vot electoratul care este mai puțin dispus de obicei să vină la urne?
Crin Antonescu:Este greu de sperat că la aceste alegeri va fi o prezență foarte mare sau că o parte din electoratul tânăr va veni la vot. În termeni realiști, este greu de sperat. Noi facem tot ce putem să atragem acest electorat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”