Silviu Bănilă
19.11.2014
IT&C

Studiu: Ce aptitudini IT ar trebui să aibă candidații de pe piața muncii în 2015

Studiu: Ce aptitudini IT ar trebui să aibă candidații de pe piața muncii în 2015
Ritmul creșterii numărului de joburi în domeniul IT a încetinit în acest an, dar asta nu înseamnă că angajatorii au renunțat la „vânătoarea" de candidați instruiți.

24% dintre respondenții unui studiu „Computerworld”, care analizează perspectivele de angajare în domeniul IT la nivelul lui 2015, au spus că vor face noi angajări. Companiile continuă să investească în infrastructura IT și caută angajați talentați. Peste 200 de directori executivi din domeniul IT&C au enumerat cele mai importante zece aptitudini pe care trebuie să le posede un candidat în 2015, pentru a obține jobul mult visat.

Programarea și dezvoltarea de aplicații – 48% dintre directorii executivi din firmele de IT vor angaja candidați cu asemenea aptitudini în următoarele 12 luni. De exemplu, aptitudinile de programare sunt foarte importante pentru Blake K. Holman, vicepreședintele Ryan LLC, o firmă de avocatură din Dallas. „Ne-a fost foarte greu să găsim candidați suficient de pregătiți în acest sens”, a spus Holman.

Managementul proiectelor – 35% dintre respondenți vor angaja candidați cu asemenea aptitudini în următoarele 12 luni. Potrivit specialiștilor, managerii eficienți trebuie să dețină cunoștințe atât în zona afacerilor, cât și în cea tehnologică.

Help desk, asistență tehnică – 30% dintre respondenți vor angaja candidați cu asemenea aptitudini în următorul an. Șefii companiilor din industria IT spun că resimt nevoia unor tehnicieni de valoare. Ascensiunea trendului BYOD (bring-your-own-device) la locul de muncă a determinat o necesitate și mai mare pentru administratori IT.

Specialiști în securitate – 28% dintre directorii executivi au spus că vor angaja candidați cu asemenea aptitudini în următorul an. Ei vor să investească în securitate, deoarece breșele informaționale sunt tot mai frecvente în cadrul companiilor.

Dezvoltarea web – 28% dintre respondenți au declarat că doresc să angajeze asemenea candidați în următoarele 12 luni. Matt Leighton, directorul de recrutare al Mondo, o companie de recrutare în domeniul IT, spune că aptitudinile de dezvoltator web sunt foarte căutate.

Administrator baze de date – 26% dintre angajatori spun că vor angaja candidați cu asemenea aptitudini în următoarele 12 luni. „Ai capacitatea de a aduna un volum uriaș de date, dar trebuie să înțelegi cum funcționează baza de date”, spune Terry Erdle, vicepreședintele CompTIA, un grup din industria comunicațiilor wireless. De fapt, firma de recrutare în domeniul IT Robert Half Technology precizează că 52% din directorii tehnologici din SUA au nevoie de tot mai mulți administratori de baze de date în departamentele lor IT.

Business Intelligence/analiză în afaceri – 24% dintre respondenți vor angaja candidați cu asemenea aptitudini tehnologice în următoarele 12 luni.

Administratori de aplicații și dispozitive mobile – 24% dintre angajatori vor recruta candidați cu asemenea aptitudini. Ca mulți alți directori din domeniul IT, Paul R. Quinn, director executiv în cadrul Duke Realty, o companie din Indianapolis, încearcă să țină pasul cu angajații care folosesc dispozitivele mobile personale la locul de muncă.

Networking – 22% dintre angajatori caută candidați cu asemenea aptitudini. Administratorii de rețele sunt foarte căutați de companiile care vor să dispună de o infrastructură IT performantă. Angajatorii vor candidați cu experiență în rutarea IT, administrarea switch-urilor, filtrarea firewall, managementul mașinilor virtuale etc.

Big Data – Nu în ultimul rând, 20% dintre angajatori vor să recruteze candidați cu aptitudini în zona Big Data, în următoarele 12 luni. Într-un raport publicat în septembrie, site-ul de joburi Dice precizează că numărul anunțurilor de angajare pentru funcții în domeniul big data a crescut cu 56% de la an la an.

Inchide