Review GOCLEVER Insignia 500 – un smartphone mid-range aparent comun

Publicat: 22/09/2014, 13:46
Actualizat: 08/01/2020, 21:12

Este dificil să te diferențiezi astăzi pe piața smartphone-urilor, saturată cu modele ieftine care oferă din ce în ce mai multe funcționalități. Pentru a concura cu un terminal mid-range precum Motorola Moto G (ediția 2014) care, la un preț foarte atractiv oferă ecran de 5 inci HD protejat de Gorilla Glass 3, ultima versiune de Android și procesor Qualcomm Snapdragon 400, trebuie să vii cu ceea ce vesticii numesc „killer feature”. La Insignia 500 acest killer feature este o baterie suplimentară de 4.000 mAh care vine în cutie cu terminalul. În condițiile în care autonomia bateriilor de pe smartphone-uri este în general slabă, acesta este un element care cu siguranță atrage atenția în piață.

DESIGN. Insignia 500 are un design plăcut, dar care nu iese în evidență. Rama terminalului este realizată din plastic acoperit cu vopsea metalizată, iar capacul din spate dintr-un plastic acoperit cu o pulbere mată care oferă o mai bună priză în mână. Butoanele de On/Off și cel de volum sunt așezate pe marginea din dreapta. Difuzorul este așezat pe partea din spate, o poziție cu care eu nu am fost niciodată de acord, deoarece acolo grila lui poate fi ușor obturată cu palma. Dacă la un terminal low-cost înțeleg această decizie în materie de design, la un vârf de gamă precum Samsung Galaxy S5, care are aceeași problemă, nu o înțeleg. Prefer difuzoarele poziționate pe partea frontală sau pe marginea de jos.

Un element pe care eu îl consider util și care lipsește la Insignia 500 este led-ul pentru notificări.

Terminalul este dual-SIM, iar accesul la sloturile pentru cartele (care sunt SIM-uri normale) și baterie se face prin îndepărtarea capacului din spate. Pentru bateria de 4.000 mAh este disponibil un capac mai mare. Fixarea acestuia mi s-a părut puțin mai dificilă decât cea a capacului normal, pentru bateria de 1,750 mAh.

Îmi place faptul că smartphone-ul dispune de butoane capacitive pentru Menu, Home și Back, deoarece nu m-am împăcat niciodată bine cu cele software, care apar doar atunci când ai nevoie de ele.

ECRAN. Insignia 500 dispune de un ecran HD (720p) LCD cu panou IPS, care oferă unghiuri de vizualizare mai largi și o mai bună lizibilitate la lumină naturală. Sunt un fan al culorilor saturate, precum cele afișate de ecranele Samsung, însă acest LCD cu luminozitate mare, cu nuanțe mai pale și contrast ridicat este de o calitate bună și oferă o experiență plăcută. Telefonul vine cu folie de protecție a ecranului preinstalată, ceea ce este un plus deoarece îi scapă pe clienți de o cheltuială suplimentară.

PERFORMANȚE. Insignia 500 are un procesor quad-core Mediatek de 1,3 GHz, 1 GB memorie RAM și grafică Mali 400. Această combinație oferă performanțe bune și rulează majoritatea aplicațiilor populare în condiții bune. Probleme încep să apară la jocurile cu grafică avansată, precum Need for Speed: Most Wanted. De asemenea, atunci când sunt actualizate mai multe aplicații în fundal, performanțele terminalului scad dacă este folosit în paralel pentru browsing, Facebook ș.a.

Din păcate, versiunea de Android rulată de Insignia 500 este una veche – 4.2 Jelly Bean. Este posibil ca GOCLEVER să nu fi optat pentru un Android mai nou din cauza faptului că modelul dispune de capacitate de stocare internă de doar 4 GB. Din fericire, există slot pentru card de memorie cu capacitate maximă de 32 GB.

Terminalul rulează o versiune de Android destul de curată, puțin modificată și cu foarte puțin bloatware.

BATERIE. Cu bateria de capacitate mai mică (1.750 mAh) instalată, utilizatorul poate obține o zi de autonomie în condiții de utilizare ușoară. Atunci când este introdus kit-ul de 4.000 mAh, autonomia trece lejer de două zile în regim de utilizare medie și chiar de trei zile în regim de utilizare ușoară.

Nu recomand utilizarea terminalului tot timpul cu bateria mai mare, deoarece încărcarea completă a acesteia durează peste 5 ore, iar terminalul este destul de voluminos, greoi și incomod de ținut în mână. Însă acest kit suplimentar este excelent ca soluție de urgență și poate fi cărat în rucsac sau geantă tot timpul de către utilizator.

PRO:

– Preț bun: aproximativ 700 de lei

– Ecran HD bun cu panou IPS

– Baterie suplimentară de 4.000 mAh inclusă în cutie, cu capac special pentru aceasta

– Suport dual-SIM

– Procesor decent

CONTRA:

– Nu dispune de conectivitate 4G (Aceasta ar putea fi o problemă pentru unii clienți Orange, care au acces la viteze 4G pentru toate abonamentele)

– Cameră modestă

– Capacitate der stocare internă foarte redusă

– Rulează o versiune învechită de Android

Rating Gândul: 3,8/5

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”