Apple și Alibaba nu exclud o colaborare. Ce planuri au

Apple și Alibaba nu exclud o colaborare. Ce planuri au
Publicat: 28/10/2014, 18:44

Cook și Ma au participat luni la o conferință în domeniul tehnologiei, din Laguna Beach, California.

„Sunt foarte interesat de acest lucru. Întotdeauna o căsătorie bună are nevoie ca ambii parteneri să facă eforturi. Respect Apple și îl respect pe Tim foarte, foarte mult”, a spus Ma, fondator al Alibaba Group Holding, întrebat fiind dacă ar avea sens ca sistemul de plăți al companiei chineze, Alipay Wallet, să se asocieze cu Apple Pay.

Ulterior, Cook a fost și el întrebat despre un astfel de parteneriat.

„Vom vorbi despre căsătorie mai târziu, în această săptămână. Îmi place ce a făcut, cred că este un tip strălucit. Consider că are oameni străluciți în companie, așa că putem găsi unele domenii comune. Îmi place să mă asociez cu astfel de oameni”, a spus Cook.

Informațiile despre parteneriat au apărut în urma unei vizite făcute de Cook în China săptămâna trecută, în care a discutat planurile de a crește de peste două ori numărul magazinelor Apple în China, în următorii doi ani, la 40 de unități.

Acțiunile Alibaba, cel mai mare site de comerț electronic din China, au urcat marți cu până la 2,8%, la 100,5 dolari pe unitate, depășind nivelul de 100 de dolari pentru prima oară de la oferta publică inițială efectuată de companie pe 18 septembrie.

„Mare parte din această creștere are legătură cu comentariul lui Ma. Vor să se implice mai mult pe piața americană, parteneriatul cu Apple ar fi un pas pozitiv spre acest obiectiv”, a declarat Neil Doshi, analist la CRT Capital Group.

Circa 220.000 de comercianți din Statele Unite dispun de tehnologia necesară pentru citirea semnalelor emise de telefoanele clienților serviciului Apple Pay.

Peste 1 milion de carduri au fost activate în cadrul sistemului Apple Pay în timpul primelor 72 de ore de la lansarea acestuia, potrivit Apple. Companiile de carduri de credit au informat Apple că este deja lider în sistemul de plăți contact-less cu telefonul mobil, la punctele de vânzare.

Versiunea de plăți a companiei Alibaba, Alipay Wallet, efectuează zilnic 45 de milioane de tranzacții, având 190 de milioane de utilizatori activi, a declarat în această lună directorul general al diviziei mobile, Liu Lejun.

Alipay Wallet permite plata facturilor în spitale și închirierea de mașini în Beijing și Hangzhou. Totodată, există un sistem de plăți în magazine, prin intermediul Alipay.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase