Cazul „Caracal”: Procurorul care nu i-a lăsat pe POLIȚIȘTI să intre în casa lui Gheorghe Dincă toată noaptea, sancționat de ICCJ

Cazul „Caracal”: Procurorul care nu i-a lăsat pe POLIȚIȘTI să intre în casa lui Gheorghe Dincă toată noaptea, sancționat de ICCJ
Sursa FOTO: carrzee.org
Publicat: 19/03/2024, 13:07
Actualizat: 19/03/2024, 13:09

Procurorul responsabil pentru tragedia de la Caracal a fost sancționat cu tăierea a 25% din salariu timp de un an, la cinci ani de la tragedia în urma căreia două adolescente au murit.

Cristian Ovidiu Popescu, procurorul care a stat până la ora 6 pentru a intra în casa lui Gheorghe Dincă, a fost sancționat disciplinar, de instanța supremă, cu diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 25% pe o perioadă de un an.

„Minuta deciziei civile nr. 77: Admite recursul declarat de recurenta Inspecţia Judiciară împotriva hotărârii nr. 3P din 17 mai 2023 pronunţate de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători în materie disciplinară, în dosarul nr. 18/P/2019. Casează hotărârea atacată şi, rejudecând, aplică pârâtului Popescu Cristian Ovidiu sancţiunea disciplinară constând în diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 25% pe o perioadă de un an pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza a II-a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 18 martie 2024.”, se arată în decizia luată de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ).

Gheorghe Dincă, condamnat la 30 de ani de închisoare

Gheorghe Dincă a fost condamnat definitiv în mai 2023 în cazul Caracal la 30 de ani de închisoare pentru omor calificat, trafic de persoane și alte infracțiuni în cazul dispariției adolescentelor Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

Gheorghe Dincă a fost arestat în 2019, la jumătatea lunii aprilie, după ce a fost acuzat că a răpit de pe stradă o fată de 15 ani, Alexandra Măceșanu. După ce a sechestrat-o și a violat-o în mod repetat, victima a reușit să sune la 112. Autoritățile nu au reușit s-o localizeze precis, iar, atunci când a fost localizată, procurorul a decis ca descinderea să se facă după ora 6.00 a.m.

La ora respectivă, însă, fata era moartă de mult și incinerată complet într-un butoi din tablă, cu fund dublu, unde Dincă, mecanic auto, obișnuia să topească smoală.

În urma anchetei s-a stabilit că același individ ar fi omorât și o altă fată, care figura ca dispărută, Luiza Melencu. Audiat inclusiv cu ajutorul unor specialiști FBI, Dincă și-a recunoscut faptele numai parțial, însă, în final, declarațiile sale au fost mai degrabă contradictorii, mai ales că trupurile victimelor dispăruseră.

Mediatizarea intensă a cazului îi făcuse pe deținuți să reacționeze violent. Din spatele gratiilor, amenințările legate de așa-zisul monstru de la Caracal, curgeau fără oprire. De altfel, în arest, Gheorghe Dincă a fost înjurat și amenințat printre gratii, însă, protejat de autorități, nu a fost lovit niciodată.

Trimis în judecată, bărbatul a fost transferat în Penitenciarul Craiova, unde, după o perioadă în care a fost ținta amenințărilor, a început să-și ducă traiul împreună cu restul pușcăriașilor periculoși, încarcerați în regim de maximă siguranță.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | PREMIERĂ NAȚIONALĂ. Declarații șocante ale lui Gheorghe Dincă despre cum a chinuit-o pe Alexandra Măceșanu 

EXCLUSIV | Gheorghe Dincă le-a spus anchetatorilor despre alte două fete răpite, violate și arse. „Oasele sunt la groapa de gunoi”

EXCLUSIV | Patru ani de la cazul Caracal și de la apelurile cutremurătoare la 112. ”Dacă Dincă este condamnat, nu înseamnă că Alexandra e moartă”

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Război total după lansarea filmului Buzz House! Reacția lui Selly, după acuzațiile grave la adresa...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce s-a întâmplat după ce oamenii de știință au declanșat mini-cutremure în laborator