Apple: O companie din România, printre dezvoltatorii de jocuri de urmărit în 2014 în App Store

Apple: O companie din România, printre dezvoltatorii de jocuri de urmărit în 2014 în App Store
Publicat: 08/01/2014, 16:22
Actualizat: 01/10/2018, 01:41

Un producător român de jocuri video este considerat de Apple unul dintre dezvoltatorii „de urmărit” în 2014 pe App Store, magazinul online de aplicații pentru iPhone și iPad, gigantul american utilizând chiar o imagine dintr-un joc al românilor în prezentarea oficială a tabletei iPad mini.

„Duolingo (Statele Unite), Simogo (Suedia), Frogmind (Marea Britanie), Plain Vanilla Corp (Islanda), Atypical Games (România), Lemonista (China), BASE (Japonia) și Savage Interactive (Australia) s-au impus ca dezvoltatori de urmărit în 2014”, se arată într-un comunicat publicat de Apple.

Atypical Games are sediul în orașul Mountain View, California (SUA), și este deținută de Revo Solutions SRL București, o firmă înființată în anul 2007 și contolată de Andrei George Lopată – 75% și Cristina Isabela Lopată – 25%.

Potrivit lui Andrei Lopată, care ocupă și poziția de director general al Revo Solutions, afacerile Atypical Games au atins 2,4 milioane de dolari în 2013, iar profitul net s-a ridicat la 510.000 dolari.

„În cazul Revo Solutions, nu știu exact care sunt cifrele pe 2013. Nu s-a închis anul și abia pe la sfârșitul lunii vom avea cifrele. Aproximativ, vom avea o creștere de 100-120% față de 2012. Pentru Atypical Games, lucrurile sunt mai clare. Cifra de afaceri a atins 2,4 milioane de dolari, iar profitul, după taxe, de 510 000 dolari”, a declarat Lopată pentru MEDIAFAX.

El a precizat că 30% din încasările jocurilor descărcate de pe App Store revin Apple. „Restul devine venitul nostru”, a spus Lopată.

Potrivit Ministerului Finanțelor, Revo Solutions a încheiat anul 2012 cu afaceri de 7,74 milioane de lei, în creștere cu 64% față de anul precedent, iar profitul net a crescut de la 815.120 lei la 2,28 milioane de lei.

Atypical Games are un singur angajat, în timp ce Revo Solutions numără aproximativ 70 de salariați, dintre care 50 activează în departamentul de testare a aplicațiilor (Quality Assurance), iar restul pe partea de dezvoltare pentru platformele Apple, Windows 8 și Android.

„Pentru 2014, partea de QA se va diminua semnificativ din lipsa contractelor externe. În schimb, departamentul de dezvoltare se va mări”, a spus Lopată, fără să detalieze.

Primul joc dezvoltat de Revo Solutions pentru platforma App Store se numește „FAST – Fleet Air Superiority Tactics!”, un simulator de avioane de vânătoare, și a fost lansat în iunie 2009.

„Pe 15 martie 2012, după ce a făcut parte din lansarea celei de-a 3-a generație iPad, un alt joc cu avioane de vânătoare, denumit Sky Gamblers: Air Supremacy, a fost lansat pe App Store. Un alt moment important a fost faptul că anul acesta un alt simulator de zbor dezvoltat pentru iOS și OSX, Sky Gamblers: Storm Raiders, a fost premiat de Apple cu un Apple Design Award. Storm Raiders este situat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și este bazat pe bătălii reale din istorie. Storm Raiders este și primul joc pe care l-am publicat noi înșine”, a declarat directorul Business Development al Revo Solutions, Andrei Hanganu.

El a precizat că, până la lansarea Sky Gamblers: Storm Raiders, toate celelalte jocuri au fost lansate prin intermediul unor parteneriate cu firme externe specializate.

„O parte din partenerii noștri au fost SGN, Bulkypix, Namco Networks America și Microsoft”, a spus Hanganu.

El a adăugat că lista jocurilor publicate direct de Revo Solutions pe App Store va fi completată cu un nou titlu.

„Jocul va fi lansat joi, 9 ianuarie, se numește Battle Supremacy și este un simulator de tancuri”, a spus reprezentantul Revo Solutions.

Potrivit lui Hanganu, din lista Revo Solutions, seria de jocuri Sky Gamblers (Rise of Glory, Air Supremacy, Storm Raiders și Cold War) are cel mai mare număr de descărcări pe App Store.

„Storm Raiders este cel mai popular, cu 4.856.263 de descărcări, cu mențiunea că foarte mult din această cifră a fost realizată în timpul unei promoții realizate cu Apple, în care jocul a fost gratuit și promovat pe App Store pentru o săptămână”, a spus Hanganu.

El a afirmat că, în afară de Apple, Revo Solutions colaborează Microsoft (jocul Cold Alley: Dark Shadows), Google, Qualcomm, Sony Mobile, Facebook și nVidia.

Pntru anul 2013, Apple a anunțat că magazinul de aplicații App Store a generat vânzări de peste 10 miliarde de dolari, din care mai mult de 1 miliard de dolari doar în luna decembrie.

Utilizatorii App Store au efectuat în 2013 aproape 3 miliarde de descărcări de aplicații.

App Store oferă peste un milion de aplicații utilizatorilor de iPhone, iPad și iPod touch din 155 de țări, în 24 de categorii, de la ziare, reviste și software de business la jocuri, informații din sport, sănătate sau turism.

Prezentarea oficială a iPad mini de pe site-ul Apple include o captură de ecran dintr-un joc al dezvoltatorului Atypical Games.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata