Acer și Asus se îndepărtează de Windows

Acer și Asus se îndepărtează de Windows
Publicat: 10/08/2013, 10:26
Actualizat: 11/01/2020, 13:42

Partenerii tradiționali ai Microsoft sunt nemulțumiți de vânzările slabe înregistrate de sistemul de operare Windows 8/Windows RT și încearcă să își reducă dependența de acesta.

Asus a anunțat că nu va mai dezvolta dispozitive cu sistem de operare Windows RT (versiunea Windows 8 pentru tablete și arhitectură ARM). Oficialii companiei spun că această afacere le-a adus pierderi în ultimul trimestru. Compania va dezvolta în continuare dispozitive cu Windows 8 și procesoare Intel, scrie The Verge.

Totodată, Acer încearcă să-și dezvolte afacerile non-Windows cât mai repede cu putință, transmite Wall Street Journal. Compania se va concentra pe Android pentru dispozitivele sale mobile și pe Chrome OS pentru laptopuri. Obiectivul Acer este acela de a înregistra 30% din venituri de pe urma Android și Chrome OS, ambele platforme fiind dezvoltate de Google, până în 2014. Anul acesta, ponderea celor două platforme în cifra de afaceri a companiei va fi de circa 10%. „Pentru industria de PC-uri nu am văzut lumina de la capătul tunelului”, a declarat Jim Wang, președintele Acer.

Problema este că marja de profit din vânzarea de dispozitive cu Android este mică. În acest moment, Samsung este singura companie care înregistrează câștiguri consistente de pe urma sistemului de operare mobil dezvoltat de Google.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase