5 Caracteristici personale esențiale pentru a fi un trader de succes

5 Caracteristici personale esențiale pentru a fi un trader de succes
Sursa foto: Pixabay (caracter ilustrativ)
Publicat: 27/08/2022, 09:00

Nu este un secret că piețele financiare au prins mult în ultima perioadă, caracterizată de inflație și mai nou, recesiune. Unii oameni vor să știe unde să-și păstreze banii ca să nu-i piardă, iar alții își doresc un profit mare într-un timp relativ scurt, pe lângă job sau școală. Venitul din trading nu este deloc pasiv, necesită cercetare, disciplină și multă muncă pentru a ajunge un trader de succes și a avea majoritatea tranzacțiilor profitabile, iar pentru asta avem nevoie de anumite caracteristici personale, deoarece nu oricine poate ajunge să facă asta.

Cei mai mulți oameni noi care intră pe orice piață financiară pentru trading vor pierde bani iar statisticile sunt înfiorătoare – motivele sunt lipsa unei educații puternice legate de cum funcționează tradingul cât și trăsături precum impulsivitatea.

Ce se întâmplă de fapt în tranzacționare? 

Tranzacționarea activă, frecventă implică cercetare, găsirea unei strategii care să funcționeze în funcție de timpul în care ne dorim să facem acel profit, gestionarea la rece a situațiilor de criză (de care tranzacționarii activi au parte constant), frânarea oricăror emoții care pot duce contul spre faliment, calcularea constantă a condițiilor de piață. Toate aceste lucruri care se întâmplă necesită o persoană calculată și practică cu o disciplină bine împământată, o motivație pe măsură și dorință de a se îmbunătăți constant – deoarece este un proces care nu se sfârșește niciodată. Partea bună este că toți ne putem focusa pe aceste caracteristici, pentru a le crește.

Disciplina – Disciplina este o nevoie când vine vorba de trading, deoarece trebuie să știm să venim cu acele strategii menționate mai sus, cu tactici de ieșiri, și trebuie să fim siguri că rămânem axați pe plan și nu deviem de la el în funcție de emoțiile care apar. Trebuie să nu ne pierdem concentrarea în timpul investiției și a unei poziții deschise deoarece riscăm să devină investiție de lungă durată, dacă știm mema. Cu ajutorul disciplinei și a controlului avem o minte mult mai limpede și ieșim atunci când trebuie, nu la impuls.

Răbdarea – Cele mai multe persoane sunt atrase de crypto tocmai pentru că e o piață volatilă, intensă, unde există promisiunea banilor mulți făcuți ușor, dar adevărul este departe de atât. Indiferent că investim pe o durată mare de timp sau tranzacționăm frecvent, este imperios necesar să ne păstrăm calmul și să avem răbdare. Poate primele tranzacții nu vor fi prea fericite sau poate vom simți nevoia să abandonăm misiunea cu poziția deschisă, sau multe alte greșeli. Dacă vom cădea pradă momentelor nepotrivite din piață pentru că ne dorim profit rapid, riscăm să cădem în capcane și să ne pierdem fondurile.

Capacitatea de a învăța rapid lucruri noi – în ziua de azi lucrurile sunt foarte fast-paced și este nevoie să putem să ne adaptăm rapid și ușor noilor provocări pentru a învăța constant. Văzusem undeva un citat cum că analfabeții noului secol nu vor fi cei care nu știu să scrie ci cei care nu pot reînvăța lucruri, ceea ce mi se pare foarte actual. În trading învățăm constant, uităm ce devine redundant și luăm mereu informațiile utile care apar, fără să ne simțim copleșiți de ele. La pachet cu încrederea de sine, capacitatea de a învăța mereu ceva inovativ oferă multe porți deschise în viață, cât mai ales o mentalitate deschisă, potrivită pentru tradingul activ.

Perseverența – deși poate suna ca un clișeu este important să nu ne dăm bătuți niciodată. Această piață spre deosebire de celelalte este noua, volatilă și bombardată cu știri legate de foarte multe lucruri: recesiunea care are loc global și cum va impacta piața, ce a mai zis influencerul x sau vedeta y (care pot impacta prețul unei monede destul de mult), dar trebuie să ne reamintim că piețele nu sunt statice. Toate aceste mișcări sunt normale, pauzele sunt și ele recomandate dar e important să nu ne pierdem în zgomot.

Puterea mentală – Nu în ultimul rând, toate aceste lucruri necesită o putere mentală peste medie. Disciplina, puterea de a învăța ușor, o personalitate destul de puternică pentru a nu putea fi mișcați într-o parte sau alta de curenții din piață, toate sunt rezultatul unei puteri psihologice pe care ar fi bine să o antrenăm constant, punându-ne în situații dificile. Cu cât avem o forță mentală mai mare cu atât ne este mai ușor să ne adaptăm la noile situații și să fim complet independenți în tranzacționare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Moment ISTORIC în România. Intră în vigoare oficial pe 31 martie: Vom avea drepturi depline
Exclusiv: Anghel Damian n-o scapă din ochi pe Theo Rose. Iubitul vedetei a păzit-o la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată