Microsoft a anunțat Surface Duo, un smartphone cu Android și două ecrane. Când va fi disponibil

Microsoft a anunțat Surface Duo, un smartphone cu Android și două ecrane. Când va fi disponibil
Publicat: 03/10/2019, 13:43

Modelul Microsoft Surface Duo pe care îl vedem în imagini nu este încă un dispozitiv final, transmite Go4it. Acesta pare să fie momentan doar un prototip, inclusiv design-ul putând suferi schimbări de-a lungul procesului de dezvoltare. Momentan nu știm când va fi lansat exact, însă Microsoft sugerează că acesta este un dispozitiv pe care îl vom vedea cândva spre finalul anului 2020, alături de „fratele său mai mare tableta cu două ecrane Dusface Neo.

Vorbim despre un smartphone echipat cu Snadpragon 855 și două ecrane de 5,6″, care pot fi rotite complet în jurul unei balamale, fie pentru utilizare în mod tabletă cu cele două display-uri alăturate, fie fiecare pe câte o parte (față-spate). Desigur, fiecare display poate rula aplicații diferite, iar anumite aplicații pot beneficia de pe urma celor două ecrane, afișând noi informații pe cel secundar. Nu este prima dată când vedem acest lucru pe platforma Android, dispozitive precum modelele de la LG sau ROG Phone de la ASUS oferind deja această capabilitate. De fapt acesta nici nu este primul dispozitiv cu două ecrane integrate de pe platforma Android. ZTE a lansat în urmă cu doi ani modelul Axon M, care funcționa într-un mod similar.

Ce-i drept, acesta pare să fie un dispozitiv „nou, nu obligatoriu un telefon. Desigur, acesta va putea prelua apeluri, însă nu pare să fie gândit pentru a fi folosit asemeni unui smartphone obișnuit. Formatul său ciudat și software-ul Android realizat pentru a fi similar în design cu noul sistem de operare Windows 10X de la Microsoft, sugerând că este mai degrabă un dispozitiv portabil pentru productivitate. Momentan nu știm nici măcar dacă vom avea parte de o cameră foto principală, pe partea din spate, sau dacă acesta va veni doar cu o cameră frontală pentru apeluri video.

Motivul pentru care Microsoft nu pare să se grăbească să lanseze Surface Duo pare să fie lipsa aplicațiilor dedicate pentru acesta. Compania dorește să ofere dezvoltatorilor destul timp pentru a realiza noi soluții software care să beneficieze de noul design cu două ecrane.