Decizie istorică pentru un business românesc. Dezvoltatorii Mozilla Firefox au inclus produsul în Common CA Database by Mozilla (CCADB)

Redactor:
Gândul
Decizie istorică pentru un business românesc. Dezvoltatorii Mozilla Firefox au inclus produsul în Common CA Database by Mozilla (CCADB)
Dezvoltatorii browserului web Mozilla Firefox au decis ca din data de 28 iulie să recunoască certificatul Root CA G2, produsul unui business autohton, ca fiind de încredere și l-au inclus în Common CA Database by Mozilla(CCADB) / Sursă foto: Pixabay / caracter ilustrativ

Dezvoltatorii browserului web Mozilla Firefox au decis ca din data de 28 iulie să recunoască certificatul Root CA G2 (produsul unui business autohton) ca fiind de încredere și l-au inclus în Common CA Database by Mozilla(CCADB).

Cei de la certSIGN, dezvoltatorul RooT CA G2, spun că, în acest moment, sunt singurii de la noi din țară care obțin recunoașterea gradului ridicat de siguranță a datelor prelucrate printr-un browser.

Sursa citată este în prezent singurul producător român de certificate SSL pentru site-urile care doresc să ofere clienților lor securitatea informațiilor cu caracter personal.

„Acest tip de certificat digital este cel mai sigur de pe piață și este utilizat de serviciile online, care necesită un grad înalt de încredere, precum cele de Internet Banking, Mobile Banking, Online Payment sau magazine on-line”, susțin reprezentanții companiei amintită anterior.

Orice business ar trebui să aibă un asemenea certificat

Experții sursei citate spun orice site care colectează date personale ar trebui să aibă un asemenea certificat, pentru a fi în concordanță cu normele GDPR.

În plus, au adăugat ei, acest certificat îi garantează utilizatorului că datele sale sunt în siguranță, conexiunea fiind criptată, și că site-ul pe care îl accesează este cel legitim, astfel că datele nu pot fi furate.

„Obținerea acestei recunoașteri a fost un proces de durată și amplu, constând în două etape. Într-o primă fază a avut loc un proces de audit, realizat de către LSTI, una dintre cele mai importante companii de audit din Franța. În a doua etapă, cei de la Mozilla Foundation, prin comunitatea open source, au făcut o verificare ce a mai durat aproximativ doi ani.

În prezent, certificatele digitale pentru securizarea site-urilor web emise de certSIGN sunt de încredere pentru toți utilizatorii Internet care folosesc browserele Mozilla Firefox, Microsoft Internet Explorer și Google Chrome”, au comunicat reprezentanții firmei.

Ce sunt certificatele SSL

Certificatele SSL sau certificatele de securitate sunt protocoale criptografice cu rolul în securizarea schimbului de informații pe internet. Vorbim în acest caz de informații despre carduri bancare, parole și în general orice informație care se dorește a rămâne privată. Certificatele SSL pot fi folosite de asemenea și pentru securizarea corespondenței (e-mail).

Experții în securitate cibernetică spun că nu doar site-urile de e-commerce, cele cu trafic ridicat sau cu informație de mare valoare au nevoie de un certificat SSL. Orice site, indiferent de obiectul său serviciul promovat, de traficul mic sau mare, beneficiază de un upgrade de securitate mare la instalarea unui certificat SSL.

Adresele web securizate prin SSL încep cu https:, nu cu http:; ca atare, anumiți utilizatori folosesc termenul „https” pentru SSL.

Certificatul SSL criptează informațiile, astfel încât ele să nu poată fi decriptate decât de serverul căruia îi sunt adresate. Acest lucru garantează că informațiile trimise către un website nu vor fi furate sau modificate.

OFICIAL! Elevii intră în vacanţă. Gata şcoala! Anunţul venit în urmă cu puţin timp
FOTO. Mihaela Rădulescu, fără inhibiţii la 51 de ani! Rochia albă a lăsat la vedere...
Mama lui Gigi Becali are COVID. Ce se întâmplă acum cu bătrâna? Dumnezeu s-o aibă...
Vremea o ia RAZNA în luna OCTOMBRIE! Meteorologii avertizează
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Ce face, de fapt, pentru bani soția lui Marian Vanghelie. Oana Mizil, dată de gol...
Dr. Anthony Fauci, despre imunitate, vaccinul anti coronavirus şi revenirea la viaţa normală până în...
OFICIAL! Elevii intră în vacanţă. Gata şcoala! Anunţul venit în urmă cu puţin timp
Cum a aflat Andreea Mantea că este însărcinată. Modul incredibil prin care şi-a dat seama
În timpul unei plimbări pe PLAJĂ, un bărbat a făcut o descoperire SINISTRĂ. Inclusiv polițiștii...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
A divorțat de soție și s-a căsătorit cu soacra! Povestea reală care a șocat o...
Horoscop 19 septembrie 2020: Schimbări uriaşe pentru aceste zodii
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Soluţia ingenioasă găsită de un român pentru companiile ale căror angajaţi lucrează remote. Spania şi...
Inchide