Un antreprenor kenyan a inventat un sistem prin care poți dezactiva mașina furată printr-un simplu SMS

Redactor:
Silviu Bănilă
Kelvin Macharia Kuria, un antreprenor kenyan, a inventat un dispozitiv anti-furt cu ajutorul căruia proprietarii își pot găsi mașinile furate, după simpla trimitere a unui SMS.

Antreprenorul kenyan Kelvin Macharia Kuria, fondatorul companiei de securitate auto Sunrise Tracking din Nairobi, a inventat o soluție anti-furt foarte simplă.

Când a inventat produsul, Macharia a fost inspirat de aplicația Find my phone, cu ajutorul căreia utilizatorii își pot găsi telefoanele mobile rătăcite.

Produsul antreprenorului oferă trei niveluri de siguranță: monitorizarea GPS, CCTV și funcția de dezactivare de la distanță a motorului.

Sunrise Tracking are peste 500 de clienți individuali și 35 de clienți persoane juridice, care folosesc sistemul de management și car-tracking.

Funcția care face diferența față de produsele concurenței este cea de „dezactivare” a motorului mașinii prin intermediul SMS.

Macharia se concentrează încă din liceu asupra îmbunătățirii produselor și serviciile sale, în ciuda problemelor mari care compromit dezvoltarea start-up-urilor din Kenya.

„Numărul furturilor și tâlhăriilor este foarte ridicat în Kenya și cu precădere în Nairobi. În următorii ani, sperăm ca sistemul de tracking Sunrise să devină popular și pe piețele internaționale”, spune Macharia.  

Inchide