Antonescu contraatacă după „TRĂDAREA DE LA SÂMBRA OILOR”

Redactor:
Cristian Andrei
Antonescu contraatacă după „TRĂDAREA DE LA SÂMBRA OILOR”
EXCLUSIV

Președintele PNL, Crin Antonescu, a reacționat după ce a fost acuzat de trădare de fostul vicepreședinte Ovidiu Silaghi, spunând că PNL nu l-a trădat de trei ori, ci l-a pus de trei ori ministru. Mai mult, liberalul acuză PSD că a reînceput mizeriile din timpul guvernării Năstase când racola primari și parlamentari.

„Pe mine m-a surprins această mișcare pentru că îl cunosc pe Ovidiu Silaghi, este un om care a fost 24 de ani în PNL, care a fost de trei ori ministru al partidului, a fost parlamentar, era vicepreședinte al partidului și care nici măcar nu ne-a anunțat că ne părăsește și pleacă la PSD. Nu este adevărat că m-a sunat și nu i-am răspuns la telefon și oricum nu sunt singurul membru al conducerii PNL, mai rămâneau încă 70 de colegi pe care putea să-i contacteze”, a declarat pentru gândul Crin Antonescu.

El a reamintit că această nouă plecare din PNL nu este la fel de rușinoasă precum cea a fostului președinte al partidului, Călin Popescu Tăriceanu.

„Cazul domnului Silaghi nu este nici pe departe la fel de rușinos cum a fost cazul domnului Tăriceanu. Nu are importanță că s-a înscris în PSD sau nu, e pe față agent PSD și lucrează pentru PSD. Știu că nu și-a făcut încă acte la PSD, dar nu m-ar mira nici asta. Eu mă simt foarte bine pentru că PNL devine mai puternic și se va dovedi peste nici trei săptămâni asta în condițiile în care pesediștii au reînceput practica lor din anii 2000 – 2004 și practica pedeliștilor de a face presiuni, de a lua primari, adică aceeași mizerie care a compromis viața politică din România”, și-a criticat Antonescu foștii parteneri de alianță și partid.

El a ținut să precizeze că nu l-a trădat vreodată pe Ovidiu Silaghi, ci partidul l-a pus de trei ori ministru.

„Nu se pune problema nici pentru domnul Silaghi nici pentru altcineva dacă m-a trădat pe mine sau eu l-am trădat pe el. Problema pe care ar fi trebuit să și-o pună este dacă trădează PNL al cărui vicepreședinte a fost până în momentul în care a a fugit la PSD. PNL nu l-a trădat de trei ori pe domnul Silaghi, ci l-a desemat ministru de trei ori pe domnul Silaghi. O dată în timpul guvernelor Tăriceanu și de două ori în timpul guvernelor Ponta”, a fost replica lui Antonescu la afirmațiile lui Silaghi, care a spus că președintele PNL l-a trădat de trei ori înainte să plece la PSD.

Antonescu a precizat că și-ar fi dorit ca Silaghi să continue activitatea de europarlamentar, dar PNL nu își putea asuma prezența pe liste „a cuiva aflat sub incidența unui dosar penal deschis”.

Fostul vicepreședinte PNL Ovidiu Silaghi a renunțat săptămâna trecută la calitatea de membru PNL și a trecut la PSD, din partea căruia candidează la alegerile parțiale din Satu Mare la alegerile din 25 mai. Silaghi l-a acuzat pe Antonescu că l-a trădat de trei ori înainte să ia decizia plecării la PSD.

Inchide