Cătălin Nițu
10.09.2019
IT&C

Apple a lansat familia de smartphone-uri iPhone 11, un nou smartwatch și încă o tabletă iPad. Au fost anunțate, de asemenea, serviciile Arcade și Apple TV+

Apple a lansat o nouă generație de smartphone-uri, familia iPhone 11, un nou smartwatch, o tabletă iPad nouă și două servicii, Apple Arcade și Apple TV+.

Apple iPhone 11 este modelul de bază, care urmează după XR. Acesta este disponibil în șase culori. Noul iPhone 11 folosește din nou un ecran LCD Liquid Retina de 6,1″, iar pentru componenta audio există compatibilitate cu tehnologia Dolby Atmos.

Camera de pe iPhone 11 folosește un senzor standard de 12 megapixeli, alături de un nou senzor ultra-wide de 12 megapixeli. Doar camera principală folosește un sistem de stabilizare optică.

iPhone 11 va fi primul iPhone care va folosi un mod nocturn (dark mode), care se activează automat.

La capitolul video nu s-au schimbat foarte multe. Filmarea se face la 4K/60fps, cu ambele camere foto. O funcție nouă în cameră este QuickTake, care permite apăsarea lungă a declanșatorului pentru realizarea de clipuri video. Apple spune că acesta este telefonul cu cea mai bună calitate video de pe piață.

Camera frontală face trecerea la un senzor de 12 megapixeli cu obiectiv mai larg, cu capabilitatea de a filma în rezoluție 4K, dar și în slow motion.

La baza lui iPhone 11 va sta Apple A13 Bionic, care este cel mai puternic chipset produs vreodată pentru un smartphone, conform Apple.

iPhone 11 promite o autonomie cu o oră mai lungă decât iPhone XR, care era deja cel mai longeviv iPhone în utilizare normală. iPhone 11 va beneficia și de Wi-Fi 6, cât și de deblocare prin Face ID mult mai rapidă.

Cum era de așteptat, iPhone 11 va intra în ofertă la prețul de 699 dolari, cu 50 de dolari mai puțin decât iPhone XR.

iPhone 11 Pro și Pro Max

Apple a anunțat și iPhone 11 Pro și Pro Max, modelele superioare din gama iPhone 11. Acestea sunt echipate cu sisteme cu trei camere pe partea din spate și finisaje premium.

Apple numește noul design „pro design”. iPhone 11 Pro este realizat din sticlă mată pe spate și oțel inoxidabil pe lateral. iPhone 11 Pro vine cu ecran OLED „Super Retina XDR” de 5,8″, iar modelul Pro Max vine cu ecran cu diagonala de 6,5″. Acestea nu mai folosesc tehnologia 3D Touch, însă sunt mult mai luminoase, la 1.200 nits. Cele două noi modele vin în culorile verde, argintiu, negru și auriu.

Chipset-ul Apple A13 Bionic este echipat cu noi „acceleratoare” pentru algoritmi de machine learning, care pot realiza 1 trilion de operațiuni pe secundă. Și modelul A13 folosește o arhitectură cu șase nuclee, două mari și patru mici, însă Apple promite un consum de energie foarte mic, în ciuda performanței crescute cu 20% pe CPU și 40% pe GPU față de generația precedentă.

iPhone 11 Pro promite patru ore de autonomie în plus față de iPhone XS, iar iPhone 11 Pro Max cinci ore în plus față de iPhone XS Max. Ambele sunt livrate cu un încărcător rapid în cutie.

Cele trei camere foto lucrează în tandem, capturând același cadru din trei perspective diferite simultan. Toate sunt echipate cu senzori de 12 megapixeli: 12 MP f/1.8 wide principală, 12 MP f/2.0 pentru zoom (ambele stabilizate optic) și 12 MP f/2.4 (unghi de 120 grade). Aceste camere sunt acum la același nivel cu alte smartphone-uri de pe piață, cu mențiunea că obiectivul cu zoom este mult mai luminos acum.

Apple promite și o nouă funcție pentru cameră numită Deep Fusion, care va fi disponibilă în iOS 13. Aceasta folosește AI și machine learning, care combină nouă fotografii diferite pentru realizarea unor fotografii extrem de detaliate. Patru cadre sunt trase înaintea declanșării și altele după, alături de un cadru cu expunere lungă.

Toate cele trei camere sunt calibrate pentru a realiza imagini similare din punct de vedere al culorilor și expunerii. Apple include și un nou editor video avansat în aplicația de cameră a noilor iPhone 11 Pro și Pro Max.

iPhone 11 Pro va costa 999 dolari, iar iPhone 11 Pro Max va costa 1.099 dolari. Data de lansare este stabilită pentru 20 septembrie. iPhone XR va rămâne în ofertă la 599 dolari, iar iPhone 8 rămâne la 449 dolari.

Detalii complete despre celelalte produse și servicii lansate de Apple – Apple Watch Series 5, noul iPad (de generația a 7-a), Arcade și Apple TV+ – găsiți aici…
 
Inchide