Cum se vor putea încărca telefoanele mobile la soare

Cum se vor putea încărca telefoanele mobile la soare
Publicat: 25/03/2016, 16:28

Celulele solare semi-transparente au fost create de compania israeliană 3G Solar și pot fi imprimate pe plastic sau pe sticlă. Acest tip de tehnologie a fost dezvoltat încă din anii 80, însă aceste celule pot fi comercializate doar în forma actuală.

Pentru aceste celule se folosește o cerneală specială care este prinsă între două straturi de sticlă sau de plastic. Aceasta este sensibilă la lumină, iar atunci când este expusă la Soare produce curent electric. De asemenea, procesul are loc și în cazul expunerii la lumina unui bec obișnuit.

Acest tip de celule nu necesită folosirea unor materiale foarte scumpe, deci ele ar putea fi produse ieftin și comercializate la scară largă. Ele pot fi incorporate în telefoane, laptopuri și alte dispozitive electronice care au o baterie, ajutând la încărcarea lor de la orice sursă de lumină.

„3G Solar a inventat un dispozitiv care va fi conectat sau introdus în noile produse electronice fără fir, astfel încât în cazul lor nu va mai fi necesară înlocuirea bateriei sau reîncărcarea acesteia. Deci, în clădirile în care există o mulțime de surse de lumină, utilizatorul nu va mai fi nevoit să înlocuiască vreodată bateria dispozitivelor electronice”, a explicat Barry N. Breen, CEO al companiei, pentru jpost.com.