Planul lui Trump de a motiva firmele americane să repatrieze banii funcționează. Pentru ce a plătit o companie 3,7 miliarde de dolari

Redactor:
Anca Olteanu
Planul lui Trump de a motiva firmele americane să repatrieze banii funcționează. Pentru ce a plătit o companie 3,7 miliarde de dolari
Compania tehnologică Cisco Systems Inc a anunțat că este de acord să cumpere firma americană de software AppDynamics pentru aproape 3,7 miliarde de dolari, potrivit agenției de presă Reuters.

Oferta de 3,7 miliarde de dolari lansată de Cisco este aproape dublă față de evaluarea de 1,9 miliarde de dolari pe care AppDynamics a primit-o în ultima rundă de finanțare, în noiembrie 2015. Oferta Cisco reprezintă aproape 26 de dolari per acțiune, mai mare decât cea estimată de 12-14 dolari per acțiune.

Rob Salvagno, vicepreședinte al Cisco pentru dezvoltare corporativă, a spus, într-un interviu, că achiziția se încadrează în direcția pe termen lung a Cisco și a tranziției către software.

AppDynamics produce software care administrează și analizează aplicații și are aproape 2.000 de clienți care plătesc pentru aceste servicii, precum NASDAQ Inc, Nike Inc și noul proprietar, Cisco.

Aceasta este cea mai mare achiziție de când Cisco a cumpărat compania de securitate Sourcefire pentru 2,7 miliarde de dolari, în 2013.

Înțelegerea, care se compune din lichidități și acțiuni, este așteptată să fie finalizată în aprilie.

Anunțul Cisco vine la doar o zi după ce Hewlett Packard Enterprise Co a transmis că va cumpăra starup-ul cloud SimpliVity pentru 650 de milioane de dolari.

Planul președintelui Donald Trump de a motiva companiile americane să repatrieze banii pe care îi depozitează în alte state stimulează o nouă serie de înțelegeri pentru companiile tehnologice precum Cisco, consideră analiștii citați de Reuters.

Inchide