Huawei a lansat noile Mate 30, telefoane de peste 1.000 euro, livrate fără servicii Google. Caracteristicile tehnice și disponibilitatea

Huawei a lansat noile Mate 30, telefoane de peste 1.000 euro, livrate fără servicii Google. Caracteristicile tehnice și disponibilitatea
Publicat: 19/09/2019, 17:58

Avem modelul Mate 30 standard, noul model Mate 30 Pro, flagship-ul seriei și Mate 30 RS Porsche Design, realizat în parteneriat cu celebra companie de design germană. În ciuda anunțului prețului, Huawei nu a vorbit despre o dată de lansare și nici despre situația în care se află în raport cu Google. Se pare că telefoanele sunt livrate fără acces la Google Play Store, Huawei menționând la final HUAWEI Services și magazinul AppGallery.

Huawei Mate 30 Pro

Modelul Huawei Mate 30 Pro este de departe cel mai impresionant smartphone pe care compania l-a produs până acum. Acesta este echipat cu un ecran OLED de 6,53″, bazat pe tehnologia Flex OLED. Acesta afișează o rezoluție neconvențională de 2.400 x 1.176 pixeli și este compatibil cu standardul HDR10. Pentru că este curbat la un unghi de 88 de grade pe margini, ecranul său a primit numele „Horizon Display”. Fiind atât de curbat, pe laterale nu au mai avut loc și butoanele pentru volum. Acestea sunt acum virtuale pe laterala ecranului și pot fi mutate de pe o parte pe alta. De asemenea, această zonă poate fi folosită drept declanșator pentru camera foto.

Ecranul este decupat în partea de sus, aici fiind integrați mai mulți senzori: avem în primul rând camera frontală și sistemul de autentificare 3D, senzorii de lumină ambientală și proximitate, cât și un nou senzor pentru control prin gesturi. Acest senzor poate permite controlul fără atingerea dispozitivului, dar are și alte funcții precum urmărirea poziției utilizatorului față de telefon și rotirea ecranului în raport cu acesta.

La capitolul specificații avem chipset-ul Kirin 990, atât în variantă 4G, cât și în variantă 5G, alături de 8 memorie RAM și 256 GB stocare internă. Modelul 5G primește încă 4 GB RAM față de varianta standard. Acumulatorul de 4.500 mAh poate fi încărcat la 40W prin cablu și la 27W prin încărcare wireless. Huawei lansează și un încărcător de mașină cu încărcare wireless la 27W, cu sistem robotizat care prinde telefonul automat atunci când îl detectează.

Varianta 5G este realizată folosind un sistem cu 21 de antene: NFC, GPS, Bluetooth, WiFi, 2G, 3G, 4G și 5G. 14 dintre cele 21 sunt dedicate pentru 5G pentru a asigura semnal bun în orice orientare și în orice caz de utilizare. De asemenea, Huawei spune că are cel mai rapid 5G de până acum, atingând viteze de download de 1,5 Gbps. Și Mate 30 Pro folosește același standard proprietar pentru carduri de memorie Nano Memory pe care l-am întâlnit pe telefoanele companiei mai recente.

Când vine vorba despre camere, subiectul cel mai important pentru telefoanele Huawei, modelul Mate 30 Pro oferă cel mai complet set de până acum, spune Huawei. Avem o cameră principală de 40 megapixeli RYYB cu ISO 409.600 f/1.6 stabilizată, o cameră Ultra-Wide Cine pentru filmare cu senzor 3:2 RGGB f/1.8 și o cameră cu zoom optic 3x de 8 megapxieli f/2.4 cu stabilizare. Cea de-a patra cameră este una 3D TOF, care permite realizarea efectului pro-bokeh pe filmare, dar și în fotografii.

La capitolul filmare, Huawei spune că poate filma 4K la 60 FPS, o premieră pentru telefoanele sale, cu ISO 51.200, cea mai mare valoare din industrie pe dispozitive mobile și filmări slow-motion la 7.680 FPS la 720p. De asemenea, telefonul filmează în HDR și are un sistem avansat de stabilizare optică + digitală prin AI.

Huawei Mate 30 Pro se livrează în variantele Space Silver, Emerald Green, Cosmic Purple și Black, versiunea verde fiind texturată în partea de jos și lucioasă în partea de sus. De asemenea, există o variantă Vegan Leather, cu spate de piele ecologică, în culorile Forest Green și Orange.

Prețul lui Huawei Mate 30 Pro este de 1.099 euro în varianta 4G cu 8 GB RAM și 256 GB stocare și 1.199 euro pentru varianta 5G, cu 12 GB RAM și 256 GB stocare.

Mai multe informații – despre Huawei Mate 30, Mate 30 RS și Watch GT2 – aici…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York