Cinci trucuri care cresc durata de „viață” a smartphone-ului tău

Cinci trucuri care cresc durata de „viață” a smartphone-ului tău
Cinci trucuri care cresc durata de „viață” a smartphone-ului tău. Sursa foto: Pexels
Publicat: 08/01/2021, 15:12

Odată cu progresul tehnologic, smartphone-urile au devenit indispensabile omului modern. Pe lângă accesul la aplicaţii de divertisment sau care pot îndeplini diverse sarcini, un telefon mobil inteligent rămâne instrumentul perfect care te ţine conectat la prieteni şi familie, indiferent de distanţa dintre voi.

Însă, ca orice device, smartphone-urile au o durată de viaţă deloc neglijabilă. Dacă în 2014, un telefon era înlocuit după 2,5 ani, în prezent durata de viaţă a unui smartphone a crescut la 3,5 ani, conform statista.com. Acest lucru se datorează nu doar îmbunătățirii materialelor și proceselor tehnologice, ci şi educării utilizatorilor cu privire la utilizarea şi îngrijirea telefoanelor mobile. În continuare te invităm să descoperi 5 sfaturi care vor creşte durata de viaţă a smartphone-ului tău.

Foloseşte o folie de protecţie a ecranului…

E important să protejezi ecranul telefonului de zgârieturi. Acestea pot apărea chiar şi atunci când pui telefonul în acelaşi buzunar în care sunt o pereche de chei. Indiferent de materialul din care este confecţionată, fie că vorbim de sticlă temperată, silicon, plastic sau policarbonat, folia de protecţie este foarte uşor de montat. Blogul Zoom recomandă folosirea unei folii de protecţie din sticlă temperată. Pe lângă rezistența la temperatură ridicată, mult superioară display-ului de pe smartphone, aceasta îți asigură o vizibilitate bună, chiar și atunci când lumina este puternică.

…și o husă

Acum că ecranul este protejat, e timpul să asiguri şi integritatea smartphone-ului tău. Dacă mai sus am discutat despre zgârieturi, e timpul să vorbim despre protecţia împotriva şocurilor, prafului şi umezelii. Şi cum poţi să te asiguri că telefonul tău este protejat 100%, dacă nu folosind o husă de protecţie?

Primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când alegi o husă de protecţie este să te asiguri că este compatibilă cu smartphone-ul tău. Apoi fii atent la funcţionalitatea acesteia. O husă simplă, din silicon, îţi poate asigura protecţia zilnică a telefonului, însă una antişoc îţi poate asigura integritatea telefonului, în cazul unei căderi de la înălţimea de 1.8 metri. Nu în ultimul rând, gândeşte-te la design-ul acesteia. Este elegantă? Transmite ceva despre tine? Există o mulţime de modele, însă, indiferent de husa pe care o alegi, fii sigur că telefonul tău va fi în siguranţă.

Dezinstalează aplicațiile inutile

Unele aplicaţii pot consuma resurse fără a fi deschise. De exemplu, aplicaţiile care sincronizează automat date, pe lângă faptul că folosesc memoria RAM şi procesorul telefonului, consumă şi bateria telefonului, uzând-o. De aceea, îţi recomandăm să dezinstalezi aplicaţiile pe care le foloseşti şi să le păstrezi în memoria smartphone-ului tău doar pe cele necesare.

Ai grijă de bateria telefonului

Bateria telefonului, ca orice altă baterie, are o durată de viaţă. Şi dacă în trecut bateriile telefoanelor mobile erau foarte uşor de înlocuit, în prezent acest proces poate fi făcut doar într-un service specializat.

Iată câteva sfaturi prin care poţi prelungi durata de viaţă a bateriei telefonului tău:

  • Nu folosi telefonul pentru jocuri sau vizionarea de clipuri în timp ce este conectat la priză, deoarece distorsionează ciclurile de încărcare;
  • Încarcă-ţi bateria telefonului la temperatura camerei. O baterie păstrată la o temperatură normală (aproximativ 25 °C) îşi păstrează 80% din capacitatea sa după un an de cicluri complete de încărcare (de la 0 la 100%). Ridicarea temperaturii la 40 °C va scădea capacitatea bateriei la 65%, după un an de încărcări, iar o temperatură de 60 °C va face ca bateria să atingă acest marker după doar 3 luni. Deci nu îţi încărca telefonul sub pernă sau pe bordul maşinii, într-o zi toridă de vară;
  • Încearcă să îţi încarci telefonul până la 80%. Un studiu efectuat pe baterii de tip Li-Ion, arată că încărcarea incompletă (60-80%) poate dubla durata de viaţă a acestora.

Nu uita să faci back-up datelor din telefon

Un back-up al datelor din telefon nu îţi va prelungi durata de viaţă a acestuia, dar te va asigura că, în cazul unui accident nefericit, în care smartphone-ul tău nu mai poate fi reparat, vei avea acces la contactele, fotografiile şi setările personalizate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
165 de ani de la începerea construcţiei Canalului Suez. A scurtat drumul navigatorilor către Europa...