MICROSOFT SUMMIT 2013. Marius Filipaș, Microsoft: Cine dorește astăzi un loc de muncă în IT trebuie să aibă abilități dezvoltate pe segmentul de cloud computing

MICROSOFT SUMMIT 2013. Marius Filipaș, Microsoft: Cine dorește astăzi un loc de muncă în IT trebuie să aibă abilități dezvoltate pe segmentul de cloud computing
Publicat: 06/11/2013, 17:57
Actualizat: 07/11/2013, 11:27

Cine dorește un job în domeniul IT din România, și nu numai aici, trebuie să aibă abilități dezvoltate pe segmentul cloud, deoarece în restul domeniilor tehnologice oferta de locuri de muncă rămâne constantă, a spus Marius Filipaș, șeful Server and Tools Business Group din cadrul Microsoft România, la conferința Microsoft Summit 2013, care se desfășoară la București în perioada 6-7 noiembrie la București.

Cloud-ul crește de cinci ori mai repede decât piața IT, iar în 2014 va reprezenta, la nivel global, o industrie în valoare de 180 miliarde de dolari, a spus Kostas Loukas, General Manager la Microsoft România, la același eveniment.

Cloudul este o soluție de utilizare a resurselor informatice externe (servere, spațiu de stocare, aplicații și servicii) prin intermediul internetului. Utilizatorul nu deține această infrastructură ci doar o utilizează, gratuit sau contracost. Exemple de servicii cloud cunoscute sunt SkyDrive, Office 360, Dropbox, Google Drive sau Box.

Cloudul, alături de mobilitate, social media și Big Data, reprezintă cele patru megatrenduri din tehnologie în acest moment.

La Microsoft Summit 2013 participă peste 1.000 de persoane, 31 de companii partenere Microsoft și 45 de experți în industria IT.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase