Decizie istorică pentru un business românesc. Dezvoltatorii Mozilla Firefox au inclus produsul în Common CA Database by Mozilla (CCADB)

Decizie istorică pentru un business românesc. Dezvoltatorii Mozilla Firefox au inclus produsul în Common CA Database by Mozilla (CCADB)
Dezvoltatorii browserului web Mozilla Firefox au decis ca din data de 28 iulie să recunoască certificatul Root CA G2, produsul unui business autohton, ca fiind de încredere și l-au inclus în Common CA Database by Mozilla(CCADB) / Sursă foto: Pixabay / caracter ilustrativ
Publicat: 04/08/2020, 16:45
Actualizat: 04/08/2020, 16:46

Dezvoltatorii browserului web Mozilla Firefox au decis ca din data de 28 iulie să recunoască certificatul Root CA G2 (produsul unui business autohton) ca fiind de încredere și l-au inclus în Common CA Database by Mozilla(CCADB).

Cei de la certSIGN, dezvoltatorul RooT CA G2, spun că, în acest moment, sunt singurii de la noi din țară care obțin recunoașterea gradului ridicat de siguranță a datelor prelucrate printr-un browser.

Sursa citată este în prezent singurul producător român de certificate SSL pentru site-urile care doresc să ofere clienților lor securitatea informațiilor cu caracter personal.

„Acest tip de certificat digital este cel mai sigur de pe piață și este utilizat de serviciile online, care necesită un grad înalt de încredere, precum cele de Internet Banking, Mobile Banking, Online Payment sau magazine on-line”, susțin reprezentanții companiei amintită anterior.

Orice business ar trebui să aibă un asemenea certificat

Experții sursei citate spun orice site care colectează date personale ar trebui să aibă un asemenea certificat, pentru a fi în concordanță cu normele GDPR.

În plus, au adăugat ei, acest certificat îi garantează utilizatorului că datele sale sunt în siguranță, conexiunea fiind criptată, și că site-ul pe care îl accesează este cel legitim, astfel că datele nu pot fi furate.

„Obținerea acestei recunoașteri a fost un proces de durată și amplu, constând în două etape. Într-o primă fază a avut loc un proces de audit, realizat de către LSTI, una dintre cele mai importante companii de audit din Franța. În a doua etapă, cei de la Mozilla Foundation, prin comunitatea open source, au făcut o verificare ce a mai durat aproximativ doi ani.

În prezent, certificatele digitale pentru securizarea site-urilor web emise de certSIGN sunt de încredere pentru toți utilizatorii Internet care folosesc browserele Mozilla Firefox, Microsoft Internet Explorer și Google Chrome”, au comunicat reprezentanții firmei.

Ce sunt certificatele SSL

Certificatele SSL sau certificatele de securitate sunt protocoale criptografice cu rolul în securizarea schimbului de informații pe internet. Vorbim în acest caz de informații despre carduri bancare, parole și în general orice informație care se dorește a rămâne privată. Certificatele SSL pot fi folosite de asemenea și pentru securizarea corespondenței (e-mail).

Experții în securitate cibernetică spun că nu doar site-urile de e-commerce, cele cu trafic ridicat sau cu informație de mare valoare au nevoie de un certificat SSL. Orice site, indiferent de obiectul său serviciul promovat, de traficul mic sau mare, beneficiază de un upgrade de securitate mare la instalarea unui certificat SSL.

Adresele web securizate prin SSL încep cu https:, nu cu http:; ca atare, anumiți utilizatori folosesc termenul „https” pentru SSL.

Certificatul SSL criptează informațiile, astfel încât ele să nu poată fi decriptate decât de serverul căruia îi sunt adresate. Acest lucru garantează că informațiile trimise către un website nu vor fi furate sau modificate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York