MWC 2014. 5 smartphone-uri lansate la Barcelona care merită atenție FOTO

Publicat: 25/02/2014, 18:57
Actualizat: 02/05/2014, 14:25

Samsung Galaxy S5. Terminalul a fost „vedeta” MWC 2014. Peste 5.000 de persoane au asistat la lansarea oficială a noului vârf de gamă de la Samsung. Deși nu este un produs revoluționar, S5 este un pas înainte pentru Samsung și un terminal care își merită banii.

Puncte forte: cameră foarte rapidă, cu autofocus de 0,3 secunde, rezistență la apă și praf, senzor de monitorizare a ritmului cardiac, cititor de amprente, tehnologie LTE de ultimă generație.

Pe scurt, Samsung Galaxy S5 rulează sistemul de operare Android 4.4.2 KitKat, are procesor quad-core Snapdragon 801 de 2,5 GHz, ecran AMOLED cu diagonala de 5,1 inci cu rezoluție de 1.980 x 1.080 pixeli (densitate 432 ppi), 2 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 16/32 GB (plus slot pentru card microSD), baterie de 2.800 mAh și cameră principală de 16 MP (plus secundară/frontală de 2 MP).

Sony Xperia Z2. Aceasta a fost o altă supriză plăcută la MWC 2014. Noul vârf de gamă al japonezilor rulează Android 4.2.2, dispune de un ecran Full HD cu diagonala de 5,2 inci (rezoluție de 1.080 x 1.920 pixeli, densitate 424 ppi), procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 801 de 2,3 GHz, 3 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 16 GB (plus slot pentru card microSD), baterie de 3.000 mAh și cameră de 20,7 MP, care poate înregistra video la calitate 4K (3.840 x 2.160 pixeli). Modelul dispune de buton fizic dedicat pentru camera foto.

Puncte forte: camera de 20,7 MP care poate înregistra video la calitate 4K, rezistența la apă și praf, aplicația Lifelog

Împreună cu smartphone-ul, Sony a lansat noul accesoriu purtabil SmartBand și aplicația Lifelog.

Aplicația le oferă utilizatorilor posibilitatea să își urmărească activitățile trecute și să își planifice activitățile viitoare. Conectată cu SmartBand, aplicația Android surprinde locurile vizitate, muzica ascultată, jocurile, cărțile citite – pe care le prezintă într-o interfață atractivă. Utilizatorii pot urmări cât de activi au fost, unde au fost, ce fotografii au făcut sau cum au comunicat. Lifelog îi ajută să își stabilească obiective, să monitorizeze progresul și face recomandări pentru a-i ajuta să ia cele mai bune decizii.

LG G Pro 2. Este un phablet care concurează direct cu Samsung Galaxy Note 3. Terminalul rulează Android 4.4 KitKat, dispune de un ecran Full HD cu diagonala de 5,9 inci (rezoluție de 1.080 x 1.920 pixeli, densitate 373 ppi), procesor quad-core de 2,26 GHz, 3 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 16/32 GB (plus slot pentru card microSD), baterie cu capacitate de 3,200 mAh și cameră cu rezoluție de 13 MP (plus frontală de 2,1 MP).

Puncte forte: hardware de ultimă generație, design atractiv, ecran de calitate superioară, funcția Magic Focus a camerei.

Funcția Magic Focus permite realizarea unei forografii și aplicarea de focus ulterior pe o anumită zonă. Nokia a acuzat LG că a copiat această tehnologie. Aplicația Nokia Refocus, disponibilă înainte de Magic Focus, le permite utilizatorilor să realizeze mai întâi fotografia și să aleagă mai târziu obiectul pe care doresc să îl focalizeze. Apoi, imaginile pot fi încărcate pe rețele de socializare, unde alți utilizatori pot schimba focusul imaginii.

Huawei Ascend G6 4G. Acest model se adresează în special publicului tânăr, prin culorile vii în care este disponibil și design. Pe scurt, terminalul rulează Android 4.3, dispune de un ecran cu diagonala de 4,5 inci (rezoluție de 960 x 540 pixeli și densitate 245 ppi), procesor quad-core de 1,2 GHz, 1 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 8 GB, baterie de 2.000 mAh și de cameră principală de 8 MP (plus frontală de 5 MP).

Puncte forte: dispune de tehnologie Cat. 4 LTE, care permite viteze de descărcare a datelor de până la 150 Mbps, cameră frontală de 5 MP.

Noul smartphone este disponibil în mai multe variante de culori, inclusiv negru cu reflexii gri metalizate, roz cu elemente aurii, sau alb cu roz sau auriu. Deși bateria are capacitate mică, Huawei susține că telefonul „economisește până la 30% din energia consumată”.

Nokia XL. Este cel mai avansat din gama de smartphone-uri X, primele cu sistem de operare Android lansate de Nokia. Terminalul are un ecran cu diagonala de 5 inci (rezoluție 800 x 480 pixeli), procesor dual-core de 1 GHz, 768 MB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 4 GB, cameră de 5 MP cu autofocus și LED Flash (plus frontală de 2 MP).

Puncte forte: Prețul de doar 110 euro, hardware Nokia cu sistem de operare Android – ceva așteptat de multă vreme pe piață.

Printre aplicațiile care vin preinstalate pe dispozitiv se numără OneDrive, Skype, Outlook.com, HERE Maps sau Nokia Mix Radio.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se stabilește chiar mâine, 30 aprilie. Decizia care este obligatorie în România
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto