O nouă rețea de socializare le promite „viața veșnică” utilizatorilor

O nouă rețea de socializare le promite „viața veșnică utilizatorilor
Publicat: 22/08/2015, 18:50
Actualizat: 23/08/2015, 08:53

Potrivit BBC, noua rețea de socializare, denumită Eter9, promite utlizatorilor ei că vor avea parte de un fel de „nemurire digitală”, cu ajutorul unui software de inteligență artificială care scanează informațiile publicate de internauți.

Noua rețea permite publicarea de informații pe contul oricărui utilizator chiar și după decesul acestuia.

Astfel, utilizatorul poate să „zâmbească” în contul său, pentru totdeauna, spune creatorul rețelei, atunci când acel software vizualizează informații compatibile cu preferințele internautului decedat, într-un mod similar „Like”-urilor de pe Facebook.

Rețeaua include atât o pagină principală, care funcționează ca fluxul de știri (newsfeed) de pe Facebook, cât și un „cortex”, ce funcționează ca profilul de pe Facebook.

Sistemul conține și roboți – denumiți „Niners” – pe care utilizatorii pot sa îi adopte.

În acest fel, rețeaua de socializare Eter9 își menține parametrii de funcționare la un nivel ridicat prin intermediul unor roboți și ai unor utilizatori reali care interacționează însă cu parteneri non-umani.

În plus, utilizatorul poate să consulte această imagine în oglindă a profilului său online oricând dorește, în timpul vieții.

Utilizatorul controlează nivelul activității sale online, permițând rețelei să publice informații în numele său chiar și atunci când el nu este conectat online.

Creată de programatorul portughez Henrique Jorge, rețeaua de socializare Eter9 se află încă în perioada de testare a unei versiuni beta, dar numără deja peste 5.000 de utilizatori.

Henrique Jorge spune că numărul acestora crește în fiecare zi, iar el intenționează să sporească puterea de analiză a algoritmilor pe care îi folosește, pentru ca rețeaua să devină și mai puternică.

„Încerc să creez un sistem de inteligență artificială care să învețe mai repede decât o fac alte rețele precum Facebook, deoarece cantitatea de informație pe care Eter9 poate să o analizeze în prezent este destul de mică”, a spus el.

Ideea unei rețele de socializare care să fie capabilă să „învețe” din comportamentul online al utilizatorului și care continuă să publice singură informații după moartea acestuia nu este însă complet nouă.

Totuși, multe site-uri care promit „viață veșnică” se confruntă cu probleme cât se poate de „pământești”.

Un site denumit Virtual Eternity, lansat în 2010, permitea „antrenarea” sowftware-ului cu ajutorul unor teste de personalitate, descărcarea unei înregistrări audio cu vocea utilizatorului și a unor fotografii ale acestuia, pentru ca sistemul să continue să „vorbească” despre el și după moartea internautului respectiv. Totuși, sistemul a fost închis după doi ani, doarece numărul utilizatorilor săi nu a depășit nivelul de 10.000 de abonați.

Ideea unei rețele de socializare bazate pe forme de inteligență artificială nu este însă dincolo de domeniul posibilităților.

Facebook deține deja trei laboratoare de inteligență artificială, iar creatorul acestei platforme, Mark Zuckerberg, spunea în luna iunie că scopul său este de a crea sisteme de inteligență artificială „care să fie mai bune decât oamenii în ceea ce privește simțurile primare – vederea și auzul”.

Facebook folosește deja un software de recunoaștere facială care este capabil să identifice utilizatorii cu o acuratețe de 83%.

Compania americană a anunțat de curând că deține un software care generează imagini despre care oamenii cred în procent de 40% că sunt reale.

De asemenea, prestigiosul MIT (Massachusetts Institute of Technology) încearcă să dezvolte un program informatic care să ofere utilizatorilor un alt tip de „nemurire”.

Aflat în prezent în etapa de testare, noul soft a fost atașat unui site care a primit deja din partea internauților peste 29.000 de cereri de abonare.

Denumit eterni.me, noul software se adresează utilizatorilor în felul următor: „Colectez gândurile, poveștile și amintirile tale, le analizez și generez un avatar care arată exact ca tine”.

Viața după moarte de pe platformele de socializare continuă să îi preocupe pe internauți și, din acest motiv, Facebook permite în prezent utilizatorilor să denumească un „moștenitor” care să le administreze conturile după ce vor muri. Înainte ca Facebook să introducă această opțiune, conturile persoanelor decedate erau pur și simplu „înghețate” după moartea utilizatorului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Doliu la Hollywood. A murit un actor faimos din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ