Google pregătește noi achiziții. Ce domeniu vizează gigantul IT

Google pregătește noi achiziții. Ce domeniu vizează gigantul IT
Publicat: 18/01/2015, 20:50

Compania tehnologică Google este interesată să cumpere Softcard, firma controlată de un consorțiu de companii americane din industria telecomunicațiilor, pentru 100 milioane de dolari, informează CNBC.

Vânzarea Softcard ar reprezenta un imbold pentru servicii similare, precum Apple Pay, care ar fi nevoite să-și regândească strategia. Eforturile companiilor tehnologice de a deveni numărul unu pe piața plăților mobile survine într-un moment în care piața globală de comerț electronic B2C (business-to-consumer) a ajuns la 1,5 trilioane dolari în 2014, potrivit informațiilor eMarketer.

Softcard a reprezentat efortul AT&T, Verizon și T-Mobile de a intra pe piața serviciilor de plată prin intermediul gadgeturilor mobile, dar nu a reușit să se facă remarcat în rândul comercianților și consumatorilor.

În urmă cu câteva luni, compania Softcard se numea Isis Mobile Wallet, dar a fost redenumită, după emergența grupării ISIS (Statul Islamic) în Irak și Siria. Reprezentanții Google și Softcard au refuzat să comenteze informațiile publicate de presa de afaceri.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase