Cum vor revoluționa smartphone-urile accesul la serviciile media

Cum vor revoluționa smartphone-urile accesul la serviciile media
Publicat: 03/06/2015, 12:32
Actualizat: 04/08/2015, 14:17

Peste două treimi din populația lumii va utiliza smartphone-uri, până în 2020, potrivit unui studiu al grupului suedez Ericsson, care estimează că abonamentele care includ smartphone-uri se vor dubla în următorii cinci ani, la 6,1 miliarde, datorită adoptării rapide a Internetului mobil pe piețele emergente.

„Această creștere uriașă va face ca actuala revoluție a datelor să arate ca apariția floppy disk-urilor”, a declarat Rima Qureshi, director de strategie la Ericsson.

Tendința indică o transformare de masă a pieței mobile, principalii factori de influență urmând să fie creșterea numărului de aplicații și scăderea costurilor dispozitelor.

La nivel global, numărul abonamentelor pentru servicii mobile va depăși populația mondială, cu o creștere de la 7,1 miliarde în 2014 la 9,2 miliarde până în 2020.

Această creștere va aduce noi venituri pentru producătorii de dispozitive și grupurile de telecomunicații, care își adaptează afacerile pentru a furniza servicii mobile.

Un alt raport realizat de compania de consultanță PwC anticipează efecte semnificative pentru industria media, în condițiile în care transmisiile video vor reprezenta majoritatea traficului de Internet mobil.

PwC prognozează că peste jumătate din populația globului va fi conectată la Internet prin dispozitive mobile, până în 2017, ceea ce va face ca veniturile totale din accesul la Internet mobil să atingă 431,5 miliarde de dolari peste numai doi ani.

Aproape doi din trei dolari cheltuiți la nivel mondial pentru accesul la Internet în 2019 vor finanța conectarea de pe dispozitive mobile, smartphone-urile devenind principalul mijloc prin care oamenii consumă știri și divertisment, potrivit PwC.

Raportul PwC estimează că piața industriei media și a divertismentului va crește cu 5,1% pe an, la venituri de 2.200 miliarde de dolari, în perioada 2014-2019. Veniturile din accesarea Internetului vor crește mai rapid, cu 8,8% pe an, la 686,3 miliarde de dolari, iar cele din publicitate cu 4,7%, la 666,8 miliarde de dolari. Cheltuielile de consum prin intermediul dispozitivelor mobile vor avansa cu 2,9%, la 880,3 miliarde de dolari.

Proliferarea dispozitivelor conectate crește capacitatea utilizatorilor de a alege cum, când și unde accesează știrile, filmele, muzica și cărțile, iar schimbarea are consecințe majore pentru grupurile media care trebuie să se adapteze la schimbarea comportamentului consumatorilor.

„Utilizatorii vor plăti pentru conținut, dar sunt foarte atenți la cum plătesc și când plătesc”, a spus Marcel Fenez, director pentru media și divertisment la PwC.

Utilizarea de date pe smartphone-uri va crește de 10 ori până în 2020, potrivit Ericsson, susținută în mod special de o creștere anuală de 55% a traficului video. În aceste condiții, traficul video pe dispozitive mobile va reprezenta circa 60% din traficul total de date prin intermediul acestor aparate, până în 2020. Creșterea este alimentată de servicii video oferite de companii precum YouTube și de creșterea utilizării acestor servicii pentru știrile online, publicitate și comunicare.

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
'Şi corpul cedează'. Ce s-a întâmplat cu Loredana Groza, după ce a luat COVID: 'Dragii...
FOTO. Gimnasta Larisa Iordache, imagini senzuale! Cum își expune trupul celebra campioană
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine e predispus la...
A mințit sau nu Bianca Drăgușanu? De câte ori a bătut-o, de fapt, Alex Bodi...
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
Horoscop SPECIAL! Se anunţă câştiguri COLOSALE pentru aceşti nativi
România va începe adminstarea dozei trei de vaccin COVID-19. Ce grupe de persoane vor avea...
Cele mai bune anvelope de iarnă în 2021 după distanța de frânare pe zăpadă
BANCUL ZILEI – Femeile apetisante și admiratorii exigenți
Discriminare în era Covid. O femeie a fost refuzată la gogoșerie pe motiv că era...
'Şi corpul cedează'. Ce s-a întâmplat cu Loredana Groza, după ce a luat COVID: 'Dragii...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Schimbare majoră privind alocațiile de stat în 2022. Posibile vești bune pentru milioane de copii
ADRIAN POLEC vrea și el un BLOC cu 8 etaje în Mamaia
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului: A fost găsită moartă
RĂZBOI LÂNGĂ ROMÂNIA?! Este șoc total la graniță. Rusia ar putea invada un fost teritoriu...
Andreea Esca a vărsat lacrimi amare. Despărțirea a lăsat urme adânci pentru vedetă. „Mai greu...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...