Acord între Sony și RCS&RDS

Acord între Sony și RCS&RDS
Publicat: 09/12/2013, 12:38
Actualizat: 09/12/2013, 17:43

Sony Pictures Television (SPT) Networks CE a semnat un nou contract cu operatorul de cablu RCS&RDS, urmând ca televiziunile AXN, AXN White și AXN Black să fie disponibile în continuare pentru abonații companiei de telecomunicații, au transmis, luni, agenției MEDIAFAX, reprezentanțiii SPT Networks.

Potrivit sursei citate, Sony Pictures Television Networks CE, reprezentantul portofoliului de televiziuni AXN în Europa Centrală, a semnat un nou contract cu operatorul de cablu RCS&RDS pentru distribuția televiziunii AXN în România.

„Cele două noi televiziuni – AXN White și AXN Black (ce au înlocuit AXN Crime și AXN Sci-Fi la 1 octombrie) – fac parte din oferta RCS&RDS corespunzătoare înțelegerii actuale”, au mai spus reprezentanții SPT Networks.

Aceștia nu au făcut publică durata noului contract semnat cu RCS&RDS.

Întrebați când va reintra în grila RCS&RDS televiziunea AXN Black, aceștia au precizat: „AXN Black trebuie să reintre cât de curând în grilă”.

RCS&RDS a scos, pe 7 noiembrie, în jurul orei 23.30, televiziunea de filme și seriale AXN Black de pe rețelele sale de cablu, înlocuind-o cu postul pentru copii Nickelodeon, după cum au declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, surse din industria media.

În schimb, televiziunile AXN și AXN White au fost continuat să fie retransmise în grilele RCS&RDS.

Laura Georgescu, președintele Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), a confirmat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, faptul că televiziunea AXN Black (fostă AXN Sci-Fi, n.r.) a fost scoasă de pe RCS&RDS.

Laura Georgescu a precizat că RCS&RDS a informat, pe 20 septembrie, CNA cu privire la faptul că ar putea să scoată din grilele sale de cablu și satelit televiziunile AXN, AXN Crime și AXN Sci-Fi (pe 1 octombrie AXN Crime și AXN Sci-Fi au fost rebranduite în AXN White și AXN Black, n.r.).

Potrivit Laurei Georgescu, contractul de retransmisie încheiat între RCS&RDS și AXN Europe Limited pentru distribuția pe teritoriul României a televiziunilor AXN, AXN Crime și AXN Sci-Fi a încetat la data de 31 august.

Pe de altă parte, oficialii Sony Pictures Television (SPT) Networks au confirmat pe 8 noiembrie, pentru MEDIAFAX, că a expirat contractul de colaborare între această companie și RCS&RDS. De asemenea, oficialii SPT Networks au precizat atunci că sunt în negocieri cu operatorul de cablu RCS&RDS.

RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piața serviciilor de televiziune prin cablu și satelit din România.

În ultimii ani, RCS&RDS și-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deține televiziunea de știri Digi 24 HD (cu stațiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar și televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life și Digi World (cu variantele „secundare” Animal World Channel, Life Channel și World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acționar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel și UTV.

Sony Pictures Television (SPT), o companie a Sony Pictures Entertainment, este unul dintre furnizorii principali ai industriei de televiziune. Compania produce și distribuie programe pentru fiecare gen, peste tot în lume și pentru o multitudine de platforme. Pe lângă companiile sale de producție din Statele Unite ale Americii, SPT are 19 companii de producție, deținute în totalitate sau în parteneriat, în 14 țări în afara Statelor Unite ale Americii, cu birouri în 33 de țări. Portofoliul global SPT conține 124 de televiziuni în 159 de țări, ajungând astfel la mai mult de 840 milioane de abonați din lume.

Sony Pictures Television (SPT) Networks este prezent pe piața locală a audiovizualului prin AXN (televiziune tematică de filme), AXN White, AXN Black, AXN Spin (televiziune dedicată tinerilor), AXN Player (player online) și AXN Now (serviciul video on-demand).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Mircea Geoană nici nu și-a depus candidatura, dar caraghiosul grăsuț a intrat în scenă. Penibilul...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
România, lovită de ciclonul devastator din Italia! Cod roșu de fenomene extreme
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
S-a stins marele actor. Adio, maestre! A murit în mod pașnic și rafinat
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie?...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Astronomii au găsit o planetă de mărimea Pământului la doar 55 de ani-lumină depărtare
×