84% dintre românii care au smartphone fac asta

Redactor:
Adrian Popa
84% dintre românii care au smartphone fac asta
Românii folosesc cel mai mult smartphone-urile pentru a accesa internetul (84%), pentru a verifica starea vremii (52%), pentru a intra pe rețele de socializare (49%) sau pentru mesageria instant (45%), potrivit unui studiu comandat de Samsung Electronics România.

Românii folosesc cel mai mult smartphone-urile pentru a accesa internetul (84%), pentru a verifica starea vremii (52%), pentru a intra pe rețele de socializare (49%) sau pentru mesageria instant (45%), potrivit unui studiu comandat de Samsung Electronics România. Mai mult, 57% dintre utilizatorii acestor dispozitive își doresc să fie în permanență conectați la căsuța de e-mail. Potrivit cercetării, doar 20% dintre utilizatori utilizează telefonul pentru a accesa aplicații dedicate.

În cazul tabletelor, principala funcție utilizată este navigarea pe Internet. Astfel, 95% dintre respondenți accesează de pe tabletă internetul, iar 61,5% accesează rețelele de socializare. Mai mult, 41% dintre respondenți au menționat că știu toate funcțiile disponibile pe tableta lor și au încercat să le acceseze cel puțin o dată.

În ceea ce privește televizoarele Smart, printre funcțiile și aplicațiile folosite cel mai des se numără: YouTube (57%), navigarea pe internet (50%) și conectarea cu alte dispozitive – smartphone, tabletă (46%). Pe de altă parte, 55% dintre non-utilizatorii de Smart TV au menționat ca sunt foarte atrași de ideea de a accesa internetul direct de pe televizor.

Cercetarea arată și că peste 60% dintre utilizatorii de internet din cele mai mari 10 orașe din România sunt interesați să își achiziționeze un dispozitiv smart în următoarele 12 luni. Astfel, 22,9 % dintre respondenți s-au arătat interesați să achiziționeze un Smart TV, 28,7 % un smartphone, iar 27,6% o tabletă.

Dispozitivele inteligente au cunoscut o creștere importantă în ultimii ani, aproximativ 97% dintre utilizatorii de Internet din orașele mari din România deținând astăzi un smartphone, 38% o tabletă, 16% un Smart TV și 2% o cameră smart, conform studiului realizat.

Studiul a fost efectuat în luna iulie, pe un eșantion de peste 450 de respondenți, cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, din rândul utilizatorilor de Internet din cele mai mari 10 orașe din România.

Inchide