Marissa Mayer a scos Yahoo din criză. Peștera lui Alibaba s-a deschis pentru compania americană

Marissa Mayer a scos Yahoo din criză. Peștera lui Alibaba s-a deschis pentru compania americană
Publicat: 22/10/2014, 16:08
Compania Yahoo a fost nevoită să își vândă participația deținută în cadrul Alibaba pentru 6,8 miliarde dolari, înainte de listarea la bursă a gigantului chinez. Yahoo a reușit astfel să compenseze pierderile diviziei de publicitate.
Compania încearcă să țină pasul cu Google pe o piață acerbă. Veniturile din reclame ale Yahoo au scăzut cu 5%, informează bbc.com.
În ansamblu, veniturile Yahoo au crescut cu 1%, până la 1,15 miliarde dolari, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Acțiunile Yahoo au crescut marți cu peste 2%.
„Am investit mult în infrastructura mobilă și investițiile au început să dea roade”, a declarat directorul executiv al Yahoo, Marissa Mayer.
Alibaba Group este cel mai mare site chinez de comerț electronic. A fost înființat în 1999 de 18 persoane, cu o investiție inițială de 25 de milioane de dolari. Compania are 22.000 de angajați.
Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase