Un startup românesc a primit finanțare de la hub-ul de inovație al Deutsche Telekom

Un startup românesc a primit finanțare de la hub-ul de inovație al Deutsche Telekom
Publicat: 24/03/2015, 13:12
Actualizat: 24/03/2015, 17:30

Startup-ul românesc DeviceHub.net a fost desemnat câștigător la a treia ediție a acceleratorului WARP turbo din decembrie 2014, detașându-se de alte proiecte din diverse țări europene. În urma discuțiilor care au urmat privind o potențială investiție, echipa a fost invitată să se alăture programului de incubare al hub:raum. Proiectul va primi o finanțare de 80.000 de euro și un spațiu de lucru, iar echipa va beneficia de suport pe parcursul implementării proiectului.

Mai mult, prin cooperarea cu hub:raum Cracovia, DeviceHub.net va avea acces la experții și la know how-ul Deutsche Telekom, precum și expunere pe o piață care cuprinde peste 150 de milioane de clienți ai grupului din toată Europa, cu posibilitatea de a fi introdus inclusiv în campaniile de marketing și în pachetele de servicii telecom.

DeviceHub.net este un serviciu de cloud pentru soluții de tipul Internet of Things, care permite utilizatorilor (atât pasionați de tehnologie, cât și companii) să creeze ușor servicii bazate pe IoT, conectând prin Internet echipamente hardware la sisteme de analiză și de control la distanță. Concret, DeviceHub.net este o platformă IoT care adună date, le sumarizează și oferă posibilitatea de a controla de la distanță echipamentele conectate. DeviceHub.net poate fi integrat cu orice tip de hardware și este special conceput pentru monitorizare inteligentă, gestionarea flotei, industria medicală, automatizarea locuințelor, pentru producătorii IoT, industria auto, dispozitive wearable etc.

După OmniPaste, DeviceHub.net este al doilea startup românesc care primește finanțare de la hub:raum. Având în vedere tendința globală de a acorda o importanță tot mai mare dispozitivelor de tip Internet of Things, ne bucurăm să le urăm bun venit la bord celor de la DeviceHub.net. Este un proiect foarte promițător și sunt impresionat de munca depusă de echipă până acum. Cred că pasiunea și competențele lor combinate cu experiența și activele grupului Deutsche Telekom se vor transforma în curând într-un adevărat succes comercial – spune Jakub Probola, Director al hub:raum Cracovia.

Suntem foarte încântați să anunțăm că am semnat cu succes un acord de parteneriat cu hub:raum, incubatorul grupului Deutsche Telekom. Suntem recunoscători că am avut șansa de a participa la WARP în decembrie 2014. Parteneriatul cu Deutsche Telekom este o oportunitate strategică și de creștere pentru comunitatea DeviceHub.net și reprezintă o bază solidă în atingerea obiectivului nostru de a deveni platforma go-to pentru serviciile de tip Internet of Things – spune Ionuț Cotoi, CEO DeviceHub.net.

Investiția anunțată este un nou pas făcut de hub:raum Cracovia în susținerea proiectelor de tip IoT. Recent, cu ocazia Mobile World Congress, hub-ul de inovație a anunțat lansarea unui parteneriat pentru programul de tip accelerator dedicat soluțiilor Internet of Things (IoT) – „Challenge Up!” – al Cisco, Deutsche Telekom și Intel, care se adresează startup-urilor din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Startup-urile interesate să se alăture acceleratorului pot aplica aici, până pe 25 mai.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?