De ce e importantă adopția crypto pentru criza climatică?

De ce e importantă adopția crypto pentru criza climatică?
Publicat: 04/11/2022, 18:21

O companie din Silicon Valley, susținută de miliardari precum Jeff Bezos și Bill Gates, a pornit într-o căutare în Groenlanda după minerale importante precum nichel sau cobalt, după ce gheața s-a topit în regiune. Se eastimează că în 20-30 de ani nu vor mai exista ghețari deloc în zona respectivă. Tot sudul Europei a fost în flăcări în ultimii ani, pădurile amazoniene au de suferit și multe locuri secătuiesc, rămânând fără apă. Crypto poate oferi beneficii din acest punct de vedere, deoarece sistemul reprezintă o schimbare nu doar financiară, ci general tehnică. Așadar, poate îmbunătăți atât nivelul de trai, cât și problemele pe care le avem acum cu schimbările climatice. Infrastructura din jurul zonei Crypto este destul de modernă încât să lupte împotriva crizei climatice de care avem parte în prezent.

Unde am ajuns cu criza climatică?

An după an ajungem la cifre și statistici fără precedent. Arcticul se topește în timp ce nivelurile oceanice și maritime cresc peste tot în lume, populații mari confruntându-se cu lipsa apei potabile (care reprezintă doar 1% din suprafața apei globale) și există restricții cu privire la utilizarea acesteia în SUA, Italia, Spania și multe alte locuri. Nivelurile de apă nepotabilă cresc pe glob iar pădurile amazoniene sunt pe moarte, în timp de agricultura mondială încă adoptă arderea pământului ca metodă de regenerare, metodă arhaică și costisitoare, care va duce în timp la efecte devastatoare asupra mediului.

Problemele din jurul zonei crypto

Minatul criptomonedelor prin Proof of Work folosește baze puternice de calcul cât și calculatoare perfomante pentru a rezolva probleme matematice, iar prețul BTC a avut de suferit când au existat problemele din Myanmar sau când a avut loc criza energetică din Afghanistan. Pentru rezolvarea unor puzzle-uri complexe și dificile este nevoie de aparatură performantă, costisitoare și consumatoare de curent. Folosirea energiei electrice este motivul pentru care piața crypto este considerată poluantă, dar lucrurile se transformă în bine – modificările făcute de-a lungul timpului pe Blockchain, apariția Proof of Stake utilizată de Ethereum printre altele, mecanism de consens care în loc de putere brută mecanică are nevoie de monede puse la stake. Ca și mecanism de consens este mult mai eco-friendly, rapid iar îmbunătățirile aduse PoS au transformat și mai mult natura tehnică a pieței crypto. Blockchain, ca și tehnologie, a avansat foarte mult, atât încât poate fi utilizată la baza multor activități comerciale de care avem nevoie zilnic.

Cum poate ajuta tehnologia Blockchain?

Blockchain este o tehnologie descentralizată unde orice tip de tranzacții au loc peer to peer, de la individ la individ, fără a fi necesară intervenția unor persoane terțe în proces. Dacă toate procesele pe care le cunoaștem și folosim devin descentralizate, ar elimina foarte multă risipă și poluare. Odată cu ele se elimină și foarte multe costuri, acesta fiind și motivul principal pentru care din ce în ce mai multe companii caută să lucreze la opțiuni Blockchain compatibile cu modelele lor de business. În cadrul unui lanț de aprovizionare se pot urmări în timp real combustibilii utilizați și se pot raporta mult mai simplu emisiile de gaze cu efect de seră din urma activităților economice. 

Natura unei rețele Blockchain este transparentă și imuabilă, iar prin contractele inteligente auto executabile putem implementa ușor metode prin care reducem aceste emisii, după care putem observa rapoarte mai precise, disponibile oricând, legate de rezultate. Blockchain ar ajuta extrem de mult energia regenerabilă, ar putea controla întregi plantații de parasolare sau eoliene prin distribuirea energiei către case, blocuri sau companii în funcție de nevoile aproximate, calculând totodată și facturile automat. În cadrul agriculturii impactul ar fi unul major, sistemele de irigații sau alte componente importante putând fi pornite automat din sistem și se pot opri depinzând de umiditatea solului. Astfel putem salva apă și putem manageria energia electrică pentru un mod de viață sustenabil.

Oricine poate deveni un investitor. La scară globală, criptomonedele reprezintă o clasă de active emergentă, cu un număr de investitori aflat în continuă creștere. În cadrul platformei IXFI, construim o comunitate crypto în care toată lumea este binevenită. Suntem serioși când spunem că oricine poate fi un investitor: creați un cont pe IXFI chiar astăzi și beneficiați de o suită largă de peste 350 de criptomonede, precum și de premii exclusive care se desfășoară lunar prin campanii promoționale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”