5 lucruri interesante despre istoria criptomonedelor

5 lucruri interesante despre istoria criptomonedelor
5 lucruri interesante despre istoria criptomonedelor / Sursă Foto: Pixabay
Publicat: 05/07/2022, 19:30
Actualizat: 05/07/2022, 19:36

Criptomonedele au luat lumea cu asalt. Tranzacțiile cu criptomonede sunt un subiect constant de actualitate la nivel global în mass-media. Investițiile cresc pe măsură ce influencerii rețelelor de socializare și celebritățile promovează criptomonedele și platformele crypto. Dacă ești nou în domeniul crypto, un bun punct de plecare este o platformă crypto prietenoasă ca IXFI

Iată 5 lucruri interesante despre istoria crypto.

  1. Totul a început cu Bitcoin

Bitcoin este considerată prima criptomonedă modernă. A fost fondată în 2008, deși istoria din spatele utilizatorului care a inventat termenul rămâne un mister. Se spune că o listă de corespondență criptografică a publicat pentru prima dată termenul sub pseudonimul „Satoshi Nakamoto”, deși acest lucru nu a fost confirmat. Bitcoin este o monedă descentralizată și a fost introdusă ca software cu sursă deschisă. Nevoia de a tranzacționa fără o bancă a fost populară la vremea respectivă și este încă unul dintre motivele pentru care moneda rămâne populară în ciuda fluctuațiilor pieței. De la începutul anului 2008, Bitcoin a făcut milioane de tranzacții și are un număr tot mai mare de investitori.

  1. Marile platforme au început să accepte plățile în crypto

Criptomonedele și alternativele au început să crească în 2010. Au apărut bursele și platformele Bitcoin, iar criptomonedele începeau să fie văzute ca o nouă metodă de plată. Prima platformă importantă a acceptat plata în Bitcoin în anul 2012. Criptomonedele erau văzute acum ca o metodă de plată legitimă. WordPress a fost și continuă să fie un sistem de conținut popular cu sursă deschisă, iar platforma a fost prima care a permis utilizatorilor să folosească plățile în criptomonede.

După succesul platformei WordPress, și alți comercianți au început să se alăture tendinței de plată criptografică. Retailerul online de produse electronice Newegg.com a urmat la scurt timp după aceea, alături de actori importanți de pe piață, precum Microsoft și Tesla.

  1. El Salvador a fost primul stat care a legalizat Bitcoin

El Salvador a fost prima țară care a acceptat Bitcoin ca mijloc legal de plată. Adunarea legislativă din El Salvador a adoptat proiectul de lege care a fost inițial prezentat de președintele Nayib Bukele în iunie 2021. Mijlocul legal de plată a clasificat criptomoneda drept o metodă legitimă de comerț în țară, menită să aducă incluziune financiară, precum și investiții în țară. Potrivit președintelui, Bitcoin a fost considerat că promovează turismul, inovarea și dezvoltarea economică.

După adoptarea proiectului de lege, Cuba a urmat cu Rezoluția 215. Banca centrală cubaneză recunoaște acum criptomonedele, cum ar fi Bitcoin, ca fiind o monedă comercială legitimă. De atunci, multe alte țări au urmat cu propriile legislații, inclusiv Statele Unite și Suedia.

  1. Ethereum a fost în centrul atenției în 2016

În 2016, Ethereum a ocupat centrul atenției și s-a apropiat destul de mult de valoarea Bitcoin. Ethereum este o platformă blockchain care utilizează o rețea cunoscută sub numele de Ether. Blockchain-ul funcționează pe aplicații și contracte inteligente (Smart Contracts), ceea ce i-a crescut popularitatea. Platformele de strângere de fonduri au început apoi să crească, iar tokenurile sau monedele Ethereum au introdus începutul ofertelor inițiale de monede (ICO) pentru a finanța aceste activități. În prezent, Ethereum este încă în urma Bitcoin, dar continuă să crească. De asemenea, a deschis calea pentru alte criptomonede altcoins pe piața crypto.

  1. Bitcoin a ajuns la 64.000 de dolari în 2021

Odată cu creșterea numărului de locuri care acceptă Bitcoin ca formă de valută, dar și cu efectele lăsate de pandemie, criptomoneda a continuat să crească. În 2021, Bitcoin a fost evaluată la 64.000 de dolari. Toate criptomonedele au crescut pe piață. Diferite bănci desfășurau investigații pentru a începe să lucreze cu Bitcoin pentru a figura în lumea cypto. Blockchain-ul a luat rapid avânt de atunci și a schimbat modul în care tranzacționăm și facem operațiuni bancare financiare.