A fost lansată prima platformă video de educație sexuală pentru adolescenți – SEXUL vs. BARZA

Redactor:
Adrian Popa
A fost lansată prima platformă video de educație sexuală pentru adolescenți – SEXUL vs. BARZA
Cu ocazia Zilei Bibliotecarului din România a avut loc lansarea proiectului SEXUL vs BARZA, o platformă de educație sexuală în format video pentru adolescenți.

Cu ocazia Zilei Bibliotecarului din România, a avut loc lansarea proiectului SEXUL vs. BARZA, o platformă video de educație sexuală pentru adolescenți.

Țara noastră are printre cele mai ridicate rate ale sarcinii la adolescente din Europa, cu peste 17.000 de nașteri înregistrate la minore în 2011, dintre care 718 la fete între 10 și 14 ani, conform datelor Eurostat, citate de inițiatorii proiectului. Mai mult, 49% dintre femeile fertile din România declarau, în 2012, că nu au beneficiat de vreo formă de educație sexuală, potrivit unui studiu al Institutului pentru Politici Publice.

Inițiatoarea proiectului este Adriana Radu (foto), o tânără feministă și activistă pentru dreptul la sănătatea reproducerii.

„Scopul acestui proiect este acela de a suplini lipsa educației sexuale din școli, prin clipuri scurte și interactive pe teme de educație sexuală. În aceste videoclipuri, Adriana le vorbește adolescenților despre corp, sex, infecții cu transmitere sexuală, contracepție, stereotipuri de gen, minorități sexuale și drepturile tinerilor”, se arată într-un comunicat al ReStart România.

Proiectul SEXUL vs. BARZA va ajunge în peste 2.000 de biblioteci publice din toată țara, prin intermediul Programului Național Biblionet.

Platforma este sprijinită de Asociația FRONT, Fundația Marie Stopes International România și agenția digitală Good Afternoon. SEXUL vs. BARZA este un proiect câștigător în cadrul competiției ReStart Romania 2012. 

 

Inchide