EXCLUSIV | Gheorghe Dincă le-a spus anchetatorilor despre alte două fete răpite, violate și arse. „Oasele sunt la groapa de gunoi”

EXCLUSIV | Gheorghe Dincă le-a spus anchetatorilor despre alte două fete răpite, violate și arse. „Oasele sunt la groapa de gunoi”
Gheorghe Dincă, judecat în dosarul crimelor de la Caracal
Publicat: 25/08/2022, 18:27
Actualizat: 25/08/2022, 19:49

Gheorghe Dincă le-a povestit anchetatorilor despre alte două fete care ar fi fost răpite, violate, ucise și arse. Dublul asasinat ar fi fost comis de un presupus traficant de persoane, care ar fi comis faptele împreună cu un grup de prieteni.

Gheorghe Dincă a fost arestat în iulie 2019, după ce a fost acuzat că a răpit-o pe Alexandra Măceșanu, în vârstă de 15 ani, după ce a luat-o cu mașina la ocazie, a sechestrat-o în casa lui din Caracal, unde ar fi violat-o și ar fi ucis-o. Cu toate că fata a reușit, la un  moment dat, să sune disperată la 112, autoritățile au intervenit abia 19 ore mai târziu, timp suficient pentru cel poreclit și „monstrul de la Caracal” să-i topească trupul într-un butoi din tablă.

Ulterior, bărbatul a fost acuzat că ar fi procedat în același mod și cu Luiza Melencu, o fată de 18 ani, care figura ca dispărută din aprilie 2019.

Inițial, Gheorghe Dincă a fost încarcerat în arestul IPJ Olt, însă, la scurt timp, a fost transferat în Arestul Central al Poliției Capitalei, unde a fost închis singur, într-o celulă fără televizor, pentru a nu avea acces la informațiile care se vehiculau pe toate posturile de știri.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, la scurt timp după ce a ajuns la București, Gheorghe Dincă ar fi spus că vrea să facă un denunț, care să-i folosească în vederea obținerii unei pedepse mai mici.

Polițiștii și procurorii au nu au găsit cele două victime din declarațiile lui Dincă

În acest sens, bărbatul ar fi afirmat că are cunoștință despre faptul că, în anul 2005, două fete minore, provenite din familii defavorizate care locuiesc undeva la marginea orașului Craiova, ar fi fost răpite de un anume Ștefan, care le-ar fi violat, împreună cu mai mulți prieteni.

După consumarea presupusului viol, fetele ar fi fost omorâte, iar trupurile lor ar fi fost incinerate la o groapă de gunoi, potrivit declarațiilor lui Dincă.

Împreună cu procurorii, judiciariștii Poliției Române ar fi luat în serios declarațiile suspectului și au demarat o investigație. În acest sens, au fost verificate bazele de date cu persoane dispărute, anchetatorii au mers în zona în care acestea ar fi stat și au stat de vorbă cu localnicii, iar din toate aceste verificări a rezultat că victimele menționate de Dincă nu au existat, în realitate, niciodată.

Gheorghe Dincă a vorbit despre fetele care ar fi dispărut la Craiova, din 2005, inclusiv într-un interviu acordat, în premieră, pentru Gândul. Atunci, bărbatul a povestit că a fost audiat în legătură cu dispariția, la Craiova, a două tinere și că ar fi constatat la acea vreme că autoritățile încearcă să-l acuze de „toate crimele fără autor cunoscut”.

Dincă a mai menționat în interviu că, la momentul respectiv, era plecat în Italia, unde muncea în baza unui contract pe perioadă determinată.

Tribunalul Olt ar fi trebuit să dea sentința în cazul lui Dincă în data de 12 august, acesta fiind acuzat de două fapte de omor, viol și profanare de cadavre. Decizia a fost amanată, însă, pentru data de 9 septembrie din cauza faptului că magistratul care a judecat cauza a intrat în concediu de odihnă. Acesta și-ar putea prelungi, însă, concediul, din cauza unor probleme de sănătate.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Gheorghe Dincă, interviu în premieră națională din pușcărie. „Am recunoscut crimele sub tortură!”-Partea I

EXCLUSIV | PREMIERĂ NAȚIONALĂ. Declarații șocante a lui Gheorghe Dincă despre cum a chinuit-o pe Alexandra Măceșanu (Partea II-a)

EXCLUSIV | Gheorghe Dincă, abandonat de familie. „Le-am explicat că nu sunt un criminal!”

Sentința în cazul lui Gheorghe Dincă, amânată pentru la toamnă. Criminalul din Caracal a cerut să fie achitat pentru dublul omor

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult