• Publicat:
  • Actualizat:
IT&C

Virușii de calculator ar putea infecta și televizoarele. Kaspersky: ”E doar o chestiune de timp”

Virușii de calculator ar putea infecta și televizoarele. Kaspersky: ”E doar o chestiune de timp”
Televizoarele ar putea fi, în curând, afectate de viruși de calculator, a avertizat Eugene Kaspersky, cofondator al companiei rusești de antivirus Kaspersky Lab.

Kaspersky a declarat că toate dispozitivele conectate la internet sunt vulnerabile la viruși informatici, nu doar PC-urile sau mobilele. ”Amenințările se vor diversifica și vor amenința telefoanele mobile și televizoarele, care acum sunt conectate la internet”, a declarat Kaspersky.

El a precizat că, zilnic, compania sa din Moscova primește rapoarte legate de 315.000 de ”activități suspicioase” pe internet, dublu față de anul trecut.

Kaspersky a mai spus că, în fiecare an, au loc ”milioane” de atacuri pe Windows și mii pe mobile, în special pe Android, dar și pe iPhone.

Kaspersky a mai spus că, deocamdată, nu există un virus care să producă efecte însemnate pentru TV-uri, dar că acest lucru se va întâmpla în viitor. ”E doar o chestiune de timp. Avem deja un antivirus pentru mobile și un prototip pentru televizoare, pe care îl vom anunța doar când se lansează malware (n.r. programe dăunătoare) pentru TV-uri. 

Inchide