Brigitte Bardot le numește ipocrite și ridicole pe actrițele care se plâng că sunt hărțuite sexual. „Mi se părea șarmant când bărbații îmi spuneau că am un posterior frumos”

Brigitte Bardot le numește ipocrite și ridicole pe actrițele care se plâng că sunt hărțuite sexual. Mi se părea șarmant când bărbații îmi spuneau că am un posterior frumos
Publicat: 18/01/2018, 11:23

„Multe dintre actrițe încearcă să flirteze cu producătorii pentru a obține un rol. Și apoi, ca să vorbim despre ele, spun că au fost hărțuite”, a declarat, miercuri, Brigitte Bardot, în vârstă de 83 de ani, pentru publicația Paris Match.

„Nu am fost niciodată o victimă a hărțuirii sexuale. Și mi se părea șarmant când bărbații îmi spuneau că sunt frumoasă sau că am un posterior frumos”, a mai spus actrița, care, după lansarea filmului „Și Dumnezeu a creat femeia”, în 1956, a devenit un sex simbol internațional.

Comentariile ei vin după cele ale colegei sale de breaslă Catherine Deneuve, care a stârnit controverse la nivel internațional după ce a apărut ca semnatară, alături de alte aproape 100 de celebrități, a unui articol publicat în cotidianul Le Monde, cu scopul de „a apăra” „dreptul de a deranja” al bărbaților.

În acest articol, semnatarele afirmau că mișcarea #MeToo a devenit o „vânătoare de vrăjitoare” a puritanilor, care amenință libertatea sexuală.

Ulterior, Deneuve a nuanțat poziția sa, distanțându-se de unele cosemnatare, după ce una dintre ele a afirmat că o femeie poate avea orgasm în timpul unui viol. Astfel, Catherine Deneuve, a spus că își asumă acest text și că le cere scuze „doar” victimelor hărțuirilor sexuale.

„Evident, nimic din acest text nu susține ideea că hărțuirea este bună, altfel nu l-aș fi semnat”, a spus Deneuve, în vârstă de 74 de ani, adăugând că, pe parcursul carierei sale, a fost „martoră la situații și mai lipsite de delicatețe”.

Bardot, care a pus punct carierei sale în cinema în 1973, pentru a se dedica mișcării de apărare a drepturilor animalelor, este celebră pentru comentariile sale provocatoare la adresa feministelor.

Totuși, Bardot a declarat nu i-a plăcut ce i s-a întâmplat când se afla în culmea gloriei, în anii 1960, iar viața sa amoroasă era prezentată în toate ziarele.

„Încă găsesc dificil să înțeleg ce mi s-a întâmplat”, a spus aceasta. „Acele timpuri incontrolabile m-au făcut să nu mai am încredere în rasa umană”, a mai spus Bardot, care a completat că, în prezent, nu mai are aproape niciun contact cu oamenii din industria de divertisment, cu excepția unor convorbiri telefonice cu prieteni vechi, precum Alain Delon.

Din 1973, Bardot locuiește în sudul Franței, făcând naveta între proprietatea sa „La Madrague” din Saint-Tropez, un liniștit sat de pescari devenit parțial din cauza ei un loc la modă frecventat de celebrități, și Franța profundă, unde deține o a doua reședință, la distanță de privirile indiscrete, în Lagarrigue. Acolo, Brigitte Bardot primește multe animale pierdute și abandonate și și-a înființat, în 1986, propria fundație.

„Nu mă întâlnesc cu nimeni sau aproape cu nimeni. Și nu merg la coafor”, declara ea. „Sunt însă combativă. Nu trebuie să fii pasiv în viață. Trebuie să servești unui scop!”, a adăugat actrița.

Printre obiectivele ei prioritare se află cauze diverse, precum abolirea sacrificărilor ritualice, închiderea abatoarelor pentru cai și protejarea elefanților din Africa.

Bardot a mai declarat, miercuri, pentru Paris Match că, după ce va muri, vrea să fie cunoscută ca „zâna animalelor”.

The New York Times a publicat, la începutul lunii octombrie 2017, o anchetă despre comportamentul de „prădător sexual” al producătorului de cinema Harvey Weinstein. Peste o sută de femei, printre care Ashley Judd, Rose McGowan, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Rosanna Arquette, Asia Argento și Cara Delevingne, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărțuire, agresiune sexuală și viol. Trei anchete sunt în curs, deschise de autoritățile din Londra, New York și Los Angeles.

În urma acuzațiilor, în SUA a fost inițiată o mișcare online, la care participă milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook și pe alte rețele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experiențelor de hărțuire sexuală sau abuz și au folosit hashtag-ul „#MeToo” („Și Eu”, n.r.). Mai multe personalități s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga și actrițele Anna Paquin și Evan Rachel Wood. În plus, au fost și bărbați care s-au implicat în acest demers, între aceștia fiind actorul Javier Munoz.

Consecințele acestui scandal au depășit colinele orașului Los Angeles. Scandalul nu s-a limitat la industria cinematografiei, atingând și oficiali ai marilor companii, precum Disney și Amazon, dar și zona media.

De asemenea, printre vedetele acuzate de abuz sexual se numără actorul Kevin Spacey, regizorul Bryan Singer, actorul Dustin Hoffman, producătorul muzical Russell Simmons, actorul de comedie Louis CK și actorul Geoffrey Rush.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
De ce trebuie să țină cont seniorii atunci când vine vorba de majorarea pensiilor. Află...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Șansă istorică pentru SIMONA HALEP. Anunț venit astăzi, 18 APRILIE: Se fac demersuri
Vica Blochina, în pragul sinuciderii. Ce a făcut fiul ei cu Pițurcă
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Cel mai bizar vulcan de pe Pământ, poate chiar din Sistemul Solar, este o anomalie