Una dintre cele mai mari companii din lume va face angajări în România

Redactor:
Anca Dumitrescu
Una dintre cele mai mari companii din lume va face angajări în România
Amazon va înființa în 2016 mii de locuri de muncă în Europa, inclusiv în România, concomitent cu dezvoltarea serviciilor de livrare a alimentelor Pantry și Fresh, relatează AFP.

Multe dintre aceste posturi, dintre care 2.500 vor fi în Marea Britanie, vor ajuta la extinderea rețelei europene, precum și la concentrarea pe operațiunile de cercetare și dezvoltare din UE.

Noile roluri vor contribui și la îmbunătățirea infrastructurii de sprijin a operațiunilor de cloud-computing.

În 2015, Amazon a înființat 10.000 de locuri de muncă în Europa, prin cea mai mare campanie de recrutări din istoria companiei, numărul total al angajaților depășind 40.000.

„Asistăm la o cerere mai mare ca niciodată din partea clienților din Europa, și vedem multe oportunități pentru afacerile Amazon”, a declarat Xavier Garambois, vicepreședintele Amazon EU Retail.

El a arătat că Amazon a creat 10.000 de locuri de muncă în 2015 și intenționează să înființeze alte câteva mii în 2016, la toate nivelele de educație, experiență și competență, de la specialiști în lingvistică la experți în media digitală și asociați în customer service.

Amazon a investit peste 15 miliarde de euro din 2010, în infrastructura și operațiunile din Europa. Recent, a anunțat noi investiții în Londra, pentru un nou sediu central și un nou centru de date destinat clienților serviciilor web ale Amazon, pe lângă centrele existente în Frankfurt și Dublin.

Totodată, vor fi angajați specialiști IT și ingineri software pentru centrele din Marea Britanie, Irlanda, Germania, Olanda, Polonia, România și Spania.

În România, Amazon a înființat în 2005 un centru de dezvoltare la Iași.

Inchide