(P) realme 8 5G oferă performanțe bune, conexiune la Internet de mare viteză și un design modern la un preț atractiv

(P) realme 8 5G oferă performanțe bune, conexiune la Internet de mare viteză și un design modern la un preț atractiv
Conform specificațiilor, în funcție de frecvența utilizată de operator, standardul 5G permite lățimi de bandă de la valori de ordinul sutelor de Mbps până la peste 1Gbps
Publicat: 12/05/2021, 17:09

Încă de la intrarea pe piață, realme a încercat să ofere telefoane moderne, cu dotări bune și hardware de generație nouă la prețuri cât mai avantajoase. De aceea, nu este neapărat o surpriză că producătorul a decis să introducă în ofertă din România un nou terminal cu tehnologie 5G.

Deși după denumire pare o simplă versiune a modelului realme 8, anunțat în luna martie, realme 8 5G prezintă însă prea multe diferențe, chiar și la capitolul design, pentru a nu fi considerat un telefon nou. Astfel, grupul optic al camerelor dorsale a fost amplasat într-un bloc dreptunghiular în locul celui pătrat, iar dimensiunile au crescut ușor, ca de altfel și diagonala ecranului și procentul ocupat de acesta din partea frontală. Nu numai diagonala ecranului a suferit modificări, ci și panelul utilizat, realme 8 5G având în dotare un IPS. În plus, este asigurată o rată de reîmprospătare a imaginii de 90Hz, care face ca toate scenele cu mișcări rapide să fie redate mult mai fluid, mult mai realist. Astfel, acesta este un ecran mult mai potrivit pentru conținut video și jocuri.

Evident, marea noutate pe care o aduce modelul este suportul tehnologiei 5G, fiind astfel pregătit pentru cea mai nouă generație de rețele mobile. Conform specificațiilor, în funcție de frecvența utilizată de operator, standardul 5G permite lățimi de bandă de la valori de ordinul sutelor de Mbps până la peste 1Gbps. Asta înseamnă, de exemplu,  că redarea de conținut video 4K sau streaming-ul live, la cea mai bună calitate, direct de pe telefon, folosind o conexiune mobilă, sunt doar două dintre oportunitățile dispopnibile. Contrar așteptărilor, accesul la tehnologia 5G nu se rezumă numai la terminale costisitoare, deoarece realme 8 5G are un preț de achiziție ce porneşte de la 1029.99 Lei, ceea ce îl transformă într-unul dintre cele mai accesibile modele cu suport 5G disponibile pe piață.

În ciuda prețului de achiziție atractiv, realme 8 5G nu face rabat în ceea ce privește hardware-ul pe care îl încorporează. Astfel, platforma se bazează pe un procesor Dimensity 700 5G cu 8 nuclee, anunțat de MediaTek la sfârșitul anului trecut. Acesta este completat de 4 si respectiv 6GB memorie RAM și 64/128GB capacitate de stocare, care poate fi extinsă cu până la 1TB cu ajutorul unui card microSDXC.

Camera principală oferă o rezoluție de 48MP și este acompaniată de 2 senzori de 2MP – unul pentru fotografii macro și celălalt pentru adâncime de câmp. Pe partea frontală, încorporată în ecranul de 6,5”, se află o cameră selfie de 16MP. Pentru o autonomie de top, bateria are o capacitate de 5000mAh și se încarcă rapid, mulțumită alimentatorului cu putere de 18W livrat în pachet. Pe lângă noul standard 5G, pe lista opțiunilor de conectivitate se mai află Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.1, NFC și USB Tip-C, iar la capitolul senzori, producătorul enumeră cititorul de amprente, accelerometrul, giroscopul, senzorul de proximitate și busola. Partea software nu a fost nici ea neglijată, astfel că realme 8 5G vine cu sistem de operare Android 11.

Lista de specificații este, în concluzie, presărată cu elemente care mai de care mai tentante, iar ei i se adaugă un design modern, dominat de un ecran care acoperă mai bine de 90% din partea frontală. Acestea ar fi de ajuns pentru a face din realme 8 5G un model reușit în segmentul său, însă introducerea tehnologie 5G îl transformă într-un produs remarcabil, fără concurență în această zonă de preț.

realme 8 5G va fi disponibil la partenerii locali începând cu 18 mai, fiind în ofertă specială pentru primele trei zile de vânzare la un preţ ce porneşte de la 879,99 lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ștafeta torței olimpice de la Paris 2024 va include 30 de situri din patrimoniul UNESCO