Gâlceava românilor pe Wikipedia. Cele mai controversate articole ale enciclopediei online

Redactor:
Adrian Popa
Pe versiunea în limba engleză a celei mai mari enciclopedii online, Wikipedia, cel mai controversat articol este cel despre fostul președinte american George W. Bush.

Pe versiunea în limba engleză a celei mai mari enciclopedii online, Wikipedia, cel mai controversat articol este cel despre fostul președinte american George W. Bush. Acest lucru este relevat de discuțiile avute de editorii platformei la secțiunea „Talk” a fiecărui material.

Un grup de cercetători din SUA, Marea Britanie și Ungaria a realizat o listă cu cele mai controversate articole de pe Wikipedia, care țin de domenii variate, precum politica, religia sau filozofia. Ei au alcătuit listele în funcție de frecvența cazurilor în care un editor modifică complet munca altuia sau readuce articolul la o versiune mai veche.

Cercetarea arată lucruri interesante: americanii sunt cramponați în trecut (George W. Bush, atentatele de la 11 septembrie ș.a.), editorii din versiunea în limba cehă a Wikipedia se contrazic pe teme de homosexualitate, iar Iisus cauzează controverse în majoritatea versiunilor.

În versiunea în limba română, printre cele mai controversate articole sunt: FC Universitatea Craiova, Mircea Badea, Disney Channel (România), Vladimir Tismăneanu sau Traian Băsescu. 

Un tag cloud cu cele mai controversate 1.000 de articole din Wikipedia

Cele mai controversate subiecte în funcție de limbile populare folosite pe Wikipedia

Inchide