Sute de site-uri au fost închise în urma unei acțiuni de amploare a autorităților europene

Publicat: 07/11/2014, 18:08
Actualizat: 11/11/2014, 15:53

La operațiune au luat parte 16 țări europene și SUA și 17 persoane au fost arestate, printre care și Blake Benthall, care conducea site-ul Silk Road 2.0. Experții cred că închiderea acestor domenii reprezintă o mare victorie împotriva criminalității cibernetice. Șase persoane au fost arestate și ulterior eliberate pe cauțiune, informează Agenția Națională de Combatere a Criminalității din Marea Britanie.

Tor găzduiește numeroase „piețe” virtuale ilegale, care vând droguri și fotografii cu minori abuzați. De asemenea, Tor reprezintă o platformă pentru grupurile extremiste care vor să-și transmită mesajele. Anul trecut, operațiunea de amploare a dus la închiderea site-ului de droguri Silk Road. Versiunea a doua a fost lansată la scurt timp, scrie BBC. Polițiștii au confiscat bitcoini în valoare de un milion de dolari.

Așa-numitul „deep web” – sectorul anonim al internetului – este de 500 de ori mai mare decât spațiul web obișnuit. Rețeaua Tor are peste trei milioane de utilizatori și numele său reprezintă acronimul de la „The Onion Router” – ca și o ceapă, platforma are mai multe straturi de criptare.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase