Cum te îmbolnăvește Internetul: ce se intamplă cu corpul tău când stai la calculator

Redactor:
Ioana Matei
Cum te îmbolnăvește Internetul: ce se intamplă cu corpul tău când stai la calculator
Detalii în articol

Studiul a fost făcut pe 500 de respondenți cu vârstele cuprinse între 18 și 101 ani, potrivit Daily Mail. 40% dintre participanți au admis că sunt ușor sau în mod semnificativ dependenți de Internet. Potrivit cercetării, grupul respectiv avea cu 30% mai multe răceli și simptome de gripă decât cei care erau mai puțin atașați de Internet. Cercetătorii au descoperit că simptomele lor au fost influențate de stresul suferit după deconectarea de la Internet.

Această alternanță de stres și relaxare a condus la fluctuații ale nivelului de cortizol, un hormon care afectează sistemul imunitar. „Am descoperit că impactul Internetului asupra sănătății oamenilor era independent de un cumul de alți factori, precum depresia, lipsa somnului sau singurătatea, factori asociați de obicei cu un consum intens de Internet și, de asemenea, cu o sănătate precară”, a declarat pentru Daily Mail profesorul Phil Reed de la Universitatea Swansea.

Timpul mediu petrecut online de acești utilizatori era de șase ore zilnic. Totuși, un procent mai mic au petrecut 10 ore pe zi online, în special pe site-uri social media.

Sexul respondenților nu influențează nivelul dependenței de Internet. Totuși, dacă femeile folosesc online-ul mai ales pentru social media și shopping, bărbații prioritizează jocurile și pornografia.

Inchide