Câți utilizatori unici are YouTube în România și câte canale românești găzduiește platforma de conținut video. „Românii sunt foarte creativi”

Publicat: 07/04/2015, 10:02

„Sunt peste 6,7 milioane de utilizatori unici, dar, dacă îi adăugăm și pe cei de pe mobile, cu siguranță sunt peste 7 milioane din cei 9 milioane câți sunt pe internet, în România, într-o lună. Iar ca număr de canale cam 15% din românii care sunt pe YouTube au și un canal. Asta înseamnă că peste un milion de canale românești avem pe YouTube în momentul acesta”, a explicat Florin Pravai.

Potrivit lui Pravai, aceasta este o cifră mare, „sensibil mai bună” față de alte țări din regiune. „Românii iubesc produsul ăsta și sunt pe YouTube mai mult decât sunt cei din Ungaria, din Polonia sau din Cehia”, a spus Florin Pravai.

Toate categoriile de conținut sunt urmărite de români pe YouTube. De exemplu, cel mai popular canal românesc de muzică de pe YouTube este Cat Music, care are în prezent peste 1,3 miliarde de vizualizări.

Cel mai de succes vlogger din România este Mikey Hash, care are peste 736.000 de abonați la canalul lui de pe YouTube. Însă și ceilalți vloggeri înregistrează cifre impresionante, canalele de pe YouTube ale unora dintre aceștia ajungând la 400.000 – 500.000 de abonați, a precizat Florin Pravai.

Astfel, YouTube începe să devină un business pentru creatorii de conținut din România. „Ei au început să aibă tot felul de proiecte interesante cu advertiserii. Sunt foarte creativi”, a spus Florin Pravai.

El a făcut referire și la faptul că unii dintre cei mai populari vloggeri din România – Mikey Hash, Mihai Zmenta, Tequila, Anne Marie Chelaru, Laura Mușuroaea, Sector7 și Tudi Popa – au lansat împreună, luni seară, la The Vintage Pub din Centrul vechi al Bucureștiului, un nou proiect – melodia „O facem pentru voi”, alături de Marius Moga. Videoclipul piesei poate fi vizualizat pe YouTube.

„Această melodie este o inițiativă a lor. Sunt foarte creativi, fac lucruri în premieră, chiar mondială uneori și noi suntem încântați să colaborăm cu ei”, a mai spus Florin Pravai.

Totuși, pentru a avea un și mai mare succes pe platforma YouTube, nu doar în România, ci și în regiune și la nivel internațional, vloggerii români trebuie să producă conținut în limba engleză. „Probabil conținutul făcut în limba engleză poate să le ofere un acces la un număr mult mai mare de vizitatori”, a precizat Pravai.

Platforma online YouTube are în prezent peste un miliard de utilizatori unici. Totodată, în fiecare zi sunt vizionate sute de milioane de ore pe YouTube și sunt generate miliarde de vizionări, iar numărul de ore urmărite lunar pe YouTube crește cu 50% în fiecare an, conform statisticilor prezentate pe youtube.com.

În fiecare minut, pe YouTube sunt încărcate 300 de ore de conținut video, iar aproximativ 60% dintre vizionările unui creator provin din alte țări decât țara sa de origine.

Jumătate dintre vizionările YouTube sunt pe dispozitive mobile, iar venitul obținut din anunțuri mobile pe YouTube crește cu peste 100% în fiecare an.

Site-ul YouTube este disponibil în 75 de țări și localizat în 61 de limbi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Locul din România care se află pe un munte de aur! Legenda, izvorâtă din vremea...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Stațiunea din România care rivalizează cu Thailanda. Puțini turiști au auzit de ea, dar este...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
O navă cu 11 persoane la bord s-a scufundat în Marea Neagră. Trei marinari sunt...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Robotul chirurgical de la Sony a efectuat cusături pe un bob de porumb
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Interdicție pentru toți șoferii din România. Este ilegal. Te alegi cu dosar penal
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Vidrele de mare folosesc unelte pentru a avea acces la pradă mai mare și pentru...
×