Cum arată viitorul crypto? În ce domenii din viața reală vor fi criptomonedele adoptate cel mai curând?

Cum arată viitorul crypto? În ce domenii din viața reală vor fi criptomonedele adoptate cel mai curând?
sursa: pixabay
Publicat: 29/09/2022, 16:09

Nu doar că interesul oamenilor de rând de pretutindeni crește în legătură cu zona crypto, dar undeva la jumătate dintre investitorii din această piață declară că s-ar simți confortabil să folosească criptomonede pentru a putea plăti cumpărături. Analiștii prezic că este posibil ca piața să se tripleze în capitalizare până în 2030, având în vedere cursul de adopție global al criptomonedelor, încrederea guvernelor și interesul investitorilor instituționali. Istoria acestei piețe financiare, spre deosebire de restul, este destul de mică. 

Așadar, pentru a ne putea imagina un viitor crypto, este nevoie să ne ghidăm după comportamentele consumatorilor și utilizatorilor de până acum. Indiferent că ne place această zonă sau nu, nu putem să ignorăm dimensiunea la care a ajuns, dovedind chiar și în bear market că este o piață care devine puternică, care se maturizează și care este aici să rămână. 

Reglementările pieței crypto

La momentul actual, criptomonedele sunt utilizate ca monede digitale în mod complet descentralizat, dar peste tot în lume se încearcă idei și teorii cu privire la reglementări care se pot aplica pieței crypto. O oarecare reglementare este importantă în special pentru monedele stabile, care din păcate, după cum știm, nu sunt chiar 1:1 cu dolarul sau activul din spate, ci au mici diferențe. După ce s-a întâmplat cu TerraUSD, este mai important să vedem ce putem face pentru a lucra la cel mai bun scenariu posibil pentru banii oamenilor. 

De asemenea, și Uniunea Europeană are criptomonedele în vizor, care sunt incluse în reglementările Anti Money Laundering internaționale, la care se vor adăuga multe alte intenții de acest tip, în special în acest an. 

O adopție globală mai mare 

BTC este deja o metodă oficială de plată în câteva locuri din lume precum Republica Centrafricană, El Salvador, orașul Lugano din Elveția, în timp ce în multe orașe prietenoase față de sfera crypto se poate deja plăti o cafea cu criptomonede, precum în Praga, Viena sau în Lisabona. Portugalia este renumită pentru cât de prietenoasă este cu tehnologia inovatoare ale finanțelor descentralizate. Adopția globală va crește cu cel puțin 10% în următorii 10 ani și multe țări, precum Panama sau Uruguay, se gândesc să adopte ori Bitcoin, ori monede stabile. Un impact foarte mare există și în Europa, iar statele bogate ale lumii au în plan digitalizarea propriilor lor monedelor (precum USD sau EUR), ceea ce ar crește încrederea în monedele digitale de pe Blockchain. Nu știm cât de simplu vom putea toți comanda pizza de oriunde și plăti cu un card crypto, dar cu siguranță tehnologia Blockchain va apărea în multe aspecte ale vieții noastre reale, mai curând decât ne-am aștepta. 

Blockchain, utilizată în varii domenii

Tehnologia în sine reprezintă schimbarea întregului sistem tradițional cu care am fost obișnuiți până acum, de la afaceri și mediul de business până la servicii medicale personalizate, educație sau orice ne-am mai putea imagina. Blockchain-ul este cercetat inclusiv de guverne și companii care vor să inoveze serviciile publice sau private, ceea ce poate fi luat împreună sau separat de criptomonede. Împreună deoarece odată cu creșterea publică a utilizării tehnologiei va crește și încrederea opiniei publice asupra zonei crypto, fără de care nu putem discuta în lipsa Blockchain-ului. Separat deoarece Blockchain-ul, ca tehnologie, poate fi utilizat fără criptomonede, existând diverse tipuri de Blockchain, maleabile în funcție de ce avem mai exact nevoie. 

Cum se va dezvolta industria în următorii ani?

Crypto va depăși cu mult investițiile și finanțele centralizate și va trece la un alt nivel. Ce știm sigur este că reglementările vor continua să apară, ceea ce va transforma sistemul într-unul ușor hibrid, aducând multă siguranță pieței, probabil plafonând puțin prețurile, care nu vor mai fi la fel de volatile. Dar dincolo de modul în care vom cheltui criptomonede sau cum ne vom ține banii de pensie în depozite crypto, Blockchain-ul se va transforma foarte rapid. Multe proiecte lucrează la rezolvarea problemelor existente, la crearea de soluții și la transferurile interoperabile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului